Önszeretet-önelfogadás

Küszködünk azzal, hogy mások szemén keresztül próbáljuk elismertetni önmagunkat. Mások visszajelzésétől tesszük függővé az értékességünket. Tapasztalható, hogy ez sosem elég. Ha belül nincs meg az elfogadás, akkor a külvilágból érkező visszajelzések nem integrálódnak be a személyiségünkbe.

Az önszeretet gyakorlása

Önmagunk megszeretése azzal kezdődik, hogy megismerjük igazi énünket. Az önmegismerés pedig akkor lehetséges, ha szóhoz engedjük jutni korábban elutasított személyiségrészeinket. Ne feledjük: személyiségünk kevésbé szeretett oldaláról mi magunk mondtunk le – ezért mi vagyunk azok, akik kiszabadíthatjuk az elnyomásból. Ehhez annyit kell tennünk, hogy kilépünk a napi mókuskerékből és feladat-üzemmódból, átváltunk egy lassabb és befelé forduló működésbe, és egyszerűen hagyjuk magunkat olyannak lenni, amilyenek vagyunk. Ez az önelfogadás lényege. Ha szomorúak vagyunk, akkor átélhetjük a szomorúság érzését teljes mélységében. Ha egy döntéshelyzetben nem tudunk dűlőre jutni, felvállaljuk a bizonytalanságunkat, és nem próbálunk olyan határozottságot mutatni, amivel nem rendelkezünk.

S mi történik ezután? Jé, teret engedtem a negatív érzéseknek, a korábban kritizált tulajdonságoknak, elutasított szükségleteknek, és nem dőlt össze a világ! Abban a pillanatban, amikor elfogadhatóvá válik a tökéletlenség, amikor eredetiségünk és szabálytalanságunk szabadon megnyilatkozhat, végre betörhet a tudatunkba, hogy minden esendőségünkkel együtt megismételhetetlen és szeretetre érdemes lények vagyunk. Hogy a hiányainkkal együtt vagyunk teljesek, és a magunkra aggatott címkék nélkül érdekesek. S hogy békét kötni önmagunkkal egy életre szóló és biztos alapokon nyugvó szerződés.

Az igazi élet akkor kezdődik, ha ez megtörténik. Az önszeretet nem egyenértékű a beképzeltséggel, nem azonos az önteltséggel. Azt jelzi: ismerem magam jól, a jó és a rossz tulajdonságokkal együtt, és ez utóbbiak kapcsán akár nevetni is tudok azon. Ha már nem nyom be vörös gombot egy-egy megjegyzés, ha már önmagam is elfogadom a teljességem, akkor megérkeztem. Akkor önmagam adhatom minden élethelyzetben, minden életterületen. Megszűnnek a játszmák, és a bennem lévő sebek begyógyulnak. 

Önszabotázson túl

Vannak esetek, amikor az önszeretet mélyebb akadályokba ütközik. Ekkor jó ezt megvizsgálni, feloldani a blokkokat, ránézni ennek valóságára. Akár transzgenerációs blokk is lehetséges ennek kapcsán. Ha nagyon mély az önszeretet sérülése, akkor érdemes erre ránézni a családállítás módszerével, és feloldani azt.

Roni

Intenzív tavasz kezdet

Intenzív tavasz kezdet eseményei

 • Nap-éj egyenlőség 2023. 03.20 22:24 – az asztrológiai újév kezdete
 • A Nap átlép a Kos jegyébe
 • Az újhold a Kos jegyében

Ma késő este (03.20-án írom a sorokat) köszönt be a valódi újév, az új kezdet, az új kör (szemben a hagyományos január elsejével).

A tavaszpont kezdete a megújulás időszaka. Ahogy a természet felébred, újjászületik, szabaddá válik a tél bilincseitől, úgy kapunk mi is lehetőséget a megújulásra a saját, egyéni életünkben, az egyéni életterületeinken.Van olyan asztrológiai irányzat, amely kizárólag a természet által diktált időpontokkal számol, és a nap-éjegyenlőség ebből a szempontból kiemelt dátum számára.

A Kos indító energiája erőteljesen jelen van: lendület, tettrekészség, lelkesedés, életöröm, akaraterő – mind-mind tapasztalhatjuk majd a következő napokban. Alacsony szinten az agresszió, a kötekedés, a harc, konfliktusok mutatkoznak meg egyes embereknél. Ezekbe a harcokba nem kötelező beállni, ahol ezt tapasztaljuk, álljunk tovább, tegyük az energiát a saját céljainkba. Ha nagyon fontos a téma, ami harcra késztet, akkor viszont most van erő és bátorság is arra, hogy kiálljunk magunkért.

Sorsfordító idők

Mindenesetre, a sorsfordító idők szele itt van (A Plútó is irányt vált, erről itt olvashatsz), és ha a bátorságot választjuk, lehetőség van arra, hogy a múlt hibáit felülírva egy másik úton haladjunk tovább. Ehhez elkerülhetetlen az, hogy felismerjük, mi az, ami már nem a miénk, és amit muszáj elengedni a haladás érdekében.  Segíthet most a spontaneitás, a gyors döntések – ebben az időszakban kevesebbet hezitálunk, és ez most mindenképp segítő erő számunkra.

Merni mást gondolni, máshogy gondolni, máshogy cselekedni – ez legyen a mottó az elkövetkezendő tavasz időszakra. Merni újat választani, merni bátornak lenni, merni élni az életet – ezeket is illesszük be a mindennapjainkba. Keress új kihívásokat, új dolgokat, amelyekben megismerheted önmagad, a határaidat, a komfortzónádat. Ezek által egyre közelebb kerülsz a valódi énedhez, a valódi céljaidhoz. Az elkövetkezendő napokban ajánlott a szokásos meditáció, a naplóírás, a tervezés – és ezek mellett a konkrét lépések megtétele is. Használd ki az intenzív tavasz kezdet lehetőségeit!

Roni

párkapcsolódásaink

(Pár)Kapcsolódásaink

(Pár)Kapcsolódásaink – avagy társas viszonyaink és az emberi kapcsolataink.

Tudjátok mi a leggyakoribb kérdés/probléma/megoldásra váró helyzet a konzultációk során?

Ha a párkapcsolatra voksoltál, akkor eltaláltad. Az üléseim nagy részét a kapcsolódások megléte vagy hiánya teszi ki. Most a meglévő kapcsolat(ok)ról írok nektek pár gondolatot. Kevesen tudják, hogy párkapcsolati üléseket is vállalok – imádom ezeket az foglalkozásokat, mert abból, hogy eljönnek, már látszik, hogy annyira még fontosak egymásnak, hogy adjanak esélyt a kapcsolatuknak. Mit veszek észre?

A párterápiák során a leggyakoribb probléma a másik meg nem értése, szükségletének fel nem ismerése. Nem véletlenül írtam, hogy elismerése, mert ott kezdődik a baj, hogy fel sem ismerjük a szükségletét a társunknak. Nem tudjuk, nem értjük, mire vágyik, nem értjük a reakcióját, a kéréseit. Csak bosszant, hogy ő nem ért meg minket.  

(Pár)Kapcsolódásaink

Értelme és oka van, hogy magunkból indulunk ki. A saját mikrokozmosz olyan erős, hogy feltételezzük: mindenkiben benne van a bennünket mozgató erős energia, impulzus, nézőpont, vélemény, cselekvési metódus.  Azt hisszük, mindannyian ugyanúgy, ugyanazon görbe mentén értjük meg a feladatokat és fejlődünk.

A lexikális tudás helyett jó lenne, ha nem felejtenének el minket megtanítani arra, hogy kíváncsiak legyünk egy másik nézőpontra, megoldásra, lehetőségre. Ha érdekes lehetne a másik szempontja.

Ha visszamegyünk a gyerekkorunkba: jutalmazva van az azonos gondolkodás, reagálás egy kapcsolati hálóban. Büntetve van a különbözőség, az egyediség. Ezzel máris megtanultuk, hogyan kerüljünk ki egy konfliktusból, hogyan erősítsük az identitásunkat. Ezzel máris megtanulásra kerül a szabály: ne különbözz! Csináld így, így jó!  A konfliktusok elkerülése érdekében igyekszünk idomulni, hasonlítani. Amit megtanultunk, amilyen szerepet magunkévá teszünk, az a szerepet próbáljuk fenntartani mint egy status quo-t.

Elvárások

Csoda-e hogy a párkapcsolatba is elvárásokkal, saját nézőpontokkal megyünk bele? Lehet, hogy a kapcsolat elején a különbözőség, a más reagálás, más megoldás izgalmas; a mindennapi életben azonban már akadály.

 • létezz úgy, hogy nekem jó legyen!
 • gondold úgy, ahogy én!
 • akkor szeretsz, ha egyetértesz velem!
 • akkor érzem biztonságban magam, ha úgy csináljuk, ahogy én szoktam!

Ezek a leggyakoribb én-üzenetek a terápiák során.

Mi a megoldás? Sajnos nincs könnyű út, előbb ismerd meg önmagad! Tudd, mit miért akarsz, tudd, mit miért képviselsz! Egyáltalán a sajátod az adott érzés, gondolat? Vagy rutonból, szerepként működsz, mert ezt ismered?

Következő lépcsőfok: Ismerd meg a másikat! Értsd meg miért olyan, amilyen! Ismerd meg, mire van szüksége! Fogadd el, ha nem képes arra, amire Te, és ne hibaként tekints erre!

Végeredmény: A helyes kompromisszumok és a valódi megértés által a kapcsolat harmonikusabbá válik. ( olyan kapcsolat nincs, ahol sosincs konfliktus. Nem a nézeteltérés megszüntetése a lényeg, hanem a harmonikus együttműködés megteremtése, és a konfliktus helyes kezelése)

Erre dolgoztam ki a Kapcsolódási pontjaink Workshopot. Itt a megoldási és a következő lépcsőfok szakaszait találjátok. Lehetőségetek van önmagatokat megismerni a számokon keresztül, és ezt követően a párotok szükségleteit is megismerhetitek. Innen pedig megoldások születnek a harmonikus együttélésre. Akár egy-egy előadásra is jöhettek, akár az egész sorozatra.  🙂

Itt olvashattok erről bővebben:

ronikulcsa.hu/kapcsolodasi-pontjaink/

Elérni a céljaidat

Elérni a célokat

Minden ember arra vágyik, hogy valamilyen értelmet találjon az életében. Mind keressük azt, hogy hogyan lehetünk hasznára a világnak. Mind azt keressük, milyen célja van velünk az életnek. Meg vagyok győződve arról, hogy mindannyiunknak szán szerepet az élet, az univerzum. És mindannyian képesek vagyunk ezt a célt megtalálni a saját életünkben, anélkül, hogy orvosok, vagy politikusok lennénk.Nagyon közkedvelt az a gondolat, hogy csak egészen különleges módon szolgálhatjuk az életet. Ez egyáltalán nem törvényszerű, se nem életszerű, hogy mindannyian idegsebészeknek kell lennünk.

Szóval: hogy éred el a céljaidat? Hogyan tudod, miben vagy jó? Hogyan tudod kiteljesíteni a létezésed?

Ismerd meg önmagad és a valódi céljaidat!

Először is ismerd meg magad! Ez elengedhetetlen lépés. Kérlek, az ismerd meg önmagad címen, ne arra gondolj, amit mások mondanak neked. Persze, az is értékes visszajelzés, de sok esetben inkább szól a másik emberről, mint Rólad. Keresd meg, ki vagy te a szíved mélyén. Mit gondolsz az életről belül? Ki vagy Te, amikor senki nem lát, és nem viselsz éppen valamilyen szerepet?

Engedd el a hiedelmeid

Másodszor engedd el azokat a hiedelmeket, amelyek mások szerint az élet célját jelentik. Nem, nem mindig kell segítőnek lenned, nem kell megmentened a világot, az állatokat önfeláldozással. Annyi más mód van arra, hogy a létezéseddel hozzájárulj az élethez! Engedd el azokat a korlátokat, amelyet a nevelés, a közbeszéd tesz ahhoz, akivé lenned kell(ene). Hogyan tudod elérni a célokat? El kell engedned más céljait!

Létezz, gyakorolj, tapasztalj!

Próbálkozz! Próbálj ki több helyzetet, szakmát, tevékenységet. Szintén gyerekkorunkban arra tanítanak, hogy egysíkú legyél, hogy válassz valamit, és tarts ki mellette mindhalálig Ez azért sem jó, az élet maga az  állandó változás. Minél kevesebb megoldásunk van a változáshoz, annál nehezebben vesszük az elénk kerülő akadályokat. Folyamatosan fejlődünk, változunk. Az állandóság mítosz, a változás az egyetlen állandó. Minél többet mersz tapasztalni, annál biztosabb vagy önmagadban is.

Fejlődj abban is folyamatosan, amit már tudsz

Ha pedig már megtaláltad, amit szeretsz, ami Te vagy, akkor fejlődj abban folyamatosan. Ne állj meg kész sémáknál! Merj változtatni, különböző szempontokat megvizsgálni. Légy következetes abban, hogy egy adott területen állandóan továbbképzed magad. Így nem lustulsz el, és mindig újabb és újabb esélyt adsz annak, hogy elérni a céljaidat kihívás és nem nehézség lesz.

Elérni a célokat

Kezdd az első lépéssel: önmagaddal! Ismerd meg ki vagy Te: várlak a 2023-as 22 napos önismereti utazáson! 🙂

  2023

  2023 – a feladatok és tapasztalások éve

  A 2022-es hatos év sokak számára már elég tapasztalatot és választási lehetőséget hozott. A konzultációk során két szélsőséges végletről meséltek a klienseim: vagy szárnyaltak a lehetőségekkel, és megpróbálták kihozni a legjobbat abból, amit kaptak, vagy állandó nehézséget és próbatételt tapasztaltak. Nos, a 7-es szám nem könnyíti meg a dolgokat a jövőre nézve, lássuk csak sorban mi várható. 2023 – a feladatok és tapasztalások éve.

  2023 – a 7-es rezgés alatt

  A 7-es a karma éve, a karmikus megmérettetés száma. Szaturnuszi, feladatokat adó, kihívásokat hozó, de feloldást is adó szent szám. A 7-es a törvényt jelképezi, mégpedig az isteni törvényt, amely előbb vagy utóbb számonkér bennünket. A kérdései a következők: megtettél mindent, amit lehetett? A választásaidban igyekeztél annak mentén élni, ami a feladatod, és ami a törvényeknek megfelelő? Ha eddig még nem kerestél választ, úgy az év során bizony szembekerülsz helyzetekkel, eseményekkel. Ezek sorsszerűek, szinte elkerülhetetlenek. Mondhatni, olyan, mint egy próbatétel, amelyet a hősnek végre kell hajtania, és a jutalom érdem szerint oszlik meg. Az év során sok szempontból azt érzed, hogy kevés választási lehetőséged van. Ez a fókuszálás most segítő jelleggel működik – ezek a feladatok, életesemények mondhatni kötelező érvényű megoldást kérnek. Szükséged lesz most kitartásra, ellenállásra, és a nehézségek megoldásához határozottságra. Szükséged lesz önbizalomra és arra, hogy ne add fel menet közben a dolgokat, amikor azok borúsnak látszanak. Emlékezz: mindez egy vizsga.

  2023- a vizsga megtestesítője

  Az előbb említett vizsga éve jelentkezik most a 7-essel. Ahogy az iskolában is szükséges számot adni arról, amit megtanultunk, vagy egy-egy képzésen is ez lesz a belépő a tovább haladáshoz, úgy az élet most itt szintén vizsgafeladatokkal tesztel. Megméri az ellenállás szintjét, a kitartás szintjét, a felelősség vállalás szintjét. Minél nagyobb ezen kulcsszavak mentén a tudatosságunk, annál inkább számíthatunk a nehézségek ellenére a jutalomra, a megelégedettségre.

  SZEMÉLYES hatások 2023 évének energiája segítségével

  Szakmailag: Itt a kihívás ideje. Sok minden átalakul körülöttünk és bennünk is. Az év teszteli, mennyire vagyunk bátrak annak tekintetében, hogy a saját céljainkat illetően az oroszlánnal is szembe szállva kitartsunk. Nehéz most mind munkavállalóként, mind vállalkozóként előrejutni. Jó, ha folyamatosan önképzésben tartjuk magunkat az állandó változások mellett. Az év során  életfeladatunkat megismerve ki kell tartanunk ezen vállalt feladat mellett. Tanácsos most szövetségeket keresni, támogatókat keresni. Fontos, hogy a karma évében ne akarunk másoknak szándékosan ártani. (egyébként se, de most különösen hamar megérkezik a visszaigazolás). Tedd a dolgod alázattal, türelemmel, józan nézőponttal. Most a realitások talaján állva tudsz jól dolgozni. Ha valami mellett sikeresen és következetesen kitartasz, úgy az hosszú távra szól majd.

  Magánélet: Az év során mindenképp ki fog bukni, hogy az összetartozásunk mennyire erős. A 7-es a törvény számaként vagy összetart – és ebben az esetben az összetartás hosszú távú, erős szövetséget jelent, vagy pedig szétválaszt, mert megmutatja, hogy a sorsszövetség nem erős, nem közösek az útjaink.

  A fenti sorok nem kizárólag párkapcsolatra vonatkoznak. Mindennemű emberi kapcsolatokra igaz lesz ez: családunk tagjaival, baráti viszonyok, partneri, üzleti kapcsolatok, klienseinkkel való kapcsolatunk erősödik meg, vagy szakad szét.  A magánéletünkbe érkező rengeteg esemény szintén állandó mérce alá kerül. Ha figyelünk, akkor nagyon jól lehet látni a körülöttünk lévő emberek valódi szándékait, motivációját. Ennek mentén is növelheted a tudatosságod! 2023 – a feladatok és tapasztalások éve tehát, ami emberi viszonyainkban is markánsan jelentkezik.

  A 7-es év összegzése

  Az év tehát kihívással teli időszak lesz. Szükséged lesz a legnagyobb erőforrásodra: önmagadra. Fektess önmagadba! Tanulj, képezd magad! Fókuszálj az önismeretre.

  Ha egyvalamit tanácsolhatok: összpontosíts! Beszélj kevesebbet, cselekedj és figyelj sokkal többet, mint szoktál. Figyelj belülre, figyelj az eléd kerülő feladatokra. Fókuszáld erőd megoldásukra. Fegyelem és kitartás a két kulcsszó. Ez esetben örömmel és elégedetten zárhatod a vizsgáztató, 2023-as évet.

  Ha fel szeretnél készülni 2023-ra, ajánlom az évkezdő workshopot:

  Ha pedig a számmisztika érdekel, akkor a képzések közül tudsz választani.

  Boldog, sikeres 2023-as évet!

  Számok és szerelmek – a szerelmes hetes szám

  Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. 🙂 Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja, hogy hogy állunk a szerelemhez.

  A hetes szám és a szerelem

  A hetes szám kötelességre törekvő, megbízható ember

  Ezen szám alatt született emberek nagyon tudnak szeretni, bár az, hogy ők szerelembe essenek idő kell. Nem azonnal fognak rózsaszín csillagokat látni. A szeretet náluk a bizalomra épül, és ha nincs bizalom, akkor önmagukat sem szívesen adják át. Kell nekik a biztonság, a tudat, hogy nem kerülnek számukra bizonytalan, veszélyes helyzetbe. Ennek ellenére fiatalon megtapasztalják a csalódást, és ez vezet majd oda, hogy később óvatosan és lassan közelítenek az érzelmek felé Nem mutatják ki a szeretetüket könnyen. Kicsit, mintha hidegnek tűnnének a külvilág szemében, noha egyáltalán nem azok, csak éppen tartózkodók.

  A szerelmes hetes szám falai

  Erős védőbástyával és a falakkal rendelkezik, aminek leomlasztása türelmet kér. Mindennek alapja a megbízhatóság. Ezt keresik a partnerükben. Ha viszont már a bástyák és a falak leomlottak, akkor viszont nagyon biztos és kitartó a szeretetük, szerelmük. A hűség fontos számukra, ahogy az adott szó is. Nagyon sokáig kitartanak, még akkor is, ha már a kapcsolatban nem érzik a felhőtlen boldogságot. A kötelesség szó, az ő szótárukból való. Ha nincs okuk a félelemre, vagyis biztonságban vannak, akkor megnyílnak és igazán melegszívű, gondoskodó típusok. Ehhez csak annyi kell, hogy valóban szeressék őket. Azt azért el kell fogadni, hogy időnként szükségük van a magánszférára, még párkapcsolatban is.

  Mi az, amit nem szeret?

  Nem bírja az indokolatlan testi érintést, a bizalmaskodást. A szerelmes hetes szám a kezdeti ismerkedő szakaszban sem szereti a nyálas megnyilvánulásokat. Az sem jó, ha túl gyors a tempó, szereti megadni mindennek a módját és az idejét, ha sürgettetik, azt igazán nem jól veszi. A túlzásba vitt romantikus gesztusok esetében feleslegesek.

  Ki illik hozzá?

  A határozott egyes jó párja lehet, ha elviseli az egyes irányításmániáját. Jól kijön 4-essel, mert mindketten kötelességtudók, és mindketten a stabilitásra törekednek A 8-as pedig az élethez való hozzáállásával nyűgözheti le, bár kapcsolatnak nem mindig könnyű ez.   

  Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!

   Önszeretet – önismeret

   Önszeretet és önismeret kéz a kézben jár. Önmagunk megszeretése azzal kezdődik, hogy megismerjük igazi énünket.

   A jelenlegi énünk rengeteg olyan rárakódott rétegből áll össze, amely úgy néz ki, mint egy ránk rakódott massza. Ezekben benne van a családunk, a környezetünk gondolatai, elvárásai, parancsai, amelyek egy-egy helyzetben öntudatlanul kapcsolnak be. Amikor elkezded keresni önmagad, olyan kérdések kapcsolnak be, hogy

   • nem vagyok elég jó,
   • valami baj van velem,
   • nem úgy működöm, mint ahogy kellene,
   • nehezemre esik úgy viselkedni, ahogy elvárják tőlem.

   A tegnapi konzultáció témájaként is ez került terítékre.

   Az önszeretet akkor lehetséges, ha megismerjük a bennünk lévő nemszeretem (mások által elutasított, meg nem értett) személyiségrészeinket. Mert ezek a részek azok, amelyek belső konfliktust okoznak a már megszokott maszk és a valódi vágy között.

   Belső konfliktusok

   Fontos tudatosítani, hogy mindenki egyéni módon akarja megtapasztalni és megélni az életét. Egyedi utakat keresünk a megoldásokra. A konfliktusok akkor keletkeznek, amikkor a külvilág az egyéni útkereséseinkre negatív választ ad. Természetesen, ha ezek a keresések túlmennek az emberi normák határain, akkor jogosak. De legtöbbször arról van szó, hogy

   • mi nem így szoktuk.
   • a rendes ember úgy él, hogy…
   • ha xy évedre nem vagy házas, nincs gyereked, nincs lakásod…
   • ezt így kellene érezned,
   • ezt így kellene csinálnod….

   Az ítélet, amely szerint valamilyennek lennem kellene, akadályoz meg abban, hogy a belső órám, a belső szándékaim szerint működjek. Az önmegismerés első lépése pedig az, hogy én mit szeretnék, én hogyan szeretném? Mikor vagyok teljesen önmagam?  

   Önszeretet – önismeret első lépése

   Az önszeretet első lépése, hogy átváltunk egy lassabb és befelé forduló működésbe, ahol a tudattalan, ösztönös reakciót megállítva, egy másik megoldást/ reakciót keresünk a helyzetre. Ez egy figyelő állapotot kér, és persze önmunkát is.

   Az is jó lépés, ha hagyjuk magunkat olyannak lenni, amilyenek vagyunk, anélkül, hogy önmagunkra ítéletet mondanánk. Az ítéletek, rendszerint kívülről jönnek.  Ez az önelfogadás lényege, hogy elismerem, hogy lehetek bármilyen, attól én önmagam vagyok, és a létezésem jogos, értelmes.

   Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, várlak szeretettel 🙂

    5 jel, hogy stabilizátornak születtél

    5 jel, hogy stabilizátornak születtél – a 4-esek útja

    Két lábbal állsz a földön

    A négyesek a Föld szülöttei: racionálisak, okosak, a kézzel fogható, érthető dolgokat szeretik. Jól értik az anyag törvényeit, ezért fontos számukra a munka, a teljesítmény. Így ha Te négyes vagy, akkor alapesetben mindig lehet rád számítani, ha olyan dolgokról van jó, ami a realitásokat, a munkát, a megoldásokat illeti. Nem merülsz álomvilágba, hanem eligazodsz a valóságban – és itt is érzed jól magad.

    Kitartás a nehéz helyzetekben

    Ha négyes vagy, akkor nem adod fel a dolgokat, mivel ismered a nehézségek törvényét, hajlandó vagy energiát fektetni a megoldásokba. Nem keresed a kiskapukat, hanem munkát fektetsz akár önmagadba, akár pedig a körülmények javításába. Ha nehéz helyzet jön, összeszorítod a fogad, és mész tovább előre. Leginkább önmagadra támaszkodsz, mert azt tartod a legbiztosabbnak, amit te csinálsz meg.

    Szereted a rendet, a kereteket

    Négyesként szereted a kiszámítható, előre tervezhető dolgokat. Szereted, ha tudod, miből lesz pénzed holnap. A biztonság, mint kulcsszó nagyon fontos számodra. A bizonytalanságot, a változásokat rosszul tűröd, először lefagysz tőlük, de utána a fent említett módon megfordítod a szekeret és beleveted magad a megváltozott körülmények megoldásába. A kockáztatást nem igazán szereted, csak akkor kockáztatsz, ha biztos vagy abban, hogy jól jössz ki a dologból. Segíted is a többi embert azzal, hogy a te életed alapköve a rend, a fegyelem. Ezzel stabilizálod a környezeted is.

    Fontos neked, hogy szükség legyen rád

    Szereted, ha érzed, hogy hasznos vagy. A hasznosság amúgy is vezérelve egy négyesnek, aki az eredményeket kedveli, semmint az álmodozást, a realitás hiányát. A célszerűség és a haszon fontos. Az pedig hogy te tudod a legjobban a megoldást a helyzetekre, számodra nagyon motiváló. Igaz, ez leginkább gyakorlatias ügyekben nyilvánul majd meg.

    Anyagi bőség

    Fontos számodra a pénz, de neked másképp fontos, mint az emberek többségének. Számodra a pénz bázis, megnyugvás, amit nem feltétlen szeretsz elkölteni. Sokszor csak gyűjtögetsz, mert félsz a jövő váratlanságától, és rettegsz az anyagi nélkülözéstől. Ettől függetlenül nagyon is tudsz pénzt teremteni. Van érzéked az anyagi bőséghez, az más kérdés, hogy nem biztos, hogy megélni is tudod annak eredményét.

    Mindez igaz rád, ha a születésnapod számaidban az 4-es jellemzőivel rendelkezel, vagy hangsúlyos a 2-es szám jelentése az életedben.

    Megtanulnád a számmisztikát? Szeptemberben indul az új kurzus!

     5 jel, hogy közösségi embernek születtél – a hármasok útja

     • a hármasok útja

     Sokan vágyunk arra, hogy életünk esszenciáját, lényegét megtaláljuk. Keressük a hivatást, az ideális munkát. Keressük a közösségeket, ahol elfogadtathatjuk magunkat, és ahol értéket vihetünk be önmagunk képességeivel.

     Tévhit, hogy mindenkinek egy adott úton kell járnia. Szerencsére különbözőek vagyunk mind az erősségeket illetve hibáinkat tekintve. Milyen jelek vannak, ha közösségi embernek, kommunikátornak születtél?

     • Lételemed a beszéd, az írás, a képi vizuális alkotás, közlés – vagy mindegyik, vagy valamelyik változatát könnyedén használod. Olvasol, filmet nézel, és valamelyik terület egész biztosan akár hivatásként is megjelenhet az életedben. A gondolatok kifejezése fontos szerepet kap az életedben.
     • Könnyen és szívesen tanulsz, széles az érdeklődési köröd. Szinte szivacsként szívod magadba az ismereteket, a tudást, az információt. Az is igaz, hogy hármasként már annyi minden érdekel, hogy szétforgácsolod magad sok begyűjtött okosság között. A megszerzett ismereteket viszont könnyen adod tovább. Szeretsz tanulni, tanítani – fontos számodra, hogy a megéléseid, a gondolataidat át tudd adni a közönségednek.
     • Alapvetően vidám vagy, széles baráti körrel. Nyitottságod és érdeklődő természeted megkönnyíti az emberekkel való kapcsolódást. Szívesen vannak a társaságodban. Szeretsz a középpontban lenni, ha pedig elengeded magad, senki nem unatkozik melletted. Fiatal éveidben a mennyiség számít, idősebb korodra a minőségi kapcsolatokat keresed majd. Persze a közvetlenség mindig jellemezni fog. A hármasok útja az emberi kapcsolatokat mindenképp magában foglalja.
     • A pozitív hármasok optimisták, nem adják át magukat a nehézségeknek, a siránkozásnak. Megoldásra törekszel, nem arra, hogy a problémában elmerülj és sajnáld magad. A hármasok az értelem, a megértés, a kommunikáció segítségével hamar átlendülnek az őket próbára tevő élethelyzeteken. Azt tartják, hogy minden mulandó, és ebben igazuk is van.
     • A hármas lelkes, időnként túlságosan is – de ez a lelkesedés inspirál másokat is arra, hogy ők maguk is változtassanak az életükön. Ez a pozitív energia nemcsak önmagad életét teszi jobbá de másoknak is segít az élet nehézségeit elviselni. Ez a lelkesedés üt át abban, amit csinál. Fontos, hogy a hármas keresse meg a hivatását, mert abban igazán sokat tud adni a világnak.

     Mindez igaz rád, ha a születésnapod számaidban az 3-as jellemzőivel rendelkezel, vagy hangsúlyos a 3-as szám jelentése az életedben.

     Megtanulnád a számmisztikát? Szeptemberben  indul az új kurzus!

     Hogyan jelez a sorsod?

     Hogyan jelez a sorsod?

     Sokan keressük a sorsunkat, a feladatunkat az életben. Ez nem is feltétlenül a hivatás, hanem sokkal inkább érzés, tapasztalás, és életfeladat. Hogyan jelez a sorsod? A numerológia képzésen beszélünk többek között a sorsszámról is. A sorsszámod egyfajta feladat, küldetés, amelyet be kell töltened.

     Hogyan jelez a sorsod?

     Persze, választhatsz, hogy nem veszed figyelembe a sors (az élet) jelzéseit (amely egyébként az önmagad vállalása), de ha értő figyelemmel fordulsz az életedben bekövetkező eseményeihez, akkor láthatod, hogy merre felé terel az élet.

     Mindig érkeznek olyan, jellemzően visszatérő elemek, amelyek pontosan ezeket a jelzéseket akarják megmutatni neked. Mindig érezzük ezeknek a visszatérő elemeknek a súlyát, jelentőségét. Legtöbbször nyomásként, megoldandó feladatként érzékeljük, és tulajdonképpen pontosan erről van szó.

     Nem kötelező, erősen ajánlott

     A sorsszám beteljesítése nem kötelező, helyette erősen ajánlott. Mindig van egy-egy útjelző tábla: amikor határozottan afelé terel(né)nek, amit meg kell élned, meg kell tapasztalnod. Te állítottad fel magadnak ezt a célt, tehát senki mást nem kerülsz ki, ha nem vállalod, csak önmagad.

     A sorsszám ugyanis tanít. Azért választottad, mert részese akartál lenni egy fontos tapasztalatnak, amit az adott szám analógiája alá rendeltél. A szám maga a segítség  Persze itt nem konkrét szakma, hivatás, vagy esemény van elrejtve, hanem a megtapasztalható események sok-sok szintje. Mindenki saját érettsége alapján tud választani a lehetőségek, a sors-fonalának kínálatából. Ezek pedig nehézségi fokként ismétlődhetnek is. Vagyis ha egy szintet megoldottál – mint a játékban- magasabb szintre léphetsz. Mindaddig, míg a tapasztalást teljesen el nem sajátítottad.

     Számok, mint analógiák

     Minden számnak más és más a rezgése, és ebből következően a feladata/lehetősége is. A segítségképpen hozott szám mutatja hogy mely analógiákat kell beépítened az életedbe. A számok nem jók vagy rosszak. Nincs jó vagy rossz sorsfeladat. Nincs jó vagy rossz képlet. Megoldandó helyzet van, amit a legjobb tudásod szerint el tudsz végezni. Minden számnak van könnyedebb és nehezebb megélése. A kulcs mindig benned van. Tehát nem kell másnak lenned, mint ami vagy.  

     Szeretnéd megismerni a számaid és önmagad? Hogyan jelez a sorsod?

     Gyere a tanfolyamra, vagy kérj egyéni konzultációt bátran!

     A Torony átalakító ereje

     Sokat beszélünk a képzéseken is a Toronyról, mint az egyik legijesztőbb lapról a Tarot pakliban.  A leginkább félelmet kellő, pánikhangulatot okozó szimbólumok egyike. Mégis, az életünk jelentős változásait neki köszönhetjük (ha hagyjuk).

     Jó dolgok-rossz dolgok.

     Ha mindig, mindent megkapnánk, ha minden a rendelkezésünkre állna, ha minden célunk elől elhárulna az akadály, akkor mit éreznél? Talán unalmat. Vagy kihívás nélküliséget. Talán elbizakodottságot. A jó dolgok kellenek az életben, mert azok visznek előre. A jó és kellemes dolgok töltenek fel, adják az újabb úthoz az erőt. A nehéz időszak, a változás időszaka pedig a munkáé, a beletett energiáé, és persze önmagunk megküzdésének lehetősége.  A jó dolgok idején nem kell önmagadból kihoznod a legjobbat. Semmi nem kényszeríti rád a küzdést, a kihívást, így el is lustulhatsz, bele is merevedhetsz egy szerebe, egy életstílusba.

     Ezért jön a Torony átalakító ereje.

     Torony, mint átalakító, mint útterelő

     Az életednek azon szakaszai, amikor a mélyben vagy, amikor minden stabil alap megrendül, összeomlik, akkor minden eddig ismeretlen, elrejtett erődet életre kell hívnod. (Persze meg is adhatod magad, rajtad áll). Az összeomlás közepette megjelenik egy új én. Aki megszabadul azoktól a nehézségektől, amikkel küszködött akár tudatosan, akár tudattalanul az elmúlt időben. Aki lehetőséget kap, az új tiszta lapra. A Torony a megszokottat rombolja le. Fájdalmas, nehéz, kínkeserves idő ez. Mert olyan, mint a pillangó – még nem született meg, a régi sincs már, az átalakulás kínjában és fájdalmában létezés ideje ez.

     A Torony azért létezik, hogy új útra tereljen. Azért van, hogy megszabadítson azoktól a dolgoktól, amibe vagy belekényelmesedtél, vagy azoktól, amely nem a Te utad, nem a te sorsod. Igen, ez tény, hogy fájdalmas, nem lehet másképp megélni, de ez vezet el ahhoz a tapasztalathoz, amit keresel az életedben. A tapasztalás a kulcs. A fájdalom, a nehézség, a kihívás új embert alkot belőled. A lap által kínált lehetőség egyik előnye, hogy ha megküzdöttél a legrosszabbal, nem félsz az előtted álló jövőtől sem.

     Ha beleállsz a változásba, a Torony átalakító erejét elfogadod, akkor észreveszed azokat a lehetőségeket, amelyeket eddig kihagytál, elmentél mellette, csak mert ragaszkodtál azokhoz a dolgokhoz, amiket réges-rég meg kellett volna változtatni, vagy el kellett volna hagyni.

     Ismerkednél a többi lappal is? Várlak a Tarot képzésen szeptemberben!

     Válts fókuszt

     Válts fókuszt!

     Válts fókuszt!

     Ismerős helyzet: nehéz időszakod van. Beborít mindent a probléma, a megoldandó feladat. Azt érzed csak egy valóság van, amiben létezel. Talán megdermedsz. Nehéznek, súlyosnak érzed a tested, a lelked. ÉS a félelmeid úrrá lesznek rajtad. Ez az, amikor csak a félelmeid, a megakasztott állapotod veszi át a fókuszt. Egyre nehezebben döntesz, és lassul a reakcióidőd.

     VÁLTS FÓKUSZT!

     Ha a fenti állapotban vagy, akkor nehéznek hat a tanács: válts fókuszt. Elsősporban, azért mert semmi mást nem érzel valóságosabbnak, mint a húsodba vágó problémát. Elsőként tehát azt kell tudatosítanod, hogy a probléma már létezik. Sehová nem megy addig, amíg meg nem oldod. Így ha látod, hogy veled marad, megengedheted magadnak azt a luxust, hogy körbenézz. Hogy lásd, ami van körülötted. Hogy kicsit fellélegezz a saját fejedben lévő rémképektől és gondolati körforgásból.

     Tudatosság kell ehhez. Az, hogy akard kirángatni magad a bénító erőlködésből. Mert amikor az ember a fenti állapotban van, sokszor erőlködik, és kizárólag az jár a fejében: mikor lesz már vége, mikor érünk oda, ahol nincs gyász, nehézség, fájdalom, probléma?

     Egy biztos: vége lesz, de az nem segít, hogy ha szenvedve, fájdalmakat növelve, további páncélokat téve magunkra haladunk tovább. A nehézségére való fókuszálás a gondok nagyságát is növeli. Tehát: válts fókuszt tudatosan!

     SZAKADJ KI!

     Minden állapotot lazít, old, ha kiszakadunk abból a környezetből, abból a helyzetből, amiben van. Keress másokat, akiknek Te segíthetsz! Nézz körül, mi zajlik körülötted! Válaszd a természet gyógyító energiáját! (nem, nem kell vagyonokat költeni erre, megfelelő a közeli erdő, a patak, a rét!)

     Válaszd a mozgást. A habitusod határozza meg, hogy neked mi segít: a rendkívül kemény edzés, ami gondolkodni sem hagy időt, vagy a jóga, amely a légzésedet koncentrálja és úgy szakít ki a belső monológodból!

     És ez utóbbi: a monológot tudatosan cseréld le! Ismerd fel, mi az, amit folyamatosan mondasz magadnak a nehéz helyzet esetén. Mi az, amivel állandósítod magát a helyzetet. Mert minél többet rágódsz, gyötrődsz, annál biztosabbá teszed azt.

     És végül: kérj segítséget: baráttól, szakembertől, bárkitől, aki segít fókuszt váltani!

     MEGOLDÁS FELÉ

     A problémát így is és úgy is meg kell oldani: nem mindegy milyen attitűdből teszed ezt. A fejlődésed a fókuszváltással növekszik: mivel erőt nyersz azzal, hogy máshonnan szerzel pozitív energiát, maga a nehézség is enyhül. Több energiád lesz megoldani. Több önbizalmad lesz belevágni, szembenézni, feldolgozni. Ezzel pedig az önmagadba vetett hited is erősödik!

     Segítségre van szükséged? Jelentkezz be bátran tanácsadásra:

      Jupiter a Kosban

      Jupiter a Kosban

      Bár tegnap kezdődött, nekem csak most van időm írni a következő időszakról, amit a Jupiter a Kosban tölt majd kis megszakítással. A Jupiter a jószerencse, a nagy szerencse bolygója – növel, segít, támogat, lehetőségeket hoz be az életünkbe.

      Jupiter átlépése a Kosba

      Eddig a Halak jegyében járva megengedte az álmodozást, a tervezést, kevesebb aktivitást és több érzelmet adott az időszak, és ezzel párhuzamosan alkalmas volt illúziók kergetésére is.

       A Jupiter a Kosban a cselekvést, az aktivitást hozza magával lehetőségként. Az egyéni sorsokban az az életterület (ház), amely felett most elhalad, lendületet, kiemelt figyelmet kap. Ha a fényszögek nem módosítják jelentősen, akkor bizony itt most tudunk eredményeket, sikereket felmutatni, mert a Kos lendülete, dinamikája, ereje támogatja a megvalósulást.

      A Kos akaratos, makacs, időnként meggondolatlan, de képes a céljait fókuszba állítani és azért harcolni. Egyes dolgok most előtérbe kerülnek az életünkbe, kihívásként érkeznek, és ez a kihívás most azzal a lehetőséggel párosul hogy le is tudjuk zárni. Tehát a megoldás is a kezünkben lesz.

      A bátorság ideje

      Amire most szükség van: a bátorság és az akaraterő. Sokszor mondom, hogy a világ változik. Nem a tehetetlen sírásra és panaszkodásra van szükség, hanem a cselekedetekre, a tettekre, az előre gondolkodásra. A Jupiter annak segít, aki ezzel együtt létezik most, és megkeresi mindazokat a lehetséges dolgokat, amit most éppen tenni lehet.

      A Kos pozitív aspektusában nyers, de őszinte. Használjuk ezeket a minőségeket az életünkben, legyen szó bármilyen területről. A nyíltság, az egyértelműség most sokat segít a kapcsolatokon – legyen az munkahelyi, vagy párkapcsolat, vagy baráti viszonyok. Felesleges takargatni, ami nem működik, ami nem jó. Az őszinte kimondás most nagyon sok olyan dolgot meg tud javítani, ami eddig döcögött, vagy csak a háttérből mérgezte a dolgokat.

      Amire figyelni kell, hogy ne túl gyorsan, meggondolatlanul ugorjunk bele ügyekbe, cselekedetekbe. A kimondott szavaknak is súlyuk van. Az őszinteség mellé azért kell az önkontroll is, tehát előbb azért gondoljuk át, mit mondunk, mert túl nyersen, túl hirtelen történhet

      Jupiter a Kosban

      Összegezve: a lehetőségek, a cselekvés, az aktivitás ideje jött el. Jó dolog kapcsolódni, mozgásban lenni. Bátran próbáljunk ki olyan dolgokat, amiket eddig nem mertünk, vagy halogattunk. Kellemes meglepetésben lehet részünk.

      *ez természetesen egy általános elemzés. Az egyéni sorsokban a saját személyes ház lesz erőben, az kap fókuszt, amely felett a Jupiter áthalad.

      Korlátozó hiedelmek

      Többetekkel beszéltem a múlt héten, amely központi problémája ez beragadás, az érzelmi helyzetbe, és a harag, a függőség. Tehát mindaz, amit korlátozó hiedelemként fog később újra és újra visszatérni. A korlátozó hiedelmek mindannyiunk visszatérő témája.

      Belső monológ

      Miért jó, ha magunkat sajnáljuk, illetve beragadunk egy érzelmi helyzetbe? Vegyük észre, hogy minden esetben amikor azt hajtogatjuk, hogy „tudom, hogy tudatosnak kéne lennem, de nem megy”, akkor valójában pontosan tudjuk a probléma okát és mikéntjét, de egyszerűen a választás a szenvedés felé irányul.

      Remek, miért akar bárki is szenvedni? Ha mástól nem kap az ember vágyott figyelmet, akkor megkapja saját magától. Annyira jó érezni a szenvedés közben, hogy legalább én magam egyetértek magammal. Nekem igazam van, nem figyelnek rám, nem szeretnek, nem tudok előre lepni, nem tudok dolgozni!Olyan jó, hogy ennyire szeretem magam, hogy képes vagyok mindezt átlátni, és sajnálni magam. Ugye? Fontos vagyok, hiszen én értem, hogy mi a fontos, míg a csúnya kinti világ nem.

      Teljesen mindegy milyen energiát akarsz megélni, az energia a tiéd lesz. A kérdés hogy tudatosan éled az életed, vagy tudattalanul?

      Ha belekapaszkodsz egy gondolatba és azt táplálod például ezekkel:

      (szerencsétlen vagyok, semmi nem sikerül)

      (engem senki nem szeret)

      (nem értenek meg)

      (nem tudok előre jutni) stb, stb.

      ÉS ez a negatív gondolatot folyton megeteted egy kis negatív táplálékkal, persze, hogy Garfield lesz belőle. Egyre kövéredik, egyre dagad, míg az ego végképp elhiszi, hogy EZ a probléma valós, és tényleg úgy van, ahogy annak teret adunk.

      Megvalósuló korlátozó hiedelmek

      A probléma csak az, hogy nemcsak képletesen dagad, hanem valójában is. A pozitív teremtés szabályai szerint, ha teremteni akarsz, gondolj rá sokat.

      Ez negatív oldalon éppúgy igaz. És mivel könnyebben társul hozzá teremtő érzelem, könnyebben valósul meg. Amibe erős emócióval beleéled magad, az a valóságban sokkal erősebben jön létre.

      Mi a teendő?

      • Szabadulj ki a gondolatok kavalkádjából ( persze mondhatod, hogy nem megy, valójában választás kérdése).
      • A gondolatok helyett pozitív cselekvést válassz!
      • Az adott dologgal kapcsolatban a cselekvés határozott legyen, észből és ne indulatból tedd meg!
      • Vedd észre a valódi játszmát ami benned zajlik a kérdéses esetben!

      Ha nem megy egyedül, kérj segítséget! Megfelelő akár pszichológus, coach, életvezetési tanácsadó, vagy csak egy jó barát aki igazán figyel, és át tud vinni a nehézségeken.

      A kettes szám

      5 jel hogy segítőnek születtél – a 2-es szám

      Sokan vágyunk arra, hogy életünk esszenciáját, lényegét megtaláljuk. Keressük a hivatást, az ideális munkát. Keressük a közösségeket, ahol elfogadtathatjuk magunkat, és ahol értéket vihetünk be önmagunk képességeivel.

      Tévhit, hogy mindenkinek egy adott úton kell járnia. Szerencsére különbözőek vagyunk mind az erősségeket illetve hibáinkat tekintve. Milyen jelek vannak, ha segítőnek, anyának, vagy támogatónak születtél? 5 jel, hogy segítőnek születtél.

      1 – Rendkívül empatikus vagy

      Ha a kettes szám szülöttje vagy, akkor minden mélyebben érint meg, mint más embert. Együttérzel az állatokkal, szenvedőkkel, és mindent elkövetsz, hogy enyhíts mások sorsán. Sokszor bele sem gondolsz, mit vállalsz, te csak teszed a dolgod rendületlenül. Nem tekinted különösebben fontosnak magad, pedig sok ember életére vagy hatással.

      2 – Nagyon érzékeny vagy

      Megérzed mások hangulatát és felveszed azt. Sokszor tudod, mire gondolnak a többiek, és megérzed a mélyben lévő valódi érzéseiket is. Sajnos így befolyásolhatóvá válhatsz, de valójában tele vagy érzéssel, és megértéssel. Szeretnéd, ha minden ember kölcsönösen szeretné egymást, törekszel a harmóniára, mert minden konfliktus kibillent önmagadból.

      3- Nem vágysz a rivaldafénybe

      Nem szeretnél látszani. Csendes elégedettséggel tölt el, hogy a háttérben játszhatsz szerepet. Segítségeddel nem kérkedsz, csak teszed a dolgod, ahogy jónak látod. Nincs benned szükségtelen versenyszellem. Azzal, hogy létezel, mások könnyebben tudnak előre jutni a saját céljaikhoz. Nem vársz hálát, itt is csendben teszed a dolgod, amely önmagában is elégedettséggel tölt el.

      4- Sokszor támaszkodnak rád közeli és távoli emberek

      Családtagok, barátok, ismerősök. Mivel segítőkész vagy, ha magadért nem is tudsz kiállni, mások érdekében mindent megteszel, és bár azt mondtuk, hogy önmagad miatt nem konfrontálódsz, mások érdekében ezt is megteszed. Mélyen szeretsz, akkor is, ha nem kapod vissza. Időnként kimerülhetsz, mert túl sokfelé orientálódsz. Támogatsz, segítesz és sokszor szükségtelenül felelősséget vállalsz mások anyagi, érzelmi életéért.

      5- Nagyon jól megérteted magad a gyerekekkel és az állatokkal

      Mivel a lényeged rokon velük, sosem felejted el, milyen volt gyereknek lenni. Támogatod őket, megérted a különleges egyediségüket, arra ösztönzöd a körülötted lévőket hogy legyenek önmaguk. Az állatok biztonságban érzik magukat veled, ösztönösen vonzódnak hozzád.

      Mindez igaz rád, ha a születésnapod számaidban az 2-es jellemzőivel rendelkezel, vagy hangsúlyos a 2-es szám jelentése az életedben.

      Megtanulnád a számmisztikát? Áprilisban indul az új kurzus!

      Bűntudat

      Bűntudat

      Amikor nem élvezzük az életet, vagy a számunkra kellemes dolgokat nem tudjuk teljes átéléssel tenni, az sok mindenre vezethető vissza. Sokszor beszéltem már arról a programozottságról, amiben létezünk. A bűntudat ennek egyik megnyilvánulása.

      Bűntudat gyerekkorban

      A programozottság folyamatos. A gyerekkorban kezdődik, és azóta is folyamatosan zajlik. (erről is fogok beszélni majd egy videóban). A programot észrevenni nem egyszerű. Olyan alapvetések, amelyek vérünkké válnak, amiket szüleink, nagyszüleink mondtak, illetve jutalmaztak.

      Akár Pavlov kutyája, akit mindig megerősítenek abban, hogy a csengőszóra érkezik az étel, úgy rögzülnek a dicséretek, elismerések formájában a (másoknak helyes) viselkedésminták. Ha valaki a tudatosság útjára lép, akkor ez lesz az első, amit fel kell deríteni: vajon, az, amit tenni szeretnék, és amiatt bűntudatom van, az vajon magasabb erkölcsi normák szerint rossz, vagy csak programozott vagyok erre, hogy ez a dolog számomra fontos emberek miatt elítélendő.

      Megfelelési kényszer

      A bűntudat másik oka a megfelelési kényszer. Nagyon nem szeretünk kilógni, nem szeretünk elítélve lenni.  Ez fájdalmas, hiszen mind azt keressük, hogyan szerethetne minket a világ. Az első ilyen szeretet, pedig a fentebb említett jóváhagyás, a viselkedés jutalmazása. Ha a szüleid arra tanítottak, hogy csak akkor lehetsz nyugodt, ha mindent 100%-ig pontosan elvégezel, ha csak akkor vagy, ha maximalista vagy, akkor következésképp sosem leszel semmivel elégedett, hiszen még mindig lehet jobban és jobban csinálni.

      Egy másik módszer erre, ha folyamatosan bíráltak amiatt, hogy sokat eszel, akkor minden falat bűntudatot fog okozni, hiszen akkor vagy jó, ha vékony, vagy stb bármilyen vagy. És éppígy, amit tegnap mondtam a videóban, lehetnek a pénzzel kapcsolatos értékítéletek, amik meghatároznak.

      A bűntudat tehát egy berögződött minta, ami nem a sajátunk. Ami egy külső inger által generált félelem-blokk.

      Ez az életed minden részterületén érvényesülhet: párkapcsolat, pénz, munka, önmagaddal kapcsolatosan, gyerekneveléssel kapcsolatosan.

      Megoldások

      Hogyan NE legyen bűntudatod: először vedd a problémát magát. Keresd meg a bűntudat origóját. Honnan ered? Milyen képzettársítások tartoznak hozzá? Ki és mikor, mit mondott ennek kapcsán? Egyetértesz vele? Te akarnád, hogy a gyereked is ezt gondolja? Szívesen tanácsolnád ezt másnak?

      Mi az amit szívből szeretnél, ha soha senki nem mondott volna az adott dologról semmit? Akkor is így gondolnád? A coaching ülések során erre is kereshetünk válaszokat és megoldásokat.

      Kiegészítés: az írás az egészséges bűntudatról szól, nem a kifejezetten rossz, és erkölcsileg helytelen cselekedetek utáni bűntudatról. Az más terület.

      A tarot kártyáról

      Minden, amit tudni akartál a Tarotról

      Minden, amit tudni akartál a Tarot kártyáról: mi ez? Jóslás? Varázslat? Valami rossz dolog? Nem érted, nem merted megkérdezni, vagy csak kérdőjelek vannak benned. Most összefoglalom az írásban nektek, hogy miről van szó, hogyan tanítok, és dolgozom a Tarottal.

      MI A TAROT?

      Amikor kiszakadtunk az egységből, elvesztettük a kapcsolatot önmagunkkal. Keressük a válaszokat, az értelmet az életünkben. A válaszkereséshez pedig több eszközt is igénybe lehet venni.  Régen dolgoztak rúnával, álomfejtéssel, madárbél-jóslással, hogy csak pár dolgot említsek. Az Asztrológia pedig szintén nagy múlttal rendelkező segítői eszköz.

      De minden eszközt azért használunk, hogy segítsen megfejteni nekünk hogy miért vagyunk itt, mi lesz velünk, hova tartunk, és mi lesz a sorsunk ebben az életben. A Tarot kártyával sincs másképp, a kártyák segítségével válaszokat keresünk.

      A tarot lapok a képekkel üzenve sokkal mélyebb válaszokat biztosít nekünk, mint a szavak rendszere. Az emberi elme hatékonyabban dolgozik a képekkel, mint elsődleges információkkal. A képeken szereplő alakok, helyzetek a bennünk lévő ősi archetipikus mintákat szólítják meg. A Nagy Arkánum erről a belső útról szól.

      HOGYAN MŰKÖDIK A TAROT KÁRTYA?

      Ősi törvény – bármennyire is szeretné a materializmus lehúzni az eseményeket a véletlen szintjére vagy fogalmára – , hogy mindennek megvan a rendeltetési ideje. Mindennek megvan a saját életünkre vonatkozó ideje. Az idő minősége mindenki számára egy sajátos energiarendszerben mozog. Ezért nem lehet minden előrejelzés 1000 %-osan pontos, hiszen az általános hatásokon túl, az egyéni hatások nagyon erősen hatnak. Van akinek egy adott időszakban nehézséget hoz az energia, van, akinek pont hogy meglódul a szekere, és sikereket ér el.

      A TAROT esetében azt keressük, hogy milyen időminőségben vagyunk, hová tudunk eljutni a jelen időszakban, mit kell átélnünk, megtapasztalnunk. Az energiák szorosan összefüggnek a bennünk zajló folyamatokkal, az életre adott válaszainkkal, a bennünk hordozott mintákkal. Nem arról van szó, hogy determinál. Sokkal inkább arról, hogy egy-egy időszakban hogyan tudod jól használni a lehetőségeidet, a képességeidet.

      Van, amikor az aktivitás a fontos, mert az élet csak úgy tol téged előre, lehetőségekkel bombázva, és van, amikor a visszavonulás a cél, mert nem alkalmas az idő azokra a dolgokra, amit most épp tervezel. Ha ismered ezeket az energiákat, sokkal könnyebben elfogadod azt, amit sorsnak hívnak.

      MI  A SORS?

       A sors nem más, mint az éppen aktuális lehetőségekben való eligazodás. A sorsot Te magad is alakítod, először öntudatlanul a szavaiddal, a gondolataiddal, a tetteiddel. Később, ha a tudatosság útjára lépsz, akkor már alakíthatod a sorsod – időnként a teremtéssel és időnként a megengedéssel.

      A Tarot a sorsod – a teremtő képzeted, az önismereted segíti felismerni. A legmagasabb szinten már nem azt kérdezed, hogy mi fog történni velem, hanem azt, hogy mit tehetek én ma, hogy jobban értsem a külvilágból az üzeneteket? Mi van bennem, amit meg kell értenem? Hogyan fejlődhetek tovább MOST? Melyik irány kedvezőbb számomra? Mi az, amit nem látok, de ha látnám, felismerésekkel lennék gazdagabb?

      KÁRTYATÍPUSOK – A TAROT KÁRTYÁRÓL

      Sokféle kártya van már a Tarot piacán, akár a legvadabb változatot is megtalálhatjuk, ha keressük. A legfontosabb az, hogy mi magunk tudjuk olvasni a kártyákból, szóljon hozzánk az üzenet, az információ. Itt szeretném elmondani, hogy nincs „gonosz”, „rossz” kártya! Minden kártyát (és eszközt) lehet jóra vagy rosszra használni. Az eszköz maga semleges. Az őt használó személy dönti el a minőségét a folyamatnak és a támogatásnak.

      Jómagam a Crowley- kártyát használom, ami sok embert elijesztett és megijesztett már, mondván a Crowley a gonosz eszköze. Ez így önmagában butaság. A Crowley kártyák a spirituális tudás esszenciáját birtokolják. A lapokon az üzenet mellett segítenek az asztrológiai szimbólumok, a színek – és annak, aki ért hozzá -, még a kabbala jelképrendszere is. Sokrétű, mély tudást rejtett el a lapokban, és annak, aki használja, segítségére van.

      Legtöbben a Rider-Waite kártyát használják. Természetesen nekem is van, tudom használni, mert a képi világa egyszerűbb, közérthetőbb, befogadóbb, mint a Crowley kártyának. De, mint említettem, innen hiányoznak a tudás mélyebb rétegei.

      A lényeg az, hogy a választott kártyából valaki könnyedén és jól tudjon olvasni, akár önmaga, akár mások számára. Még egyszer írom: nincs jó vagy rossz kártya. Üzenet van, amelyet le kell fordítani – az már mindegy, milyen eszközzel teszem, ha jól csinálom.

      A tarot kártyáról sok félismeret, és féligazság kering a világban. Gyakran megítélik, mint ostoba, felületes rendszert, pedig ha vennék a fáradtságot, hogy megismerjék, akkor rájöhetnek arra, hogy a mélység, a pszichológia közeli társa a kártyáknak. Talán nem használnak maguk a pszichológusok is kártyákat? Dehogynem! Mint fentebb írtam, a kép hatalmas erejű közvetlen eszköz önmagunkhoz.

      Maradt még kérdésed a tarot kártyáról? Tedd fel bátran!

      Ha pedig szeretnéd megtanulni a Crowley Tarot alapjait, várlak a tanfolyamokon!

      Amennyiben pedig önmagad lehetőségeit szeretnéd megismerni, akkor a személyes üléseken 🙂

      5 jel, hogy vezetőnek születtél

      Sokan vágyunk arra, hogy életünk esszenciáját, lényegét megtaláljuk. Keressük a hivatást, az ideális munkát. Keressük a közösségeket, ahol elfogadtathatjuk magunkat, és ahol értéket vihetünk be önmagunk képességeivel.

      Tévhit, hogy mindenkinek egy adott úton kell járnia. Szerencsére különbözőek vagyunk mind az erősségeket illetve hibáinkat tekintve. Milyen jelek vannak, ha vezetőnek születtél? (nem főnöknek! A két típus ellentétes megoldásokkal él! ). Lássuk, mi az 5 jel, hogy vezetőnek születtél!

      Mindig vannak ötleteid

      Egy jó vezető mindig tele van ötletekkel, megvalósításra váró feladatokkal. Ami igazán vezetővé teszi, hogy megtalálja hozzá azokat az embereket, akik segítik az ötletet kivitelezni. Érzi és tudja, kinek, mi a potenciálja, és vezetőként segíti a társait a kiteljesedésben. Érzed, hogy mindig Te vagy a hangadó, aki megszólal mások előtt, aki beleáll a kihívásokba.

      Kész vagy vállalni a felelősséget

      Ha elindítasz egy folyamatot, az élen jársz abban, hogy azt összefogd. Vállalod a felelősséget, és kitartasz a nehézségek között is. Nem másra hárítod az esetleges hibákat, hanem önmagad keresed a megoldást. Ugyanakkor a sikereket közösen kezeled a csapatoddal.

      Folyamatosan keresed az újat, a jobbat

      Mindig előrébb jársz, mint a társaid. Úgy érzed, azért születtél, hogy újat hozz létre. Inkább beindító vagy, mint megvalósító. Keresed a fejlődés lehetőségeit, és képes vagy motiválni másokat a saját víziód beteljesítésére. Nem szereted az unalmat, az egyhangúságot. A kihívások éltetnek.

      Te állsz a csapat élére

      Mutatod az utat, nem csak kiadod a feladatokat. Mivel jól ismered a körülötted lévő embereket, tudod, ki miben jó. a lelkesedéseddel, lendületeddel motiválsz másokat. Te fogod össze a dolgokat, és átlátod a nagy egészet, nem veszel el a részletekben. Példát mutatsz a munkáddal, nem csak elvársz, hanem te is teljesítesz.

      Bátor vagy, nem félsz a konfliktusoktól

      Vállalod az esetleges konfliktusokat. Nem félsz beleállni sem lefelé, sem felfelé azokba a megoldásokba, amelyek másokkal való vitával vagy konfrontációval járnak. Kiállsz az emberek és az ötletek mellett is. Határozott vagy, és bátor, mert a személyes érdekeiden is túlmutatóan tudsz a csapatodért, vagy a saját céljaidért dolgozni.

      Sorsod útján fel kell vállalnod a határozott jellemed, egyéniséged, bátorságod.

      Mindez igaz rád, ha a születésnapod számaidban az 1-es jellemzőivel rendelkezel, vagy hangsúlyos az 1-es szám jelentése az életedben. Így ha 1-jén, 10-én, 19-én, 28-án születtél, akkor valószínűleg rendelkezel a vezetői készségek egyikével. Akár önmagad vezetője, akár csapatban dolgozol, meg kell élned a kezdeményezés erejét, illetve a határozottságot, a dolgok beindítását. Ha úgy érzed, ez nem megy, érdemes önismereti munkával dolgozni rajta.

      Szeretnél többet tudni a számmisztikáról? Szeptemberben indul az új képzés!

       2022-es évi hatások egyéni szintre lebontva

       Az egyéni éves energiát úgy számoljuk ki 2022-re, hogy a legutóbbi születésnapodtól számítod: azaz, ha 2021-ben volt az utolsó születésnapod, akkor pl: 2021.08.12 vagy 2021.03.04 , és összeadod őket egyenként, míg egyetlen szám nem jön ki. Ez az egyjegyű szám adja meg a minőségét az évnek. Ha pedig 2022-ben van a születésnapod, akkor értelemszerűen az adott évet veszed alapul. A lényeg a legutolsó születésnap. Minden személyes év évente változik.

       A 2022-es év számok szerint

       A személyes éved és az aktuális év hatásának rövid útmutatója neked.

       A kapott egyjegyű számok a személyes évedhez

       • 1-es: Válaszd önmagad! Mutasd meg a képességed, erőd, ötletességed! Válaszd az egyéniséged, és ne hátrálj meg a kihívásoktól
       • 2-es: keresd meg a gyógyítói vénádat! Hol és hogyan tudsz segíteni másoknak? Mutasd meg a benned lévő kedvességet, empátiát, és terjeszd ki bátran. Ne félj attól, aki vagy! Válaszd a kedvességet!
       • 3-as: tanuld meg az asszertív kommunikációt! Az emberek szívéhez most a szép beszéd, a közös hang megtalálásán keresztül vezet az út. Minden célodat támogasd meg ezzel az erővel. Válaszd a kapcsolatokat!
       • 4-es: a határok, a kitartás, a kemény munka éve. Most kell dolgoznod azokon a magokon, amit az előző években elvetettél. Válaszd a rendszert, a következetességet!
       • 5-ös: Az utazások, az ismeretszerzés, a tanulás, és a tanítás éve. Nem mellesleg pedig a középpont, a belső nyugalom megtalálását lehet kitűzni célul. Csak határozd meg, hogy mi a fókuszcélod! Válassz rendszert!
       • 6-os: a romantika, a párkapcsolat, a szerelem és a csábítás éve. Az élet élvezete ebben az évben nyilvánul meg a leginkább, feladatként is. Duplán hatosként a kapcsolatok, a szépség, az élet élvezete kér szót. Válaszd a kedvességet!
       • 7-es: a visszavonulás, az összegzés és a koncentráció éve. Most kell az erőd és tudásod egyetlen pontba sűríteni, és ebből tanulságokat levonni. A munka nem áll meg. Válaszd a valódi tudást!
       • 8-as: az erő és a hatalom éve. Ugyanakkor kettős hatású: vagy felvisz, vagy le. Minden rajtad múlik. Most kell minden erőd megfeszítve küzdeni a vágyaidért. Válassz karitatív ügyeket is a saját hatalmad mellé
       • 9-es: a lezárás, a megértés, és az összegzés éve. Ebben az évben kell visszatekintened és lezárnod azokat a folyamatokat, amiket nem viszel tovább. Vagy épp megtartani és fejleszteni azokat, amiket viszont magadénak tudsz. Válaszd a megértést!
       Jupiter a Halakba lép

       Jupiter a Halakba lép 2021. 12.29-én

       December 29. és május 11. között, a Jupiter átvált a Vízöntőből a Halak jegyébe. Azzal, hogy a jegy uralkodó bolygója átveszi az irányítást a Vízöntő szabadabb, különcebb, korlátozást nem tűrő, személytelenebb energiájától, megjelennek a Halak jegyének tulajdonságai a társadalmi hatásokban is.

       Halak Jupiter

       A személytelenség eddig úgy nyilvánult meg, hogy a csoport érdeke felülírja az egyénét. A világban az individuális szempontok most elnyomás alatt voltak – nem igazán volt kérdés az, hogy az egyénnek mi a jó, vagy, hogy az egyén mit szeretne a saját érdekében, a saját döntéseiből megtenni.

       A Halak időszakában ez kicsit visszatér – újból lehetőség lesz arra, hogy az emberek empátiával forduljanak egymás felé, elfogadva és megértve azt, hogy nemcsak egy massza, egy közös halmaz, hanem önálló személyiségek vagyunk, álmokkal, vágyakkal, különféle saját személyes történettel. Az, pedig hogy megértjük azt, hogy mindannyian egyek vagyunk az igaz, de ennek az egységnek sokféle arca és motivációja van. A célhoz sokféle módon el lehet jutni. A Halak Jupiter megérti ezt, ösztönösen is.

       Jupiter pozitív és negatív oldala

       Érdekes időszakot élünk. Mert a Jupiter ugyan most jól érzi magát a saját jegyében járva és bizonyos fokig elhiteti velünk, hogy minden rendben lehet, az élet megy tovább, viszonylagos bőséget és elégedettséget hozva számunkra. A remény érzése is megérkezik arra nézve, hogy visszakapjuk az életünket, a családunkat, a megszokott rutinjainkat. Jó, ha nem ringatjuk bele ezekbe az ábrándokba magunkat.

       A Halak Jupiter egyik negatív tulajdonsága a naivitása. Ez a naivitás kapcsol be, amikor elhisszük, hogy a dolgok, az életünk változatlan marad. Sajnos nem. A változás elindult, és itt most csak pihenő pályára érkezünk.

       A 6-os számnál írt elemzésben olvashattatok arról, hogy a választás van. Választanod kell afelől, hogy tudatosságot választasz, figyelsz a jelekre, alkalmazkodsz a változásokhoz, avagy visszamenekülsz a neptuni ködbe, ami szintén a Halak negatív jellemvonása. A köd, a kábítás, a bódítás, amely nem szeret szembenézni azzal, ami van. Ez persze megjelenik a másik oldalról is: kapunk bőben megtévesztő információt, megnyugtató álhíreket, és hamis ígéreteket.

       A pozitív oldal pedig a jó megérzések! Az előjelek megérzése. Aki figyel, tudatos, aki nem fél szembenézni, az fel tud szállni a változás energiájára. Új korszak készülődik, új berendezéssel, új hozzáállással. Ezt nem lehet már kikerülni. De rákészülni igen. A másik pozitív oldala az empátia, a mély segítő érzés, a másik helyzetébe való beleérzés, és elfogadás lesz. Erre a fél évre jobban megértjük a másik érzéseit, motivációit. Csökken a kétfelé szakadt tábor közötti szakadék, legalább erre a kis időre. Az álmok, a vágyak pedig erősödnek, és erre a fél évre elérhetőek lesznek. Érdemes azzal foglalkozni, mit szeretnénk, hová akarunk eljutni (persze a lehetőségeken belül).

       És persze pozitív oldal az öröm, a boldogság, a pillanatban való jelenlét megélése. Erre én is törekszem majd az oldalon, az írásokon keresztül, hogy az örömöt tudatosabban vigyük bele a létezésbe.

       (Technikai info: amelyik házadon áthalad a Jupiter, ott számíthatsz bővülésre, lehetőségekre. És persze nevelő helyzetekre is egyes tranzitok által).

       Természetesen egyéb állások még módosítják a hatást, plusz jelentéstartalmat adva a Jupiter a Halak jegyében megjelenő energiának.

       2022 éves elemzés

       2022 – a választás éve

       A korábbi két év, – a 4-es 2020 és az 5-ös 2021  – sorsfordító erővel érkezett a mindennapjainkba. Eddig is éltünk már 4-es, -ös éveket, de most minden energia hatványozottan jelenik meg mindannyiunk életében. Köszönhető ez a sok kettesnek is, ami a számokban megmutatkozik, és amely ebben az évben fokozódik. A mostani évünk a 6-os éve lesz, de figyelembe vesszük a 2-es dominanciáját is. Erről lesz szó az alábbi írásban: 2022 a választás éve lesz.

       2022 – a 6-os rezgés alatt

       A 6-os a szeretők lapjával analóg. A szeretők pedig nem csak a kapcsolatokat, hanem a választásokat jelenti. A 6-os évben tehát minden életterületünkön valamiféle válaszút elé kerülünk. Mindenki számára más és más életterület lesz a hangsúlyosabb, a közös mindegyikben az, hogy el kell köteleződni valami felé. Nem lehet már megúszásra játszani. Minden, most felvállalt döntés az a későbbi évekre erős irányt mutat. A döntés által azzal kell szembesülnünk és folytatnunk.

       A választás a társadalmi téren is igaz lesz, hiszen politikai választások is lesznek, amelyben szintén valami felé el kell köteleződni. Ez aztán szintén megadja a következő évek alaptónusát – hosszú évekre irányt ad, ami után nagyon nehéz változtatni.

       2022- a dualitás megtestesítője

       A sok kettes egyrészt érzékennyé tesz, másrészt megoszt. A megosztás már eddig is érzékelhető a világban, ez az energia sajnos fokozódik és még több ellentét merül majd fel. Ahogy láttuk, már a politikai színtér két táborra szakadt és ugyanez a helyzet az egészség terén is. A szembenállás épp így választásra kényszerít, mert egyre kevesebb ember tud a belső középpontjában lenni. Szerencsére a választás azt is magában hordozza, hogy a semlegességet, a nyugalmat, a belső középpontot választom. Ez tudatosságot és sok belső munkát igényel.

       SZEMÉLYES hatások 2022 évének energiája segítségével

       Szakmailag

       Egyre több ember tud kapcsolódni ahhoz, hogy azt válassza, amit igazán szeretne. A belső vágy, a kettes által érkező érzékenység, intuíció sok ember számára hoz lehetőséget, vállalást arra nézve, hogy mit szeretne csinálni, milyen úton szeretne tovább létezni. Természetesen, lesz olyan is, aki nem él ezzel, vagy nincs lehetősége ebben lépni, azonban egy elfogadással, megértéssel ebben nyugalmat lehet lelni, és az is előfordulhat most, hogy egy-egy jobb lehetőség érkezik a belső vágy által. Ha nem is az igazi, de közelebb tud helyezkedni a belső képhez.

       Magánélet

       A választás itt is szót kér. Kapcsolatok erősödése, vagy épp megszakadása mindegyik a lehetőségek között van. Új kapcsolatok érkezése is benne van a pakliban. A fontos az viszont, hogy számomra bármelyik kapcsolatom emelő, támogató, segítő? Ha igen, akkor az a feladat, hogy ezeket az embereket magamhoz közel tartsam szívem minden melegével. Ha pedig már rég lejárt emberi viszonyokban létezünk, ahol nincs valódi szeretet és közösség, akkor azt elengedjük, és szeretettel az útjára bocsássuk. A választás itt a minőségről szól. Arról, hogy milyen közösséget hozok létre a következő években. Mert egymás melegére, támogatására lesz szükségünk. Kell az olyan társulás, ahol valódi szeretet és sorsközösség van. De valójában az év segít is az energiájával ezt megoldani. Elveszi, leválasztja azt, ami nem működik.

       Anyagilag

       kiszámíthatatlan év ez. Sok múlik azon, mennyire használjuk a vonzás törvényét, a tudatos gondolkodást és mennyire köteleződünk el magunk mellett. Ugyanakkor szerencsére jut azokra a dolgokra, amiket igazán szeretünk!

       A 6-os év összegzése: 2022 a választás éve

       Ez az év tehát tele lesz kapcsolódással lehetőségekkel, intenzív felismerésekkel. Nagyon jól tudunk haladni, ha arra koncentrálunk, hogy jót tegyünk, és a jót válasszuk az életünkbe. Mind a kapcsolatok, mind az önértékelés, mind a hivatás egyfajta válaszút elé kerül, és az a feladatunk, hogy itt jól válasszunk. A mérce úgyis a saját tudatosságunk lesz.

       Ha fel szeretnél készülni 2022-re, ajánlom az évkezdő Workshopot

       Ha pedig a számmisztika érdekel, akkor a képzések közül tudsz választani.

       Boldog, sikeres 2022-es évet!

       Az írás teljes egészében az én szellemi termékem, másolása csak forrásmegjelöléssel lehetséges. ( tekintettel a korábbi évekre, ahol egészében kimásolták és saját szellemi termékként tüntették fel holmi látók és egyéb javasasszonyok)

       Te és a születési képleted – félelem nélkül

       Te és a születési képlet – félelem nélkül

       Mostanában több olyan asztrológiai konzultációm volt, amelyben a születési képletet elemeztük ki, a kliensek pedig azzal az érzéssel és mondattal érkeztek, hogy : voltam már máshol és azt mondták reménytelen vagyok”.

       A születési képlet lényege

       Nos, ez az, ami minden alkalommal megrendít. A saját nézőpontom és munkamódszerem inkább az erősségekre, a lehetőségekre összpontosít és nem a negatívumokra. Utóbbiakból is van persze, hiszen nincs tökéletes születési képlet, de nem is ez a dolga. De mi is a képlet igazából? A születésünkkor fennálló energia-mintázatunk kör alakban felvázolt képe, amelyben egyéb jelölők segítenek bennünket abban, hogy eligazodjunk az erre az életre vállalt feladataink és nehézségeink között. Akik nem hisznek a reinkarnáció rendszerében (teljesen rendben van), nyugodtan lépjenek ki, vagy olvassanak mást. Mert minden képlet valamely módon kapcsolódik egy múltból hozott feladatrendszer beteljesítésére. Ez se nem jó, se nem rossz. Vállalás.

       Jó vagy rossz születési képlet?

       Az én nézeteim szerint nincs jó vagy rossz képlet, minden attól függ, az egyén hol jár önismeretében, tudásában, sorsának megismerésében. Az önismeret a legfontosabb itt. Hiszen, ha tudom, hogy mire vagyok hajlamos, milyen jellemhibáim vannak, milyen eseményekkel szembesülök legtöbbször az életem folyamán, fel tudom emelni azt a problémát. Sőt hallottam olyant is, hogy „szolga” képlet meg „polgári” képlet. Ezzel sem tudok azonosulni, de aki igen, az is teljesen rendben van.

       Megoldások felé

       Én leginkább az erősségekre szeretek alapozni, a gyengeségeket is érintve persze, amely mindjárt elviselhetőbb, felvállalhatóbb, ha annak értelme van. Minden ember képletében van erősség és gyengeség is. Akik hozzám járnak tanulni szintén ismerik ezt a felvállalandó „negatív” pontot, amelyen mondhatni folyamatosan dolgoznom kell. De egy képlet erősségeit feldolgozva, sokkal hatékonyabban tudunk ezen pontokkal szemben is elfogadással lenni. Mindenkiben van valami nagyon jó, és mindenkinek van sajátos életfeladata. Természetesen az nem látszik a képletből, hogy szakács legyen az ember vagy író, de az igen, hogy milyen habitussal, milyen energiarendszerrel bír, és mi az ami számára mint egy út megmutatkozik.

       Szóval: senki sem reménytelen, senkinek a képlete nem „rossz”. Sokkal inkább egy adott területen megmutatkozó feladat és lehetőség rendszert mutat meg.

       Várok mindenkit szeretettel 🙂

        A döntés

        A döntés

        A mai ülés apropóján született ez az írás. A döntés fontosságáról szól, amely nélkül semmilyen cél elérése nem lehetséges az életünkben. A döntésről, amely fel nem vállalása a kudarckerülés egyik megnyilvánulása.

        A döntés

        Amikor akarunk valamit, akkor sokszor panaszkodunk arra, hogy nem teljesül be a vágy, a cél, amiért dolgozunk. Ha megpiszkáljuk ezt a kérdést, akkor ráláthatunk arra, hogy tulajdonképpen nincs meg hozzá az az egyértelmű beleállás, ami a célt elérhetné. Itt jön képbe a döntés valaki vagy valami mellett. Mert ahhoz, hogy elérjünk valamit, fókusz szükséges. A fókusz csak akkor tud létrejönni, ha több lehetőségből egy konkrét cél felé igyekszünk. Ezért is szokták kérni azt, hogy írd le, fogalmazd meg nagyon pontosan azt, hogy mit akarsz. Mert akkor a belső energiád, az akaraterőd egy helyre tud dinamikát adni. Ha van pontos vízió, vágykép, akkor a határozottság is segíti a folyamatot. Látod, mit akarsz és képes vagy arra, hogy az odavezető úthoz nyomvonalat építs. Amíg ez nincs meg, csak vágyakozol, elúszik az energiád és tötymörögsz.

        A félelem

        A döntés halogatása a hibázásból való félelem miatt alakul ki. Tulajdonképpen a legtöbb ember nem szívesen vállal kockázatot, csak akkor, ha valaki biztosítja róla, hogy egészen biztos, hogy jól választott, és a vállalását siker koronázza. Változni akarunk, de még itt sem vállaljuk be a kockázatot. Ezért nem is tudnak beindulni a folyamatok. Pedig a rossz döntések is segítenek minket. A hibás utak is támogatnak minket. Mert megmutatják, mit NEM akarunk, és ez is a valódi döntéshez, a valódi úthoz terel minket. A kudarcról már írtam, hogy időnként álruhás segítő, ezt most is tartom. Megmutatja, hogy erre ne menj, ne fektess bele több energiát. És ha ez még nem lenne elég: tapasztalatot is ad. Megízlelsz egy területet, és elkönyvelheted egy kalandnak. Az életedben több szerepet is kipróbálhatsz. A döntés nem kell, egy élethosszig tartó területre korlátozódjon. Szerencsére a mai világ még támogatja is ezt.

        A kockázat

        Amikor a teljes bizonyosság mellett döntünk, akkor azt választjuk, hogy nem ismerjük meg a saját határainkat. Amikor kudarc ér, akkor mutatkozik meg az igazi erő, az igazi én. Fel lehet állni és meg lehet fogalmazni egy másik célt, amiről kiderül, hogy sokkal inkább a miénk, mint az, amit annyira szerettünk volna. Az én életemben is volt ilyen.

        Tehát a döntés: valami mellett való teljes kiállás, a megtapasztalás vállalása függetlenül az eredménytől megadja a belső hajtóerőt. Ha ez a pontos cél megvan, akkor a vágy is manifesztálódhat.

        A mesterszámok megélései

        Mesterszámoknak nevezi a számmisztika a duplikált erővonalakkal rendelkező számokat: 11, 22, 33 stb… Alapvetően én két mesterszámmal dolgozom az elemzések során. A 11 és 22-es számokat vizsgálom, mivel ezek léteznek születésnap számban, és itt tudják a legerőteljesebb hatásukat kifejteni. A mesterszámok megéléseiről írok pár gondolatot ebben az írásban.

        MESTERSZÁMOK JELENTŐSÉGE

        A mesterszámok szülöttei sosem átlagos emberek. Akik ezt a számot választják a sorsukban (ha fel is vállalják), akkor arra vállalkoznak, hogy új utakat keressenek a megszokott rutinok helyett.Ez lehet akár a mindennapi életre vonatkozó is, de nagyobb léptekű vállalkozás is. Változást akarnak hozni a világba, és ezt úgy teszik meg, hogy ők maguk sem éppen átlagos emberek. Keresik a kihívásokat: különböző önkifejezési módokat keresnek ahhoz, hogy a saját egyéniségüket megtalálják, és azzal hatással legyenek másokra. Nehezen kapcsolódnak a többi emberhez, mert mások érzik bennük a vibrálást, a „túl sok” energiát, és ők maguk pedig kevésbé tudnak kapcsolódni a számukra lassabb személyiségekhez, kevésbé intenzív emberekhez.

        11-ES MESTERSZÁM

        Ő az, aki a fejében él. Gondolatai lelkes, csapongó, jövőbe mutató irányt vesznek fel. Mindig valamilyen dolog megoldásán, vagy egy esemény létrehozásán jár a fejük.  Nehezen tudnak a jelenben maradni, mert főképp jövőorientált személyiséggel rendelkeznek. Túlagyal mindent – a körülötte levő emberek sokszor azt érzik: nem is figyel rájuk. Így a kapcsolataiban a konfliktusok gyakran előfordulnak. De 11-esre szükség van, mert ő az, aki nem fél attól, hogy csodabogárnak tartják, és attól sem, hogy eredeti gondolatait, újító gondolatait nem értik meg. Szeret különleges lenni.

        22-ES MESTERSZÁM

        A 22-es már makacsabb, nehezebb jellem, gondolatai végletesek, és erőteljesek. Szenvedélyesen és elszántan törekszik a céljai felé. Vele azért nehéz élni, mert mindig neki kell, hogy igaza legyen. Ő is a változás miatt érkezik, de nincs tudatában annyira annak, hogy az időnként végletes, mértékletességet nem ismerő viselkedésével, gondolkodásával indítja be a változásokat. Érzelmileg is kiegyensúlyozatlan, az életét sokszor kezdi teljesen újra, mert ha már nincs indok, ami benne hagyná egy helyzetben, akkor gondolkodás nélkül kilép. Azzal a képességével, hogy a nulláról is tud újrakezdeni, mások számára példakép lehet. A tapasztalás, a megélés fontos számára azért, hogy tudatosítsa: az életben nem az a legrosszabb, ha változik valami. Hanem az, ha semmi nem változik. Erőteljes egyéniségével néha sokkolja a környezetét.

        A mesterszámok mindig szeretnek többek lenni, kicsit büszkék is arra titokban, hogy különböznek az átlagtól. Akkor élik meg jól ennek az energiának az erejét, ha tudatossággal felvállalják a feladatukat az életben. A mesterszámok megélése többletenergiát kíván, de fontos feladattal születnek: változásokat generálni, ami sosem könnyű, és mások nem is szívesen teszik meg.

        Várlak, ha szeretnél még többet tudni a számmisztikáról!

        Sorsunk a számokban

        Sokan teszik fel a kérdést: valóban látszik a sorsunk a számokban? Nos, igen is és nem is. A számok, mint energiarezgéssel bíró szubsztanciák utat mutatnak. Ha figyelembe vesszük az üzeneteket, akkor sok segítséget kaphatunk általa.

        A SORS, MINT ÜZENET

        Mindannyian éreztük már, hogy egy bizonyos úton járva, vagy egy bizonyos tevékenységet végezve szinte szárnyalunk. Meg sem kell erőltetni magunkat, mégis, a dolgok olajozottan és könnyedén mennek. Vagy épp egy-egy tanulmányt végezve sokkal könnyebben tanuljuk, értjük meg valamelyik ismeretet, mint más témákat, amelyek nehezebben integrálódnak.

        A sors mindig üzen, ha letérünk a saját utunkról. Több formában is megjelenhet ez az életünkben:

        • akadályokat görget elénk,
        • egy-egy célt nehezen, vagy egyáltalán nem érünk el,
        • a választott úton folyamatos sikertelenség lép fel,
        • belső nyugtalanságot érzünk, gyakran üresség formájában.

        SZEMÉLYISÉG ÉS SORS

        A személyiségünk száma megmutatja azt, hogy milyen tulajdonságokat akarunk ebben az életben megélni a mindennapok során. Megmutatják a habitusunkat, az elsődleges kapcsolódási rendszereket. Ez nem választás kérdése, valamilyen módon meg kell élnünk ezt, a hozott, vállalt számot az életünkben. Több szinten is megtehetjük ezt: tudatosan vagy tudattalanul.

        Ezzel szemben a sorsszámunk megmutatja, hogy mi lenne a vállalt feladat, amivel a helyükre kerülhetnek a bennünk lévő kérdések, vállalt feladatok. A sorsfeladat szóval az lehet a „probléma”, hogy sokan valami egészen nagyszabású dolgokat várnak ennek kapcsán. A sorsfeladat nem arról szól, hogy hadvezérek, vagy politikusok legyünk, netán Teréz anyák, vagy Elon Muskok.

        Fontos lenne megérteni, hogy minden embernek van célja, jelentősége az életében az ő szintjén. Az összekapcsolódásban, a társadalmi szerepvállalásban mindannyian részt veszünk, és eljátsszuk a bennünk lévő részt. A kérdés az: hogyan játsszuk el. Beleállunk vagy ellenállunk?

        A SORSFELADAT MEGÉLÉSE

        Tehát a rezgés, az üzenet, a keretek, a lehetőségek megértésének keresése lesz a feladat. Folyamatosan kapunk hozzá kulcsokat, csak épp ezek nem hatalmas eseményke képében érkeznek hozzánk, hanem, apró, kis jelekkel. Érzésekkel, hangulatokkal. Belső üzenetekkel. Ezekre általában nem szoktunk odafigyelni. Elhessegetjük, mint nem józan, logikus dolgot. Holott a valódi tudás mindig innen jön.

        SZERETNÉD ÉRTENI A BENNED ZAJLÓ FOLYAMATOKAT? VÁRLAK A KÉPZÉSRE SZERETETTEL!

        tarot kártya

        Tarot és önismeret

        Ahogy dolgozom a kártyákkal, és amióta még pluszban tanítom is, egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy a Tarot és Önismeret része nem elhanyagolható. Minden, amit tudni szeretnél, az benned van, csak jól kell kérdezned, és jól kell megélned a válaszokat.

        Tarot és önismeret

        Hogy függ össze a kettő? Nos, a kártyák üzenetei nem csak random összeválogatott képekből és mutatós, bűvös elemekből épül fel. Olyan archetípusokat jelenít meg, amely a mostani életünkben is rendre szerepel, és egy-egy archetípus szót is kér időnként – ekkor jönnek a problémák, a lehetőségek, a szembenézés. A Tarot lapok segítenek mélyre menni, azonosítani az elakadásokat, és megoldást is kínálnak rá. Önmagunkban. Ha felismerjük az archetipikus mintát, akkor kezelni is tudjuk az éppen zajló életeseményt .

        Életesemények és önismeret

        A Tarot olyan csodálatosan jól, szépen megmutatja a finom energiákat, a lehetőségeket, a tudatalatti folyamatokat, amelyet egyik más kártyával sem tapasztaltam. Ha kérdezünk, válaszol. Akkor is, ha legszívesebben ellenállnánk a válasznak. Kíméletlenül szembesít azzal is, amit nem akarunk észrevenni magunkban. Persze, ellenállhatunk neki, és mondhatjuk, hogy ez nem így van, ez csak egy kártya, amely nem mondhat igazat, ez tudománytalan! Nincs mérés sem hozzá, sem adatgyűjtés, amivel hihetővé lehetne tenni. Holott ebben semmi extrém, vagy túlzott misztika nincs. A  Tarot kártyalapok a jungi archetípusokra épülve a belső érzékeinket aktiválják. Nincs olyan, amit ne tudnánk, nincs olyan tudás, ami ne lenne bennünk. Ennek megértésének eszköze a kártya, csak kell hozzá némi útmutató, vagy sorvezető, segítő ember aki segít értelmezni.

        Persze sokféle módszer van ennek a belső tudásnak előhívására, van, aki ingával tud dolgozni, van, aki a másfajta szimbólumrendszereket veszi igénybe, ez minden esetben a saját tudásának, erősségének függvénye. Én a Crowley kártya híve vagyok, számomra ő közvetíti legkönnyebben az üzenetet, de emellett használom a számok erejét és az asztrológiát is.

        Találkozás önmagaddal

        Több lehetőséged is van az önismereted fejleszteni. Választhatod a Gyakorlatorientált Tarot Online képzést, ha szeretnéd később ezt akár hivatásszerűen is alkalmazni, vagy a teljes megértést megtanulni.

        Vagy választható a 22 hetes Önismereti Fejlődési út, amelyben csak Rólad lesz szó.

        De eljöhetsz egy személyes tanácsadásra is, amely során kizárólag veled foglalkozom.

        Kínai asztrológia szerelem

        Kínai asztrológia szerelem

        Amikor 12 éve elkezdtem tanulni a nyugati asztrológiát, azzal a kérdéssel, hogy ki vagyok én, mi a feladatom, és miért vagyok itt, nagyon sok választ és megoldást kaptam, amellett, hogy egy életre szóló szerelem vette kezdetét. Ez a szerelem teljesedett ki most a kínai asztrológia képzés elvégzésével, és folyamatos tanulásával. Mert ez folyamatos önképzést és figyelmet igényel, ami persze nem esik nehezemre.

        Kínai asztrológia

        Amikor elkezdtem, fogalmam sem volt, mire számítsak. Nem is tudom, mi indított el, talán Melindával láttam egy videót, és tett rám hatást az ő személyisége. Eleinte valóban kínai volt az egész, és sokáig azt sem tudtam elképzelni, hogy az írásjegyeket valaha súgó nélkül olvashatom majd, de mint minden, ez is a tanulás révén a rutinná vált.

        A kínai asztrológia rendszere csodás jellemábrázoló képességével rabul ejtett. Ahogy felfedeztem az egyes jegyeket, struktúrákat, csillagokat magamon (és a körülöttem élő embereken), úgy lett egyre több AHA-élményem. És ez az AHA élmény megmaradt, amit imádok. Mindig kerestem egy olyan módszert, amely gyakorlatias, és sokak által elfogadott rendszer keretein keresztül mozog. Fontos volt az is számomra, hogy az ember kulcsokat kapjon önmagához (ronikulcsa életfilozófia), amelyen keresztül elfogadhatja és kiteljesítheti önmagát. A kínai asztrológia ilyen. Általa felismerheted ki vagy és hogyan használhatod az erősségeidet, a gyengeségeket pedig hogyan szeresd meg humorral, könnyedséggel.

        Egy utazás kezdete

        Teljesen mindegy milyen rendszerről van szó, a tanulás, a továbbképzés mindig fontos. Teljesen mindegy, hogy milyen típusú asztrológia van a terítéken, a tanulás állandó. Akár nyugati, akár keleti, mindig szakítok időt arra, hogy új megközelítéseket keressek, és nálam tapasztaltabbaktól tanuljak. Ez sem nehéz, mivel lenyűgöz ez az élethosszig tartó tanulás lehetősége. A kínai asztrológia szerelem így is megnyilvánul.

        Így hát, ha Benneteket is érdekel az, hogy kik vagytok, és mik az erősségeitek, miért is érkeztetek erre a világra, akkor várlak Titeket szeretettel egy (vagy több) ülésre. Ne jóslásként tekintsetek erre. Sokkal inkább egy izgalmas utazásra önmagatok felé.

        Kudarc, mint fejlődési lehetőség

        A kudarc, mint fejlődési lehetőség

        A legtöbb esetben, ha akadályokba, nehézségekbe ütközünk, amely végső kimenetele negatív a számunkra, akkor az önmagunkra nézve kudarcként értékeljük. A kudarcot személyes identitásunk elemének tekintjük, és kizárólag önmagunk hibájaként könyveljük el. De mi van akkor, ha nincs kudarc, csak útjelző táblák? ÉS mi van akkor, ha a kudarc, fejlődési lehetőséget hordoz?

        ESEMÉNYEK LÁNCOLATÁBAN

        Előfordult már veled, hogy többször futottál bele azonos szituációkba, amelyek végén mindig úgy érezted, hogy Te jössz ki rosszul? Talán hibásnak érezted magad, ártatlannak és nem értetted, hogy miért dobálja eléd az élet újra és újra ugyanazokat a helyzeteket. Szinte mindig ugyanúgy indul a történet: valami nagyon jól kezdődik – megvan az összhang a lelkesedés, és a vége sosem az, amit vársz.

        Mi lehet az oka ennek, és baj-e, hogy ez így történik? Nos, nemhogy baj, sokkal inkább segítő szerepben érkezik a helyzet.

        Nos, minden helyzet azért ismétlődik (és csak addig ismétlődik), amíg fel nem ismerjük a bennük lévő tanító szerepet. A helyszín, a szereplők mások, az egyetlen közös pont bennünk mi magunk vagyunk. Mit üzenhetnek nekünk a kudarcélményeink?

        ÖNVIZSGÁLAT

        Ha ilyen helyzetben vagy, első lépésként nézd meg, hogy mi a közös mindegyik helyzetben. Nézz rá külső szemmel – mintha egy filmen szerepelnél, és nem vonódnál bele érzelmileg. Lásd meg minden szituációban a közös alapelv magját!

        • van-e mindegyikben közös viselkedésminta?
        • van-e olyan, amikor nem hallgattunk a megérzésünkre?
        • találunk-e olyan gondolatot, ami előfeltevés, és ezt az előfeltevést valójában létrehozzuk?
        • milyen az én attitűdöm?

        Nem könnyű egyik feladat sem, mert önmagunkkal kell szembenézni. Az esetleges szokásrendszerrel, a mélyen megbúvó gondolati mintákkal, amiket ezek feltárásával nagyon is jól meg lehet szüntetni végre, és nem mellékesen a szituációk sem térnek vissza többé így.

        A kudarc, mint fejlődési LEHETŐSÉG

        Minden ilyen esemény önmagadhoz visz közelebb. Kristálytisztán látni fogod a folyamat végén, hogy ki vagy te, mi az erősséged, mi a valódi feladatod,, és mi az, amit már nem választasz. A kudarcok mindig megmutatják, hogy mivel nincs dolgunk többé. A választás továbbra is a kezünkben van.

        Nem az a megoldás, hogy soha többet nem próbálkozunk az adott dologgal. Egy új tudatossággal, szemléletmóddal kell új kihívásokat keresni, és abban tudatosan figyelni önmagunkat, hogy hol hozzuk létre az ismétlődő mintát.A kudarc, mint lehetőség számodra felismerni a nem működő elemeket, hogy tudatosan más irányba fordulhass.

        Ha ez megvan, akkor a külvilágból jövő tapasztalás is megváltozik.

        Szerelmes hatos szám

        Számok és szerelmek – a szerelmes hatos

        Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja , hogy hogy állunk a szerelemhez.

        A hatos szám és a szerelem

        A hatos szám az élet minden ízét élvező ember

        A hatosok szeretik a szépséget, a szerelmet. Hozzájuk áll legközelebb ez a szerelem témájú sorozat. A hatosok, szépek, kedvesek, fontos számukra a kapcsolódás, a fizikai közelség, a testi érintés. Szeretik az élet fizikai síkján lévő dolgokat átélni, és magukat beleélni. A jó ételek, a jó italok, a jó társaság nagyon fontos számukra.

        Szeretik a szép dolgokat, ajándékokkal könnyen le lehet venni a lábukról. Igényesek a külsejükre, adott esetben akár sokat is foglalkoznak velük. Fontos számukra a partner esztétikai megjelenése is. Az anyagiak, a pénz is fontos lesz a kapcsolatban, nem szeretnek szűkölködni. Szeretik és igénylik a luxust, a kényelmet.

        Ha szeretnéd levenni a lábáról, vidd vacsorázni, szervezz romantikus programokat, adj értékes ajándékot, ezeket mind nagyon is értékeli a hatos szám. Fontos számára a testiség is, amennyiben kellő idő és hely van erre.

        Mi az, amit nem szeret?

        Nem bírja a konfliktusokat, a neheztelést, a negatív pillanatokat. Szívesen alkalmazkodik, így nem kell kényszeríteni semmivel. Nem jutunk közel hozzá, ha ápolatlanságot, igénytelenséget tapasztal. Nem szereti, ha fukarságot él át, ő maga szívesen ad, ha van miből.

        Ki illik hozzá?

        A határozott egyes jó párja lehet, ha elviseli az egyes irányítását. Jól kijön a 3-assal és az 5-essel, mert mindketten vidámak, lendületesek, társaságkedvelők, egyeznek a az alap értékeik. A 4-es és a 7-es túl szigorú, merev, és nehezen megközelíthető számára. A 8-as pedig az izgalmas kapcsolódásban tud újat mutatni neki.

        Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!
        A szerelmes ötös szám

        Számok és szerelmek – a szerelmes ötös szám

        Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. 🙂 Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja , hogy hogy állunk a szerelemhez.

        Az ötös szám és a szerelem

        Az ötös a szenvedélyes életigenlő

        Az ötösök szenvedélyes életigenlők. Szeretik az élményeket, a társukkal átélt kellemes órákat, a közös programokat. Szeretnek tanulni, új dolgokat megismerni. Az ötössel egy tanfolyamon is összejöhetsz . Okosak, jó a beszélőkéjük, és szívesen kapcsolódnak másokhoz. Könnyen szóba elegyednek különféle emberekkel. A szerelem fontos számukra. A tartalmasság éppúgy. Közösen szeretnek átélni mindent a párjukkal.

        Szeretik a szép szavakat, a szenvedélyes udvarlást, a nagy gesztusokat. Fontos számukra a humor, az elfogadás és a kíváncsiság. Még ennél is fontosabb a szabadság igénye. Az ötös szám nem szereti a kötöttségeket, a kötelező dolgokat. Ő maga akar dönteni mindenről. A legjobb kapcsolatában is szabad akar maradni valamennyire. A szerelmes ötös szám mindene az izgalmas, valódi élet.

        Ha szeretnéd levenni a lábáról, akkor dicsérd sokat, bőségesen, tegyél lehengerlő gesztusokat felé, szervezz programokat, izgalmas eseményeket.

        Mi az, amit nem szeret?

        Nem bírja a féltékenységet, a korlátozást, a felesleges negatív drámákat. Nem kedveli, ha nincs elismerve, ha nincsenek visszajelzések a kapcsolatban, önmagára nézve. Az unalmat, az egyhangúságot sem tolerálja hosszú távon. A szabadsága elvesztését, korlátozását pedig szakítással honorálja.

        Ki illik hozzá?

        A határozott egyes jó párja lehet, ha elviseli az egyes irányítását. Jól kijön a 3-assal és az 5-essel (azaz önmaga másik párjával), mert vidámak, lendületesek társaságkedvelők, egyeznek a az alap értékeik. A 4-es és a 7-es túl szigorú, merev, és nehezen megközelíthető számára. A 8-as születésnappal rendelkező pedig az izgalmas kapcsolódásban tud újat mutatni neki.

        Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik a szerelmes ötös szám nőként illetve férfiként, várlak a képzésen! Jelentkezni az oldalon tudsz. Várlak szeretettel!

         A szerelmes négyes szám

         Számok és szerelmek – a szerelmes négyes szám

         Számok és szerelmek – a szerelmes négyes szám

         Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja , hogy hogy állunk a szerelemhez. Ez alkalommal a szerelmes négyes szám kerül sorra.

         A négyes szám és a szerelem

         Négyes szám, a zárkózott.

         A négyes a rendet, a kiszámíthatóságot, a megbízhatóságot keresi. Mind a saját életében, mind másoktól azt várja el, hogy nyugalom, stabilitás, anyagi biztonság vegye körül. Természetesen magának is megteremti, de a párjától is megköveteli, hogy legyen olyan bázisa a családnak, amire építeni lehet. A szerelemes négyes szám az érzéseiben is visszafogott módon nyilvánul meg. Csak akkor engedi felszínre, ha már biztos a másikban.

         Bizalmatlan, nehéz megközelíteni. Hosszú idő kell, mire feloldódik egy kapcsolatban. Számára a biztonság az első, és mindenkit ilyen mércével mér. Retteg a csalódástól, és attól, hogy kiszámíthatatlan a kapcsolat. Akkor lehetsz jó társa, illetve akkor tudod meghódítani, ha lassan, türelemmel, és klasszikus udvarlási szakaszon keresztül közelítesz felé. Mivel nem spontán, ezért az első randikon ne extrém dolgokkal lepd meg

         Kötelességtudó, és megbízható a 4-es. Fontos számára a család, ez van az első helyen. Minden további ez alá rendelődik. Az igazinak szintén ugyanezekkel az értékrendekkel kell bírnia, ha a 4-est akarja társául

         Mi az, amit nem szeret?

         Nem kedveli a spontaneitást, azokat a dolgokat, amiket nem tud uralni illetve ellenőrzése alatt tartani. Szüksége van a kontrollra, és arra, hogy mindennek oka, és következménye legyen. Ne próbáljunk különleges meglepetést okozni neki, annyira nem fog örülni, mint amennyire a partnerét bántaná, hogy nem olyan az öröm, mint amire számít. A szerelmes négyes szám bizalmába sosem a különlegességen keresztül lehet bejutni.

         Ki illik hozzá?

         A határozott egyes jó párja lehet, mert mindketten célratörőek. A kettessel is jól kijönnek, mert a család fontossága közös. Jól kijön a 7-essel , mert mindketten komoly, megbízható emberek, zárkózottságban is társai egymásnak. A 3-es, 5-ös és a 9-es számára túl felelőtlen és könnyed, nehezen találják a hangot. A szerelmes négyes szám azzal kapcsolódik jól, aki ugyanazt képviseli, mint ő.

         Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!
         A szerelmes hármas szám

         Számok és szerelmek – a szerelmes hármas szám

         Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja , hogy hogy állunk a szerelemhez.

         A hármas szám és a szerelem

         A hármas szám a közvetlen.

         Vidám, közvetlen csacsogós. Imádja a kommunikációt, lételeme a beszélgetés, és társasági eseményekre járni. Könnyed, kedves és szereti a kapcsolatteremtést. Egy hármast nem lehet tartósan egy helyen, lekötve, ugyanabban a monoton helyzetben tartani. A szerelmes hármas szám mindenekelőtt a szabadságot szereti, ha korlátozzák, a kapcsolatból is elmenekül.

         Romantikus típus, de szóban, és nem tettekben. Fontosak számára a szavak, ezek megfelelő használata. A szerelmet sokszor szavak által éli meg. Könnyen beszél az érzéseiről. Hacsak más számok át nem írják, de alapvetően igazán jól tud kapcsolódni másokhoz. Flörtölő hajalmokkal rendelkezik, így nem nehéz megközelíteni. Fontos számára az udvarlás időszaka, a randevúk, az egymás megismerése beszélgetések által. Nem esik rögtön szerelembe, idő kell míg átadja magát az érzésnek. Előbb leteszteli az alanyt, mennyire bánik jól a szavakkal.

         Ha szeretnéd levenni a lábáról, akkor mindennel megajándékozhatod, ami kulturális: mozi, színház, Mindennek örül, ami társasági esemény: lehessen beszélgetni, a középpontba kerülni, és emberi kapcsolatokat szőni. Imádja, ha a saját gondolataid, elméleteit átadhatja másoknak. És nem mellékesen: dicsérd sokat, fontosak számára a szerelmetes vallomások.

         Mi az, amit nem szeret?

         Nem bírja az unalmat, a megszokottságot, az egyhangúságot kifejezetten utálja a néma csendet, ha nem lehet találkozni, beszélgetni, kapcsolódni. A hármasoknak ez a pandémiás helyzet nagyon rossz, lévén hogy nem csak az online kommunikációt igénylik, hanem a személyes találkozókat is. Ez utóbbit sosem lehet felülírni.A szerelmes hármas szám nem szereti, ha a párja megközelíthetetlen.

         Ki illik hozzá?

         A határozott egyes jó párja lehet, mert a hármas szétszórtságát összefogja. Jól kijön a 5-össel , mert mindketten szabad, érdeklődő, és nyitott szelleműek. A 4-es, 7-es és a 8-as túl szigorú, zárkózott, és nehezen megközelíthető számára, egyiket sem lehet könnyed beszélgetésbe bevonni.

         Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!

          A szerelmes kettes szám

          Számok és szerelmek – a szerelmes kettes szám

          Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja , hogy hogy állunk a szerelemhez.

          A kettes szám és a szerelem

          A kettes szám az érzékeny.

          Az érzelmes, az érzékeny, a kedves, a támogató. Legyen szó nőről, vagy férfiról, a kettes romantikus alkat. Szeret odaadó és kedves lenni, cserébe ugyanezt várja el. Egészen pontosan a határozott társ szükséges számára, de sosem durva módon. Érzékeny lelkivilága van, könnyen ráhangolódik másokra. Megérzi az emberekben zajló történéseket, gondolatokat, így kevéssé lehetne becsapni, de hajlamos más embereket rózsaszín köntösbe öltöztetni. Sokszor csalódik emiatt.

          Romantikus típus, a szerelem érzésének vágya hajtja. A szerelmet sokszor fejben éli, és nem a fizikai síkon. Jellemző rá, hogy időnként álomvilágba menekül, mert ott minden szép és jó. A valóság sokszor fájdalmas számára.

          Ha szeretnéd levenni a lábáról, akkor tegyél romantikus gesztusokat, beszélj sokat, érdeklődj iránta – érzelmileg! Legyenek randik, nagy gyertyafényes beszélgetések.

          Mi az, amit nem szeret?

          Nem bírja a hangos szót, a veszekedést, a haragot. Rosszul esik neki, ha megkérdőjelezik a jó szándékát, a segítőkészségét. Ahol folyamatos probléma van hosszú távon, ott elmenekül, mert a veszekedésekbe belefárad, belebetegszik.A szerelmes kettes szám nem kedveli az olaszos életstílust.

          Férfiként nehezebb megélni az egyes energiáját, mert alapvetően nőies számról beszélünk, számukra az érzelem az igazán fontos az életben.

          Ki illik hozzá?

          A határozott egyes jó párja lehet, ha elviseli az egyes irányítását. Jól kijön a 6-ossal és az 9-essel, mert ők elég érzékenyek ahhoz, hogy ne bántsák meg a kettes lelkét. A 7-es és a 8-as túl szigorú, zárkózott, és nehezen megközelíthető számára. A 3-as és 5-ös pedig kevéssé érzelmes, de szórakoztató társaság lehet.

          Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!

           A szerelmes egyes szám

           Számok és szerelmek – a szerelmes egyes szám

           Az új sorozatban a kedvenc témánkról ejtünk szót. A szerelem mindig is központi kérdés lesz az életünkben. Ha van azért, ha nincs azért. Nézzük meg a születésnapunk alapján, amely a legerősebb karakterisztikai jellemzőnket mutatja, hogy hogy állunk a szerelemhez. Elsőként a szerelmes egyes számot mutatjuk be.

           A szerelmes egyes szám

           Az egyes szám a hódító. Szeret a középpontban lenni, szereti, ha észreveszik és méltányolják a különlegességét. Személyiségében a vezetés, az elsőség a kulcsszó, ezért elsősorban önmagát akarja látni a kapcsolatokban.

           Szereti, ha felnéznek rá, így első körben a dominanciájával, a rámenősségével veszi le a lábáról az ellenkező nemet. Határozott, gyors, lendületes. Olyan, mint a vadász, kiszemeli az áldozatát, és addig „üldözi”, amíg meg nem szerzi.

           Mivel mindenben első szeretne lenni, a szerelmei is kezdődnek: elsőnek lenni valahol, valakinél. Fontos számára, hogy ő válasszon. Az 1-es szám számára fontos az irányítás látszata.

           Alapvetően nem romantikus típus, sokkal inkább a megszerzés vágya hajtja. Ha a partner okos, akkor mindig képes titokzatos maradni, hogy fenntartsa az egyes érdeklődését. Az udvarlás időszakában, illetve a randik időszakában képes romantikus is lenni a cél érdekében.

           Ha szeretnéd levenni a lábáról, figyelj rá, kérdezz, adj folyamatos visszajelzést arról, hogy érdekel, amit ő mond.

           Mi az, amit nem szeret?

           Az egyes elvárja a tiszteletet, ha nem érzi, hogy felnéznek rá, vagy nem ismerik el a férfiasságukat/nőiességüket, akkor hamar tovább állnak. Arra van szükségük, hogy a kapcsolatban vezető vagy kiemelt szerepben legyenek. Ha az elismerést megkapják, hűségesek, odaadók és nagyon jó partnerek, akikre mindig lehet számítani.

           Nem szereti az unalmat, szüksége van a közös programokra, a közös érdeklődésre, az izgalmakra. Ha unalmas az élet, akkor is hamar tovább áll. A szerelmes egyes szám az élet izgalmas oldalát akarja megélni.

           Nőként nehezebb megélni az egyes energiáját, mert alapvetően férfias számról beszélünk, számukra az intellektus fontos.

           Ki illik hozzá?

           Az érzékeny kettes jó párja lehet, ha elviseli az egyes irányítását. Jól kijön a 3-assal és az 5-össel, mert velük érdekes az élet. A 4-es és 7-es túl komor és nehezen megközelíthető számára.

           Ha többet szeretnél tudni a számokról, hogyan viselkedik az egyes nőként illetve férfiként, várlak a képzésen!
           Kilences személyes év

           Személyes év számmisztikai sorozat – 9-as személyes év

           Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

           Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

           Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

           A 9- ES SZEMÉLYES ÉV

           A lezárás éve.

           Az eddigi 8 év megtett körének a feldolgozása, asszimilálása, és bizonyos helyzetek, emberek, szituációk elengedése óhatatlanul szükséges.
           Egy 8 éves perióduson vagyunk túl, annak minden fázisával: hol teremtettünk, hol tanultunk, hol kapcsolatokat építettünk, és minden hozzánk adódott kicsit.

           A 9-es év azért van, hogy azokat a tapasztalatokat magunkon átszűrve valami féle konklúzióra jussunk. Először is persze önmagunkkal kapcsolatban, másodszor pedig a minket körülvevő környezettel kapcsolatban. Jó felé tartunk-e? Egyeznek-e a céljeink, terveink, az 1-es évben megálmodott időszakkal? Azokkal vagyok, akikkel szeretnék lenni?

           Felismerés -felismerés hátán érkezik, ha hagyjuk. Az év lassúnak tűnhet, megállásra késztethet. Időnként beindulnak a folyamatok, aztán megállnak, és úgy érezzük, semerre sem tartunk. Ez is arra késztet, hogy kicsit lassuljunk, kicsit gondoljunk át mindent, összegezzünk. Igaz, a jelenlegi helyzet ez még kapóra is jön a 9-es évben járó embereknek.

           Az év nem a zajos sikerről szól. De a belső sikeres munkáról szólhat! Törekedjünk erre, annál is inkább, mert így felkészülhetünk a következő egyes évre.

           A 9-ES és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

           A két szám ellentétes módon kapcsolódik. Az 5-ös tapasztalna, a 9-es lezárna. Így néha ellentmondásba kerülnek egymással, hogy mi is a helyes viselkedési forma. A teendő az egyensúly. Akinek 9-es éve van, próbálja meg nyitottan érzékelni a körülötte zajló folyamatokat. Nem tud elbújni, úgy ahogy kellene, de talán nem is kell.

           Jó évet a kilences személyes évet taposóknak!

           Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak!

            8-as személyes év

            Személyes év számmisztikai sorozat – 8-as személyes év

            Személyes év számmisztikai sorozat – 8-as személyes év

            Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

            Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

            Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

            A 8- AS SZEMÉLYES ÉV

            A tanulás, a visszavonulás, a megértésre fordított idő nem vész kárba. Az előző, 7-es év energiáit jól mozgósítva, most a 8-asban megélhetők az eredményeket. Végre valóra válhatnak az álmok, a tervek. Megnyilvánulhatsz a nagyvilágban.

            Ha jól sáfárkodtál a tudásoddal, jól fektettél magadba az előző években, akkor most piacra dobhatod önmagad. A 8-as erőteljes év, szenvedélyes, szélsőséges, de rengeteg lehetőséget hoz eléd.
            Most kell élned a kínálkozó alkalommal. Légy bátor, merész és különleges! Használd ki a 8-as energiáit azzal, hogy most kerülsz mindent, ami átlagos, vagy ami eddig jellemző volt rád, illetve ahogy a szokásos módon gondolsz magadra.

            Üzletalapításhoz, vállalkozás nyitásához, komolyabb pénzügyi célokat igénylő tervekhez itt az idő. Bátran merj megnyilvánulni, élni. Válassz új utakat, keress újfajta megközelítéseket! Ne félj az élet felfedezésétől!

            A 8-as személyes év kimozdít a komfortzónádból, ez is a célja. Felrázni, átformálni, különlegessé tenni, kitörni a megszokottból – ez az igazi élet, ami átformál. A 9-es évben emiatt tudsz majd lezárásokat tenni, és majd új utakon elindulni.

            A 8-AS és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

            A két szám jól működik együtt. Az ötös szabad szelleme, érdeklődése, nyitottsága találkozik a 8-as szenvedélyességével, különlegességével. Bátrabb, lendületesebb és kíváncsibb leszel. A kapcsolatokat jól használod, és az eddig szerzett tudásod a megfelelő helyen tudod majd kamatoztatni. A 8-as személyes év Téged segít majd.

            Jó évet a nyolcas személyes évet taposóknak!

            Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak!

             Hetes személyes év

             Személyes év számmisztikai sorozat – 7-es év

             Személyes év számmisztikai sorozat – 7-es év

             Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

             Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

             Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

             A 7-ES SZEMÉLYES ÉV

             A nyitás után mindig egyfajta zárás következik. Mint ahogy a hatos év a kapcsolatok, a könnyedség felé terelt bennünket, úgy kell most visszahúzódnunk magunkba és értékelni az eddig történteket. Az 7-es személyes év most a belső munkáról szól majd. A minőségi együttlét, program fontosabb lesz, mint a felszínes fecsegés.

             A hetes év kedvez a tanulásnak, az elmélyedésnek, belső út keresésének. Ilyenkor merülnek fel a mélyebb kérdések, mint hogy ki vagyok n, mit keresek ezen a földön és mi az életcélom? Könyveket olvasva, tanulmányok, ismeretek felfedezésével keressük ezekre a választ. Jobban szeretünk egyedül lenni, nagyobb sétákat tenni, és kapcsolódni valódi lényeghez, a valódi világhoz.

             A minőség most fontosabb, mint a mennyiség. Jobban értékeljük a meghittséget, azokat a barátokat, rokonokat, akikkel tartalmas programjaink együttléteink lehetnek. Bár a nyitás még várat magára, de ha újra kapcsolódhatunk, akkor az értéket tartalmazó programok lesznek a figyelmünk középpontjában. Kevéssé viseljük el a pletykát, a szétszórtságot.

             Az összpontosításnak, tanulásnak, az elmélyülésnek kedvez az év. A pénz kapcsán kevesebb sikerélményt hoz, de ha figyelünk a költéseinkre, akkor nem lehet nagyobb baj.

             Összességében erre az évre azt mondanám: tanulj, figyelj belülre, keress olyan meditációs technikákat, amelyek segítenek az önmagadhoz való kapcsolat kiteljesítésében.

             A 7-ES és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

             A hetes és az ötös mindkettő tudásvággyal bír, ámde különböző módon teszik azt. A hetes a dolgozószobájából visszavonultan szeret megismerni, míg az ötös a világot felfedezve, nyitottan, kapcsolatokkal tele szeret tudást halmozni. Ellentétben állnak egymással, de ha megvan a belső középpont ehhez, akkor akár még össze is lehet hangolni.

             Jó évkezdetet a hetes személyes évet taposóknak!

             Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak március 10-ei kezdettel!

              Hatos személyes év

              Személyes év számmisztikai sorozat – 6-os év

              6-os személyes év

              Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

              Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

              Pl.: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart. Most a 6-os személyes év hatásait vizsgáljuk.

              A 6-OS SZEMÉLYES ÉV

              A hatos személyes év vénuszi jellemzőit általában mindenki kedvezően fogja megélni: könnyed, kedves, jó kapcsolatokban gazdag év vár ránk. Mintha szerelembe esnénk az évvel. Akárcsak a hármas évben, itt is a kapcsolatokra, az élet jó élvezetére, az élményekre kerül a hangsúly, csak kissé más aspektusban éljük meg. A 3-as a szellemi szint, a 6-os az érzéki szint.

              A hatos személyes év megélésénél fontos lesz a szerelem, a szexualitás, az élet jó dolgainak a keresése és átélése. Az évben sokkal jobban adunk magunkra, fontosabbak a külsőségek.
              Lecserélhetjük a ruhatárunkat, belekezdhetünk egy fogyókúrába – most ez nagyobb sikerrel járhat, mint más évben, mert szeretnénk szépnek, vonzónak látszani. Nemcsak másoknak, de magunknak is.

              Az évben kiemelt szerepet kapnak azok a kapcsolatok, amelyek fontosak számunkra: a család, a jó barátok, a jó kollégák. Megbecsüljük és ápoljuk ezeket a kapcsolódási pontokat. Legyen bármilyen karantén, megtaláljuk hozzájuk az összefonódás lehetőségét. A házasságokban felmerülő problémákat a 6-os rezgésű év alatt könnyebb megoldani.

              Ebben az évben könnyű szerelembe esni. Ha nincs párod, akkor most beköszönthet egy nagy szerelem lehetősége, érdemes nyitottnak lenni. Árnyoldala az ego: annyira csak magunkkal törődünk, a mi hatásunkkal a külvilágra, hogy fontos dolgokat nem veszünk észre.

              Összefoglalva: ez az élet kellemesebb oldalának megélésére helyezi a hangsúlyt. Szerelmesnek lenni, szépnek lenni, kapcsolódásokat létrehozni és fenntartani – most a komolyság helyett ezen törekvéseink lesznek fontosak.

              A 6-OS és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

              A hatos személyes év, és az ötös 2021-es éve kicsit szétszórttá és dekoncentrálttá tehet. Felerősíti a szétszórtságot, a jó oldalon

              Jó évkezdetet a hatos személyes évet taposóknak!!

              Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak március 03-ai kezdettel!

               Ötös személyes év

               Személyes év számmisztikai sorozat – 5-ös év

               Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

               Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

               Pl.: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

               Az ÖTÖS SZEMÉLYES ÉV

               Az ötös év, mint a számsor közepe megadja a lehetőséget a tapasztalatok megélésére. Mivel ez a központ, ez az, ahol a belső hit középpontját adja, itt találkozunk sokszínű tapasztalatokkal. Az előző év során rendet tettünk magunkban. Itt az ideje, hogy szétnézzünk a világban és újabb tapasztalatot szerezzünk.

               Akkor mondható a lélek bölcsnek, ha felismeri, hogy minden lehetségessel találkozik, és ennek mentén dönti el, mire van szüksége az életében. Az ötös évben a különböző emberek, ideák, helyzetek megjelennek, mintegy tanítás képében, így adva hozzá fontos mérföldköveket a fejlődés fokozataihoz.

               Annak ellenére, hogy korlátozás van, az ötös év mindig mozgalmasságot hoz, ha nem is fizikailag, de lelkileg és szellemileg mindenképp. Nyitottságra, életörömre, kapcsolódásokra számíthatnak az ötös személyes évet élők. Akkor is optimistábban ítélik meg az évet, ha épp nagyon nehéz állások érkeznek. A hit, a belső bölcsesség ösztönösen működésbe lép náluk. Szerencsés évet jelez ez az ötösöknek. A Jupiter védelmet ad, és a hullámzásban is megtalálják az egyensúlyukat, a későbbi évekre pedig sok tapasztalatot visznek tovább.

               Összefoglalva : a tanulás, a kapcsolatok, a nyitottság, az értő figyelem éve ez. Ne reagáljanak a megszokásból!

               A 5-ÖS és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

               Az ötös személyes év, és és az ötös 2021-es éve egymást felerősítik. Akinek ez a személyes éve van, sokkal erősebben érzi majd az éves hatásokat is.

               Jó évkezdetet az ötös személyes évet taposóknak!!

               Ha többet szeretnél tudni a számokról – tanulnál is erről, szeretettel várlak március 03-ai kezdettel!

                Az eddig megjelent személyes évek írásai:

                4-as személyes év

                3-as személyes év

                2-es személyes év

                1-es személyes év

                Négyes személyes év

                Személyes év számmisztikai sorozat – 4-es év

                Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

                Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

                Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

                A 4-eS SZEMÉLYES ÉV

                A négyes évhez közeledve a megőrzést, a rendszerezést választjuk. Arra van szükségünk, hogy az eddigi kiáradás, az eddigi korlátlanság, és kapcsolódás helyett most kissé visszahúzódva rendet tegyünk (ismerős a 2020-as év? Az is hasonló szellemben működött). A 4-es év et legjobb önként megélni, és önként lemondani olyan dolgokról, amik az előző években maguktól értetődőek voltak. Ha nem tesszük meg, akkor majd a külvilág teszi meg helyettünk (lásd vírus).

                A rend, az alapozás, a keretek, a precíz számadás, mind a 4-esben végződik el. Ilyenkor szoktunk örülni annak, amink van, és jó időszak arra, hogy az eddig elérteket számba vegyük (leltározzunk), és az egyes évében felállított célokat, terveket, vágyakat újra fogalmazzuk, helyére tesszük.

                RENDRAKÁS ÉVE

                Az év mind a fizikai környezetünkben való rendrakásnak, mind a lelki és szellemi rendrakásnak kedvez. Ilyenkor jó felújítani, jó szelektálni azokat a dolgokat, amelyek már nem tartoznak hozzánk, nem segítik a személyes fejlődésünket. A kiadások akkor jók, ha azok nem a kisebb személyes célokat, hanem a nagyobb volumenű terveket illetik. Alkalmas pénzügyeink számbavételéhez rendbe tételéhez. Most jó pénzügyi tervet készíteni, és betartani azt. Az önismereti kérdések is helytállóak most, jó, ha önmagunkkal is foglalkozunk.

                Összességében erre az évre azt mondanám: rendezz, alapozz, légy türelmes, kitartó. Bölcs, megfontolt döntéseket hozz az életed minden területén!

                A 4-ES és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

                A négyes és az ötös egymással nincsenek túl jó barátságban. A 4-es a következetességet, a precíz rendet szereti, az ötös pedig bátran benne él a pillanatban. A négyes személyes éveben járó emberektől a 2021-es év több tudatosságot, és spontaneitást kér az események elfogadása tekintetében.

                Jó évkezdetet az négyes személyes évet taposóknak!!

                Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak március 03-ai kezdettel!

                Az eddig megjelent személyes évek írásai:

                3-as személyes év

                2-es személyes év

                1-es személyes év

                 hármas személyes év

                 Személyes év számmisztikai sorozat – 3-as év

                 Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben.

                 Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

                 Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

                 A HÁRMAS SZEMÉLYES ÉV

                 A kapcsolódás éve után megnyílik a lehetőség kapuja a megvalósulásnak, a teremtés lehetőségének, a bőségnek, az eredménynek, a valaminek a létrejöttének.

                 A hármas személyes év mindig az első kettő év nászából ered, így valami létrejön, megnyilvánul az életünkben.

                 Az év során lehetőségekkel találkozunk, amely során növekedünk, fejlődünk, tapasztalunk. Az, hogy ez a tapasztalás és növekedés milyen életterületen megy végbe, az teljesen egyéni. Van, aki számára a hivatásban, van, aki számára a kapcsolatokban, és van aki számára az anyagi növekedésben mutatkozik eredmény. Az biztos, hogy nem lesz unalmas év.

                 Nyitottabbak lehetünk, kapcsolódunk, élvezzük a társasági életet. A 3-as évben az emberek jobban el tudják engedni a megfelelési kényszert. Fontos lesz a tanulás, könnyebben is megy most. A tartósság más kérdés, de mégis könnyen kapcsolódunk a leírt és halott anyaghoz.

                 Árnyoldal a széles érdeklődés. Az évben minden érdekel és mindenbe belekóstolunk kicsit.

                 A kitartás nehéz, mert olyan sokszínű és sokféle az élet, az ember mindent tudni akar. A jó az, hogy most lehetséges belekóstolni ebbe a sokszínűségbe. A következő év majd elhozza a rendszerességet. De most a felfedezés és a vidámság útját kell követni.

                 Alapvetően a hármas személyes év akkor fejti ki az energiáját a legjobban, ha mi magunk is engedjük ezt. Ha jellemzően gondolkodásunkban inkább pesszimisták vagyunk, és a nehézségeket figyeljük, a 3-as bőséggel szolgáltat ezt is. A várakozásainkat teljesítve, ahová tesszük a figyelmet, azt növeli meg.

                 Összességében a hármas évre azt mondanám: élvezd az életet, kapcsolódj, figyelj a jelekre, tanulj új dolgokat, és legyél spontán!

                 A 3-AS és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

                 A hármas és az ötös egymás cimborái és haverjai. A hármas legalább annyira szereti az életet, és a változatosságot, mint az ötös. Együtt mennek kalandról kalandra. A tanulás, a képzés , a kapcsolatok mindkettejük számára fontosak. Egy baj van csak, hogy túl sokat akarnak felhalmozni, és nem mindig tudnak következetesen egy úton maradni.

                 Jó évkezdetet az hármasoknak!

                 Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak!

                 Információ az alábbi linken:

                 Számmisztika tanfolyam – online

                  Személyes év számmisztikai sorozat – 2-es év

                  Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben. Ezen a héten a kettes személyes év van soron.

                  Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

                  Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

                  A KETTES SZEMÉLYES ÉV

                  A nyitás éve után a személyes érdeken túl megjelenik a külvilág is, bentről kitekintünk mások felé, és kapcsolódni akarunk.

                  A kettes év mindenekelőtt az érzékenység, az együttműködés éve. Az év során sokkal nyitottabbak leszünk érzelmileg. Az empátia megnő, és a környezetünkre is sokkal jobban odafigyelünk, mint a korábbi években. Míg az egyes év az ÉN céljairól és érdekeiről szól, a kettesben már megjelenik a TE is. A másik vágyait legalább annyira szem előtt tartjuk, mint a sajátunkat, és szívesen segítünk is másoknak hogy elérjék azokat.

                  Céljaink akkor valósulnak meg igazán, ha partneri együttműködéssel, egymást segítve dolgozunk, létezünk. A közös tervek, közös vállalkozásoknak van itt az ideje.

                  Bátran kérjünk segítséget másoktól, mert most támogatásra lelhetünk. A közös projektek a feladatmegosztás révén sikeresebbek lehetnek.

                  Ha régóta vágyunk partnerkapcsolatra, a kettes év kedvez ennek a lehetőségnek. Mivel nyitottabbak, érzékenyebbek és figyelmesebbek vagyunk, észrevesszük a másik felől érkező jelet, de mi magunk is könnyebben adunk esélyt a randizás számára. És hát itt az idő igazán kreatív randi-ötleteket kitalálni, ha már a szokásos mozi-vacsora kombó lehetetlen. (még egy darabig).

                  A 2-ES és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

                  A kettes év személyes hatásait érző emberek mindenképpen bizonytalanabbnak érzik magukat, az egyes társaiknál.

                  Szükségük lesz támaszra, lelki társakra, hogy az év által generált gyorsan változó körülményeket feldolgozzák. Mivel amúgy is érzékenyebbek az évben, ezért a bizonytalan helyzeteket rosszabbul viselik majd. Arra kell figyelniük, hogy ne csak a negatív eseményekre koncentráljanak. A poharat inkább félig telinek, és ne üresnek lássák.

                  Jó évkezdetet az ketteseknek!

                  Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is, szeretettel várlak!

                   Személyes év számmisztikai sorozat – 1-es év

                   Minden évnek van egy-egy sajátos, számok által jelzett üzenete, rezgése. Ahogy az év elemzésénél láttuk, a 2021 az 5-ös szám rezgését viseli magán. Ezen túlmenően minden embernek van saját, egyéni személyes éve is. Ezeket vesszük sorra majd minden hétfőn 1-9-ig egy-egy blogbejegyzésben. Most az egyes személyes évet bontjuk ki.

                   Számítása egyszerű összeadással történik: vedd az utolsó születésnapodat, és add össze a számjegyeket.

                   Pl: 2020.12.05 – 2+2+1+2+5 =12= 3-as személyes év, amely 2021.12.05-ig tart majd. Példa 2: 2021.01.09 – 2+2+1+1+9-=15=6-os személyes év, amely 2022.01.09-ig tart.

                   AZ EGYES SZEMÉLYES ÉV

                   Az egyes évben mindig egy korszak lezárása után vagyunk, vagyis ez az új kezdet éve. Minden életterületen jelentkezhet az újrakezdés vágya. Az előző 9-es évben tapasztalhattuk, hogy bizonyos dolgok távoztak az életünkből, lezárultak emberi kapcsolatok, esetleg munkahellyel kapcsolatban érezhettük, hogy elfáradtunk. Az egyes év az akaraterő, az új kezdet éve, amelyben újabb karmikus kör kezdetét vesszük magunkra az újabb 9 évre.

                   Mindenesetre az

                   egyes személyes év

                   mindennek a megújulását hozza. Kedvező váltásra, új események elindítására. Ha már régóta szeretnénk szakmát váltani, kimozdulni a komfortzónánkból, akkor most van az ideje megtenni. Régi, nagyon rossz kapcsolatokból az új felé való elmozdulás is lehetséges. Határozottságot, döntésképességet várnak tőlünk. Az a lényeges, hogy tudjuk mi az, amit igazán szeretnénk, és ezért tegyünk is!

                   Bátran merjünk kezdeményezni, lépni, új terveket szőni! A tervezés nagyon fontos, az alapok adják meg a következő évek megvalósítási szintjeit.

                   AZ 1-ES és AZ 5-ÖS ÉV EGYÜTT REZONÁLÁSA

                   Az 1-es és az 5-ös alapjában véve egész jól tudnak együttműködni, csak arra kell figyelni, hogy az egyes eléggé makacs a célokat és a terveket illetően, nehéz neki az újra tervezés, ami pedig bizony előfordulhat ebben a változékony ötös évben.

                   A 2021 energiája megadja az alapot ahhoz, hogy sikeres legyen az egyes, de el kell viselnie, hogy lehet, hogy többször újra kell gondolni a vágyakat.

                   Türelmet, és rugalmasságot kíván az egyesektől ez az időszak.

                   Jó évkezdetet az egyeseknek!

                   Ha többet szeretnél tudni a számokról és tanulnál is , szeretettel várlak!

                    CÉLOK, TERVEK – A LÉLEK EREJE

                    Mostanában talán többször láttátok, hogy említem a tervezés, célok szavakat a posztjaimban. Részben az év vége ihleti a sorokat, de sokkal inkább az év közbeni ülések tapasztalatát szeretném most összegezni. Sokak esetében vettem észre ugyanis, hogy nem rendelkeznek célokkal az életükhöz. Nincs világos képük arról, hogy mit szeretnének, merre tartanak, és ez a tanácstalanság jócskán elveszi az életenergiát.

                    CÉLOK, TERVEK – AZ EGÉSZSÉG EGY RÉSZE

                    Jómagam sem vagyok valami hatalmas stratéga, ami azt jelenti, hogy nem bonyolítom túl az életemet apróságig lebontott tervezéssel, de alapvető, hosszú távú céljaim, terveim vannak. Ez adja meg számomra az élet borsát, ez adja meg a kihívást, és a jelenlétet az életben. Persze, nekem sem volt mindig így. Volt olyan időszak amikor csak sodródtam, arra várva, hogy majd az élet megmutatja, hogy mit kell tennem, és így persze volt egy kis felelősség vállalás áthárítása is a sors nevű intézményre, hogy majd az szállítja nekem a sikereket.

                    MIÉRT JÓ?

                    Ha van cél, van terv, akkor mozgósítja az egyén a belső tartalékait, világos képalkotással folyamatosan meghaladja önmagát. Fejleszti a képességeit, netán tanul. Tágítja a nézőpontját, különböző ismeretekre tesz szert. Ha van egy világos kép, az életben tart, motivál, örömet okoz. Ha van cél, akkor van, miért felkelni van miért küzdeni. Jó is ez – önbizalmat ad. Minden cél elérésekor újabb és újabb ismeretet szerzünk önmagunkról, és minden beteljesedett pontnál erősebbé válik a kapcsolat önmagunkkal.

                    Ha vannak célok, és ezeket apránként valóra váltja az egyén, akkor az életében boldogságot tapasztal meg. Mert megérti, hogy ha valóban küzd valamiért, akkor azt elérheti. Így tudja, hogy tényleg van hatalma a saját élete felett, nincs kiszolgáltatva a külső körülményeknek.

                    (természetesen van hatása a körülményeknek, de van hite önmagában arra nézve, hogy új utakat tud keresni baj esetén).

                    Ha nem is sikerül minden cél, az sem baj, tapasztalat, tanulás, újratervezés, minden adott lehet számunkra a sikerhez. Még akkor, is örülhetünk ennek, ha nem sikerült valami, mert megérthetünk fontos dolgot önmagunkról.

                    CÉLOK NÉLKÜL

                    De visszatérve a tapasztalatra: sok esetben találkoztam azzal, hogy nincsenek célok, nincsenek tervek, nem tudja, hogy hogyan szeretne élni.

                    Nehéz ilyen esetben visszamenni az alapokig, hogy valamiféleképpen alkossunk egy képet arról, hogy milyen élet az, amire vágyik, természetesen a realitások talaján – ami azt később lehet már irrealitás is – és meglepődve tapasztalja, hogy az apró lépések megtételével egyre nő az önbizalma, az életereje.

                    Tehát, mindenképp szükséges valamiféle vágy, ami értelmet ad a mindennapoknak, és ami megszünteti a sodródást a fátum, a végzet érzését. Mindenki számára járható út, hogy önmaga számára értéket teremt. Kezdve a kisebb lépésekkel, eljutva a nagyobbig. Nincs rosszabb, mint sötétben tapogatódzni, és lemondani arról, hogy uralni tudjuk az életünket, a gondolatainkat.

                    Ha így érzel, szívesen segítek neked újratervezni, célokat kitűzni, azokat elérni, lépésről- lépésre. Nincs jobb, mint amikor megvalósulnak a vágyak még akkor is, ha azok elsőre apróbb eredményekként mutatkoznak meg.

                    Boldog Új Évet mindenkinek!

                    Év vége – új év kezdete – melyik a valódi újévi időpont?

                    Év vége – új év kezdete? A nyugati világ december 31-gyel zárolja az év végét, a kínaiak szerint pedig februárban kezdődik az újév, a zsidó szokások megint más időpontot írnak, különböző nemzetek különböző dátumokat használnak.

                    Felmerül a kérdés, hogy melyik akkor a valódi újév kezdete?

                    Igazából mindegyik és egyik sem. Mindegyik valamilyen szokásrendszer, illetve emberi választás alapján datálódik.

                    Az idő minősége csak emberi szempontból értelmezhető.

                    Valójában minden pillanat alkalmas lehet az újév kezdetére, és sok esetben így is van. Az egyén dönthet egy közönséges júniusi napon is arról, hogy számvetést készít, megváltoztatja az életét, az eddigi tapasztalatait. Az idő relatív, leginkább saját magunk számára van jelentősége.

                    Ezért is jobb a születésnapra állítani a képleteket, illetve a személyes újévre kérni elemzést: ez az az időpillanat, amely számunkra leginkább releváns.

                    Év vége új év kezdete

                    Szükség van azonban társadalmi szinten is arra, hogy közösen, gyakorlatias szempontok alapján értékeljük az évet. Például gazdasági szempontból is jó, ha van egy dátum, amihez viszonyíthatnak a társadalom tagjai.

                    De alapvetően bármelyik időpont választható. Mi itt Magyarországon a december 31 hagyományán nőttünk fel, ezért ennek hatása erősebb, mint a kínai újév használata, pedig az is releváns, ráadásul sokkal inkább közelebb áll a természeti újév kezdetéhez, mint a december 31. Az igazi újévet a Kos kezdetére kellene tenni, amikor is valóban elkezdődik a megújulás, a tavasz; amikor valóban véget ér a dermedt téli álom.

                    ( Bár ahogy elnézem az időjárást, már erre sem igazán mondhatjuk, hogy dermedt téli álom lenne).

                    Saját identitásunk megfelelője

                    Összegezve: mindegy melyik rendszert választjuk,
                    lényeges, hogy számunkra legyen valóságtartalma, jelentősége, amihez igazodni tudunk, és amit belsőleg is el tudunk fogadni. Legyen ez akár a mai este, vagy a február időpont, vagy más szokás szerinti dátum, ez mindenképp hordoz tradicionális üzenetet számunkra. A szokások, a hagyományok jelentősége nagyon erős hatással bírnak, jobb nem kitérni ez elől.

                    Mióta a kínai asztrológiában elmerültem, számomra az a rendszer is fontossá vált. Így aztán mára is tettem a 2021-re kihívást magam elé, és majd a kínai újévkor is tudatosan készülök az újévre.

                    Jupiter-Szaturnusz együttállás

                    A Jupiter-Szaturnusz együttállásról – téli napforduló idején

                    Sokan, sokfélét olvashattok most a Szaturnusz Vízöntőbe lépésről. Pár gondolat álljon itt tőlem is.

                    Minden változást megelőz valamilyen megbolydulás, valami, ami feszültséget kelt, amit nem ismertünk eddig abban a formában.  Minden új korszakot bevezet valami, ami szokatlan, váratlan – és ami előtt értetlenül állunk. Így volt ez most is 2020-ban, jelezve, hogy valami végérvényesen megváltozott.

                    Szaturnusz-Jupiter együttállás

                    A Szaturnusz és a Jupiter a Vízöntőbe lépésével felrúgja az eddig megszokott szabályokat. Ami érdekes, hogy egyszerre érezzük majd a szorítást és a lazítást is. A Bak jegyében haladva szabadság szó kevéssé nyert értelmet. A Vízöntő pedig alapvetésben kéri a szabadságot, a formák felrúgását, a megszokott keretekből való kilépést. Érdekes, hogy ez az együttállás pont a téli napforduló napjára esik, amikor a legrövidebb a nappal, és az éjszaka a leghosszabb. Holnaptól egyre hosszabbak a nappalok, és így növekszik a fény – akár a mi életünkben is. A két bolygó jelentése ellentétes. Az egyik szigort, feladatot kér, a másik jutalmaz és támogatást ad. A szigorú Bakból kilépve mindenképp lazítja a játékszabályokat. Az időszak a csoporttudatnak kedvez. Az egyén most nem számít annyira, mint a csoportok, a közösség, az összetartozás. Minden lényegi változást csak így lehet beindítani: a közösség erejével. Árnyoldal, hogy az egyéni céloknak ez nem kedvez, de hát az egyén most alkalmat kapott arra, hogy kiteljesedjen, és nem úgy tűnik, hogy a világ jobb hely vált általa

                    Összefogás szükségessége

                    A kérdés csak annyi, hogy valóban képes-e az emberiség összefogni, jobb helyet készíteni maga számára. A csoporttudat ugyanis könnyen megvalósulhat alacsony szinten diktatúrában, magas szinten pedig okos, bölcs emberek összefogásában, amelyek a nagy egész érdekét (világ, bolygó, nemzet) nézik a személyes érdekek felett. A bolygónak mindenképp jó lenne egy magas szintű összefogás. A Jupiter-Szaturnusz együttállásában a kérdés még markánsabban jelentkezik majd.

                    Az online világ mindenképp erősödik, mondhatni az online tér egy hatalmas közösség – ennek ereje továbbra sem veszít a lendületéből. ÉS ahogy mondtam, a szorítást is érezzük, ennek alacsony és magas szinten is más és más következményei lehetnek. Alacsony szintű megéléssel a központosított ellenőrzés léphet életbe. Magas szinten a szólásszabadság és a online tér hatalmas közönségével lehetőség van beindítani a pozitív változások

                    Változás – sokféle forgatókönyv

                    Kicsit személytelen ez a hatás, kicsit érzéketlen is –  a Vízöntő híresen aszexuális, szellemi jellegű, így aztán ne csodálkozzunk a kapcsolatok hatalmas változásán. A család fogalma átalakul, amire már el is indult a folyamat, nagyon szépen látszik a világban. Ez nem jó vagy rossz, egyszerűen más.

                    És a következő években megtapasztalunk olyan dolgokat, amelyek mások, mint a megszokott gondolkodási-nevelési sémánk. Minden fejlődés azt akarja, hogy keressük meg az ideálisan működő formát. Az eddig működtetett rendszer kizsákmányolta a bolygót, elvette a jó levegőt, mérgezte a vizeket. Fel kell ismerni, hogy csak együttműködve élhetjük túl, egyéni megoldások nem hoznak eredményt.

                    Észre kell venni, hogy kölcsönös egymásrautaltság maga az Élet. Ha te többet veszel el, vagy ártasz, akkor nem csak másoknak, de magadnak is ártasz. El kell(ene) jutni annak a felismeréséhez, hogy semmi sem csak a miénk. A közös gondolkodásmód az, amely most teret kíván.

                    Itt jön képbe a Szaturnusz – le kell mondanunk sok eddig megszokott kényelmi dologról, hogy aztán a másik oldalon a Jupiterrel bőségesen kapjunk is az élettől, a természettől, a világtól. Megszoktuk hogy a jelenlétük természetes, itt az ideje, hogy felismerjük: nem az.

                    2021 éves rezgés elemzés

                    2021 évének energiái – a változás éve

                    2020 a maga 4-es korlátozó energiáival alaposan felbolygatta mindenki életét. A 4-es számmal tudtuk, hogy a fegyelmezettség, a korlátozás, a szilárdító hatások életbe lépnek, de azt senki nem gondolta, hogy ilyen mértékben fogjuk érezni. A 4-es a határokat kérte számon, a hármas bőségével szemben. Az 5-ös évében kicsit fellélegezhetünk. Az alábbiakban a 2021- évének elemzése következik.

                    AZ ÖTÖS SZÁM rezgése – a 2021 évének energiái

                    Most, az 5-ös szám évébe érve lassan érezzük majd ezeknek a korlátozásoknak a feloldását. Az 5-ös jupiteri szám, a szerencse hordozója. Azért ne bízzuk el magunkat, mert a Jupiter növel, és sokszor olyan dolgot is növel, amit nem kellene, de alapvetően pozitív változásokat hoz az életünkbe. Izgalmat, kalandot is kaphatunk, amely ránk fér a 2020-as év után.

                    Az 5-ös szám a számsor középpontja és picit ellentétesen viselkedik. Egyrészt kiegyensúlyozna, másrészt viszont keresi az ehhez tartozó központot. Az év így meglehetősen hektikus lehet.

                    Az események csak áradnak, de nem állnak meg, mert mire egy-egy dolog felbukkanna és megnyugodnánk, már a másik esemény érkezik megélésre és átélésre. Ezzel nem akar rosszat, sokkal inkább azt akarja megmutatni, hogy a változás is lehet jó, sőt szükséges a megújulás időről-időre.

                    Ráadásul ez az 5-ös év a Vízöntő jegyé nek hatásait is mutatja: kiszámíthatatlan, változó, önfejű és szabadelvű. Az biztos, hogy a 4-es korlátozásait nem viseli el. Mintája még nincs hozzá, hogy mi lenne a jó az eddig megszokott keretek helyett, ezért keresi a jó megoldásokat. A szabadság most nagyon fontos számára, kutatja is a lehetőséget hogyan lehet teljesen szabad. Talán még több ember szeretne majd megszabadulni a városi kötöttségektől, és vállalják inkább a vidéki életformát. Vagy még többen kipróbálják magukat a vállalkozásban a fix munkahelyi keretek helyett. 2021 év energiái a mozgást kérik, a változást kéri.

                    Alapvetően jóindulatú év akar ez lenni, segíteni szeretne abban, hogy a társadalmi változások elinduljanak, és az emberiség egy jobb/másfajta viselkedési struktúrát alakítson ki.

                    Még sokan nem fogják érezni/érteni, hogy a régihez nem lehet visszatérni, új szerepeket kell tanulni.

                    Apropó, szerepek. A Főpap lapja képviseli a Tarotban az 5–ös számot. A tudás, a tanulás, a megismerés lapja ez, és ezzel együtt pedig a szerepek megismerése, felvállalása. Ha mindig ugyanazt a szerepet játsszuk, akkor nincs fejlődés.

                    Mindig újabb és újabb dolgokat kell tanulnunk ahhoz, hogy magasabb szintre lépjünk, akár az iskolában. Az 5-ös év ezt akarja megtanítani nekünk. Optimista, lelkes, és jóindulatú hatásokat várhatunk az év folyamán.

                    SZEMÉLYES hatások 2021 évének energiája segítségével

                    Szakmailag: a változás, változékonyság egész biztosan szót kér majd. Nehezen lehet tervezni, és jobb is, ha most nem ragaszkodunk mereven az álláspontunkhoz. A rugalmasság, a reziliencia elsajátítása mondhatni az év tanítása. Lesznek lehetőségek, jön segítség, támogatás (Jupiter), de nem mindig úgy, és ott, ahol mi szeretnénk, vagy elterveztük. Sikerek és kudarcnak érzékelt hatások egyaránt jelen lesznek. Tanács: engedni most magunkat sodortatni, a jelenben lenni, és tanulni minden felbukkanó eseményből. Lehetséges munkahelyváltás, karrierváltás, vagy épp a pozíció váltása. Ne aggodalmaskodunk emiatt, sokkal inkább örüljünk a lehetőségnek. Később kamatoztathatjuk az így szerzett tapasztalatot.

                    Magánélet, szórakozás: kellemes, lelkes év ez, kedvez a kapcsolatépítésnek. Mivel túl lelkes, lehet, hogy minden érdeklődés most szalmaláng is lehet. Nem biztos, hogy a most fellelt, megismert kapcsolatok örökké tartanak. A bezártság éve után egész biztosan szórakozhatunk majd, de legalábbis sokkal nyitottabbá válik a külvilág is. Mivel a mértéket keresi, lehetséges a túlzásba esés, a túl sok a jóból megélése a kapcsolatokban, a szórakozásban is.

                    Tanulásra viszont nagyon is alkalmas év ez!

                    Anyagilag: nem ebben az évben tudunk gyűjtögetni. A pénz jön, de megy is, nehezebb megtartani, mint más években. A pénzek érkezhetnek váratlanul is (szerencse), de megtartani sokkal nehezebb, mert az ember könnyedebben költ.

                    AZ 5-ÖS ÉV ÖSSZEGZÉSE

                    2021 évének rezgése tehát alapvetően hozza magával az optimizmust, a nyitást, a kapcsolódások lehetőségét. A változások beindulnak, és minden új, váratlan esemény valamilyen tanítást hordoz számunkra. Megbirkózunk ezekkel a tanításokkal, mert bennünk van a hit, a remény, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak. Árnyoldala az évnek a türelmetlenség, a kitartás hiányából fakadó pesszimizmus és negatív látásmód. Az 5-ös év új szerepeket akar megmutatni, magasabb szintre léptetni . Mindenki egyéni vállalása, hogy mennyit enged ebből megélni önmaga számára. 2021 évének energiái így mutatkoznak meg.

                    Vágy és cél – érd el, amit szeretnél!

                    Mi a különbség a vágy és a cél között? A mai írásomban erre keresem a választ. Ideális helyzetben a kettő együtt egymást inspirálja.

                    Vágy, mint kiindulópont

                    A vágy az, ami megszületik az emberben azért, hogy megtapasztaljon valamit, amit eddig ismert.

                    A vágy létrejötte több szakaszból áll. A kezdeti szakasz az álmodozásé, amikor még csak formálódik a gondolat, megszületik az érzés. Ekkor a vágy még valahol kívül van.
                    Olyan, mintha más részére elérhető lenne, de saját megélésnek nem lehetséges. Az állapotot a jelen valóságában nem tudjuk elképzelni, de szeretnénk, ha az lenne. Ekkor még az ember nem cselekszik csak sóhajtozik. „De jó lenne…”- fázis. Ekkor még nem teszünk lépéseket.

                    A vágy következő szintje annak észrevétele, hogy a környezetünkben több ember elérte már a vágyunkat. Találunk példát arra, hogyan születik meg más esetében az, amit mi is szeretnénk magunknak. Ebben a fázisban megértjük, hogy minden a mi hozzáállásunktól és akaratunktól függ. A vágy kezd konkrét lenni, bár célként még nem jelenik meg, egyelőre csak a lehetségesség szintjét ugorja meg az ember.

                    A harmadik fázis, amikor már feszít, ami van, és a vágy nagyon meg akar valósulni. Ebben a szakaszban már a vonzás hatalma is megjelenik. Annyit gondolunk rá, hogy formálódik az agyunkban, a fejünkben az, hogy a vágy tulajdonképpen lehetne az életünk része is. Ekkor alakul át a vágy céllá.

                    A cél, mint mérhető eszköz

                    A cél nem más, mint kitűzni a vágyat, és hozzárendelni a szükséges erőt. A célhoz akarat és erő kell. Plusz hozzá kell adni azt az időt, ami segít ahhoz, hogy ez az elképzelés konkrét valósággá manifesztálódon. Ha nincs idő hozzárendelve, akkor mindig lehet megmagyarázni, hogy a vágyat miért nem értük még el, illetve kibúvót lehet keresni magunk számára.

                    Ha van célunk, akkor ez egy világosan megfogalmazott gondolat lesz. A vágy még ködös, de a célnál tudjuk, mit akarunk. 5 kiló fogyást, több bevételt, más pozíciót, más munkát. A cél eléréséhez lehet cselekvést rendelni, amelyet mérni lehet. A fogyás esetén heti/havi szinten. A több bevételért plusz munkákat, vagy más munkákat lehet rendelni hozzá. A lényeg, az, hogy ha célod van, képes vagy azért rejtett tartalékot mozgósítani.

                    Jellemzően a célért új dolgokat kell tanulni, plusz készségeket kell elsajátítani. A vágy és cél így lesz egymás támogatója.

                    A cél sokszor többet kíván belőlünk. Ez természetes is, hiszen most a feladat a megszokásból, a komfortból való kilépés. Ehhez bizony szükséges az új ismerete, a nézőpontunk tágítása.
                    Aki nem hajlandó erre, nem tud igazán belelállni a célba.

                    Neked mi a célod? Vannak terveid? Lassan az új évre megalkotható lesz!

                    Változás a kapcsolatainkban

                    A korongok kettes – változás lapjáról beszéltem a tanfolyamon, akkor indult el bennem egy gondolatfolyam a változásról a kapcsolatainkban. Sok írás született mostanában a változásról, ezek általában a társadalmi kérdések kapcsán születtek, vagy események szintjén mozogtak. Most a személyekkel kapcsolatos hullámzásáról írnék.

                    Áramlás

                    Arról beszéltünk, hogy semmi sem állandó, az élet egy folyamatos áramlás. Ebbe beletartoznak az emberek is, akik körülvesznek minket. Mi pedig szeretnénk megtartani kapcsolatokat, barátságokat, üzleti társulásokat, mert ragaszkodunk a kötelékekhez.

                    Változunk, fejlődünk

                    Amit nem látunk, hogy a folyamatos fejlődésben állandóan változunk, átalakulunk. Van, hogy két ember teljesen másféle gondolkodásmód okán elfejlődik egymástól. Az egyik marad egy szinten, a másik továbbmegy, vagy épp mindkettő teljesen másfelé változik, míg nem marad már közös pont. Nem kellemes folyamat ez.

                    Mintha egy tükörben látná az ember a múló időt – a régi emlékek, vidám percek megvannak, de a hozzá tartozó ember már nincs. Meg kell tanulni elengedni, és nem ragaszkodni ahhoz, ami a múltat jelképezi.

                    Persze, ez nehéz, mert fájdalmas. De sokkal fájdalmasabb a már nem működő kapcsolatokat erőltetetten fenntartani. A legjobb, amit tehet az ember: a hála. Öröm a szép pillanatokért, a jó dolgokért, a kapcsolódásért.

                    Változás az üzleti kapcsolatainkban

                    Az üzleti társulásokra éppígy vonatkozik ez. Nem minden kapcsolat lesz hosszú életű, és nem minden üzletből lesz hosszú távú kölcsönös építő együttműködés. Itt is változik az ember, mást akarnak, másképp, máshogyan, és óhatatlan, hogy ki kell lépni abból a folyóból, amely inkább eláraszt, semmint öntözne. Mindenki megtalálja a maga párját, az épp aktuális fejlettségének megfelelően. Itt is sokkal jobb elengedni a nem működő kapcsolatokat, mert megakadályozza, hogy új, építő, gazdagító együttműködések jöjjenek be helyette.

                    A nem működő kapcsolatokhoz való ragaszkodás sokkal több gondot okozhat, mint első látásra véljük. A kommunikáció során sűrűsödnek a félreértések, egymás akaratlan bántása, a fájdalmas meg nem értések. Ez így a korábbi jó időszak emlékeit is átformálja.Egy biztos: a változás a kapcsolatainkban is állandó.

                    Engedjük el, ami nem működik. Ki tudja, később, a változások közepette egy más minőségben még feltámadhat a kapcsolat.

                    De egy biztos, mindennek megvan a helye, az ideje, és van, aki csak kis időre szegődik mellénk. Megvan ennek is az oka. Inkább örüljünk az értékes tapasztalatnak, amit adott.

                    Kos telihold

                    Telihold a Kos 9. fokán, 10.01-jén, tetőpontja: 23:05

                    Erőteljes telihold

                    A hónapot egy igazán erőteljes telihold-állással kezdjük. A Kos jegyében születő hold kissé izgatottá, felfokozottá teszi a hangulatunkat. Sokkal törtetőbbek, nyugtalanabbak lehetünk, mint egyébként szoktunk. Kapkodás, annak az életérzése jön, hogy „elkésünk”, mintha valamiről lekésnénk, és mindenáron való cselekvésben vezetnénk le ezt az energiát. Ami igaz, az igaz: a Kos hold kedvez a sportnak, az aktív tevékenységeknek. Futás, aerobic, intenzív mozgás támogatott.

                    Akaratos, robbanékony állapotban lehetünk. Most szeretnénk, ha minden rólunk szólna, és a mi akaratunk érvényesülne. Vigyázni kell a meggondolatlan szavakkal, az impulzív cselekedetekkel, mert most sokkal nagyobbat robbanhat, mint szeretnénk.

                    Ha meggondoljuk, amit mondunk, akkor jól is kijöhetünk a helyzetből. Okos megbeszélések, az önmagunkért való kiállás szintén támogatott.

                    Kezdeményező telihold

                    A Kos kezdeményező, akaratos erejét leginkább új ügyeknél lehet kihasználni. Ha van most olyan dolog az életedben, amely új nézőpontot, vagy elindítást kér, akkor a Kos hold ennek igazán jó támaszát adja. Döntésekhez,

                    A türelem most nem erényünk, így a következetes megvalósításhoz majd más álláskor kell nekilátni.

                    
                    					

                    A változás-az-eletunkben

                    A legtöbb változás félelemmel és fájdalommal jár. Általában a változást, mint szükséges rosszat vesszük tudomásul az életünkben. Mégis, ha jól megvizsgáljuk, akkor legtöbb esetben nem negatív előjelet kap a dolog.

                    Persze, első blikkre legtöbbször az a reakció, hogy de, igen, ez negatív mert és hosszasan indokoljuk. Ezekben a „mert-ekben” igazán otthon vagyunk. A „DE” szócskában is otthon vagyunk. Viszont ha félelem nélkül, alaposan szembenézve megnézzük a változást magát, egészen érdekes dolgok derülnek ki.

                    Változás tudattalanul

                    Esetleg az, hogy vártuk is ezt a változást. Persze nem tudatosan, és nem pont így, de mégis. Igaz, ehhez tényleg brutális őszinteség kell. És bátorság is.

                    Mert ha meglátjuk azt, hogy ez egy új esély igazából, álruhában, akkor máris picit hálásabb szemmel fogadjuk a változást.
                    Így ez azzal is jár (jobb esetben), hogy az élet folyamán többször váltunk nézőpontot, változik az egyéniségünk, a szemléletünk. Megkeressük önmagunkban a hibát, újra és újra építjük önmagunkat, míg nem egyszerre csak ott van és megszületik az az ember, aki önmagát a világ részeként éli meg, és nem egóból, hanem szeretetből teremt.

                    Álruhás segítő

                    Meg kell érteni, hogy a változás nem mindig rossz. Nem ártani akar, hanem újra teremteni. Hogy több és tágasabb nézőpont legyen az ember sajátja. És így ő maga is több embert, szituációt és véleményt ismer meg és fogad el.

                    A változás befogadása

                    Sokkal könnyebb, ha érkezik a hullám és ellenállás helyett a tudatos együttműködés t választjuk. Mit értek ezen. A probléma/változás felismerését, annak elfogadását, és a bekövetkezendő új lehetőség, korszak, esemény átértékelését.

                    Fontos meglátni, hogy a hozzáálláson múlik minden. Ha a változásban lehetőséget veszel észre, ha a megoldásokra összpontosítasz, akkor könnyebben vészeled át az időszakot, mintha panaszkodsz, morogsz, zsörtölődsz.
                    A hullámmal való mozdulás egyenlő a sikerrel. Nem kell elhinned próbáld ki. Életed egy-egy nehezebb szakaszának indul neki pozitív szavakkal, hittel, cselekvéssel! Várd el a jót, a megszokott kudarc helyett.

                    Ha készen állsz a változásra, segíthetek!

                    Tarot tanácsadás

                    A Tarotban rejlő önismereti lehetőség

                    A Tarot, mint egy téma önismereti útmutatója

                    A Tarot kártyát a legtöbben ma is a jóslással azonosítják.  Kétségtelen, hogy erre is alkalmas, hiszen megmutatja a jövően rejlő eseményeket és lehetőségeket; valódi célja azonban nem a válaszadás, hanem a bennünk lévő tudatalatti folyamatok megvilágítása. Ezen segít az önismereti tanácsadás a Tarot segítségével.

                    A Tarot és az önismeret

                    A legfontosabb az, hogy kérdezéskor kiindulópontként önmagunkra kérdezzünk. Egy helyzet tisztázását, oldását, eredményeit csakis befelé nézéssel tehetjük világossá. Hiába vágyunk ugyanis egy bizonyos szituáció számunkra eredményes végkimenetelére, ha annak teljesülése saját magunk miatt nem következik be.  Amíg nem látjuk teljesen tisztán a bennünk lévő blokkokat, akadályokat, addig nem várhatunk másféle – gyökeres – megoldást a problémáinkra sem.  Az első lépés tehát a saját motivációk, mélyen rejlő, nem tudatosult hozzáállást feltérképezni. Előfordul, hogy a kirakott kártya nem illik bele a kliens magáról alkotott elképzelésébe, és első reakció a tagadás. Ha azonban mélyére ásunk, felszámoljuk az ellenállást, akkor meglátjuk ezt a mélyen működő mintát az életünkben, ami meghatározza az egyes eseményekre adott választ és annak kimenetelét!

                    Hogyan használjuk a legjobban a Tarot önismereti tanácsadás folyamatát?

                   • Kötelezzük el magunkat egy folyamat mellett
                   • Válasszunk egy témát, amellyel dolgozunk a folyamat során, és egy folymatkezelés alatt egy témát hozzunk fel!
                   •  A Tarot tanácsadás ezáltal több lépcsős folyamat. Ha pontosítjuk a dolgokat, akkor jöhet a kérdés maga, amire választ vár a kérdező. Fontos, hogy közösen ismerjük fel a megoldásokat. Mindenképp együttműködés a cél, mert hiába bármely jó, pozitív, sikeres lap, ha azért nem tesz a kérdező.

                    Hogyan épül fel tehát a tanácsadás?

                    • első alkalommal pontosítunk. Mit szeretnénk, miért vagyunk itt? Mi a valódi kérdés? A kártyák segítségével megnézzük a tudattalanban zajló folyamatokat, ezek tisztázását viszi a kérdező magával, feladatokat kap a következő ülésig
                    • következő alkalommal a házi feladatok értékelésekor, újra feltesszük a kérdésünket, új vetületet ismerünk meg a kérdésről, mélyebben belemegyünk a problémába
                    • harmadik alkalommal megnézzük változott-e valami a kiindulóponthoz képest?

                    Fontos, hogy felmerülhet több alkalom szükségessége is az önismereti tanácsadás során!

                    Miért jó a lapok segítségével dolgozni? Kutatások igazolják, hogy a képek sokkal erősebben hatnak ránk, mint a szavak. A képekkel való gyógyítás, kommunikáció megnyitja a jobb agyféltekét. Intuitívvá teszi az ülést és segítséget nyújt az előrelépésben. Ezek a képek a tudatalattit mozgósítják. Felismerést adnak, hogy minden, ami történik, nem véletlenül van.

                    Mire van szükség egy tanácsadás alkalmával?

                    Nyitottságra, bátorságra valamint arra, hogy a kliens hajlandó legyen változni és tenni Önmagáért.

                    A felelősségvállalásról

                    Kérés jött, hogy írjak a felelősségvállalásról. Nagyon örülök neki, mert egy olyan téma, amely ugyan foglalkoztatja az embereket, de helyesen kevesen tudnak viszonyulni hozzá.

                    Hárítások

                    Amikor valamilyen téren kudarcot vallunk, vagy nehézség jön szembe, amit nem tudunk megugrani, akkor a feszültség, a frusztráció nő. Megélni azt, hogy valami nem sikerül: nagyon nehéz. Szembenézni azzal, hogy rossz döntéseket hoztunk: fájdalmas. Ilyen esetekben keresünk kibúvót, mentsvárat. Áthárítunk valamit egy külső harmadik okra, hogy ne legyen akkora súlya az eseménynek.

                    Felelősség – bátorság

                    Van olyan életterület, ahol viszonylag könnyen megy a felvállalás, és van, ahol makacs tagadásba vonulunk. Jó megvizsgálni, hogy mivel kapcsolatban és kivel kapcsolatban hozok felelősségteljes döntéseket. Ez arra késztet, hogy szembenézzünk valamivel . Eszmélésünktől kezdve tanuljuk azt, hogyan hárítsuk át a rossz dolgokból, döntésekből eredő eseményeket másra, másokra, emberekre, intézményekre, népcsoportra, a lista végtelen. Nem szeretjük belátni a hibáinkat. Nem szeretünk esendőnek vagy butának látszani. Nem szeretjük elismerni, hogy valamit mi nem választottunk annak idején, mert túl sok áldozatot követelt volna.

                    Egy adott helyzetben mindig van választási lehetőség, de amikor az ember benne van a helyzetben, nem veszi észre azt, hogy másképp is dönthetne.

                    Önvizsgálat – a múltból tanulva

                    Legtöbb okból a gyávaság, a félelem, a megalkuvás, a mindenkinek való megfelelés az oka annak, hogy hárító mechanizmusokat építünk be.  De ugyanígy igaz az információ hiánya is, vagy az alapos utánajárás hiánya is beindíthatja a felvállalás hiányát. És most már egyértelműen látom, hogy a tudatosság hiánya milyen kárt tud okozni. Ha valamit teljes mellszélességgel, a felelősségünk teljes tudatával vállalunk, akkor az pozitív végeredménnyel végződhet, még akkor, is, ha a első pillanatban kudarcnak látszik.

                    A felelősség tehát az, ha már nem akarunk magunknak hazudni. És másoktól sem követeljük meg a hazugságot. Ha vállaljuk azt, hogy a döntéseink teljes mértékben önmagunk választásai, függetlenül a körülményektől. Ez a döntés nagyfokú szabadságot ad. Mert így nem függünk a környezetünktől.

                    Önismeret – és ami mögötte van

                    Milyen az igazi önismeret? Mikor mondhatjuk, hogy valóban ismerjük önmagunkat, és mikor nem? Jó-e az nekünk, ha egyáltalán rendelkezünk ebben a témában jártassággal? Megkönnyíti-e az életünket?

                    Önismeret-másoktól

                    A legtöbb ember, amikor az önismeretre terelődik a szó, magabiztosan vágja rá, hogy ismeri önmagát. Amikor megkérjük, mutassa be, ki is ő, akkor felsorolásban, egymás után szerepelnek ilyen jelzők: magabiztos, gyenge, okos, szép, erős, határozott, boldog, boldogtalan, küzdő, stb.

                    Pedig ezek csupán különálló szavak, amikkel valaki bemutatja önmagát. Ráadásul

                    legtöbbször a mások által kapott jellemző szavak lesznek ezek. Ez utóbbi azért fontos, mert leginkább a külvilág által érkező visszajelzésekből rakjuk össze önmagunk egyéniségének darabjait. Nem meglepő ez, hiszen a gyermekkorban az identitás kialakulásakor csak erre tudunk támaszkodni.

                    A családból érkező visszajelzések határozzák meg, hogy milyennek látjuk önmagunkat. Később ez kibővül a közösségi terekkel: óvoda, iskola, baráti viszonyok.

                    Helytelen gyakorlat

                    „Jó” szokás szerint, a dicséretet nem osztják könnyen, ugyanis ez a helyes, az elvárt, a megszokott. Annál könnyebben érkezik a kritika, a negatív visszajelzés. Mintha mindenki imádna kijavítani másokat, és nincs is jobb érzés, mint megtalálni embertársunkban a gyarlót, a gyengeséget, ezzel is segítve az egót önmagunkkal kapcsolatos értékelésben. (ez is az önértékelés egy kevésbé jó formája).

                    Tehát: negatív jelzőket nagyon sokszor kapunk: rendeltlen, hanyag, ügyetlen, béna, buta, lusta, és így tovább a végtelenségig. Ezek megragadnak, és önismeret címszóval valamilyennek bélyegezzük magunkat. Ez természetesen a pozitív jelzőkkel is így van, csak ezek tartóssága és nyoma sokkal kevésbé marad meg, mint a másik oldalé.

                    Helyes gyakorlat

                    Ha ismerni szeretnéd magad, akkor támaszkodj az önmegfigyelésre, és a mindennapok éles helyzeteiben alkalmazott gondolataidra, megoldásaidra helyezd a fókuszt! Figyeld meg, hogyan küzdesz meg egy-egy helyzet kapcsán az eseményekkel. Milyen reakcióid vannak? Hogyan közelíted meg a problémát? Így sokkal jobban meg tudod ítélni önmagad, és saját referenciapontot tudsz felállítani.

                    Lehetséges, hogy mások ennek meg annak titulálnak, de ha te észreveszed önmagadban azt, hogy ez valódi, létező tulajdonságod, és vagy elfogadod, vagy teszel ellene; illetve ha felismersz magadban egy teljesen más attitűdöt és azt kezded el önmagadra vonatkoztatni.

                    Fontos megjegyeznem, hogy a valódi önismeret nem egyenlő az önigazolások gyártásával. Kíméletlen szembenézést, ugyanakkor szeretetteljes hozzáállást igényel, amikor is az ember kedvesen bánik önmagával anélkül, hogy igazolást, vagy felmentést keresne.

                    Az önmegfigyelés időigényes és macerás feladat. Nem is vágnak bele sokan. Inkább maradnak a konzerv megoldásoknál

                    , mert az sokkal könnyebb. Persze itt is lehet segítséget kérni, ahol fogják a kezed és végig vezetnek az úton 

                    A Szaturnusz visszalépett a Bakba

                    Időszakos eseményt vizsgálunk ismét. A Szaturnusz július 2-án visszalépett a Bakba, és december 9-ig itt fog tartózkodni. Nézzük meg közelebbről a lehetőségeinket.

                    Szaturnusz és megnyilvánulásai

                    Mit jelent a Szaturnusz az egyéni életünkben? Ő a bölcs Apa, Nagyapa, Tanító, Mester, aki mindig, minden egyes alkalommal, elgáncsol azért, hogy erősítse benned a kitartást, a küzdést, azt hogy nem adod fel.

                    A szaturnuszi minőséggel gyerekkorodban találkozol először. Azt hiszed, tiéd a világ, hogy bárrmit megtehetsz, és szabad vagy. Először a szüleiden keresztül találkozol a korlátokkal. A szabályokkal. A társadalomba való beilleszkedéssel.

                    <

                    Társadalmi keretek

                    A teljes szabadság illúzió, mivel minden rendszernek szüksége van keretekre, működési modellre.

                    Minden rendszer, még akkor is, ha az a legdemokratikusabb rendszer szabályokból épül fel, és ezáltal válik működőképessé.

                    Ahol nincs semmilyen korlát, ott anarchia, és káosz van. Fejlődés helyett, rombolás, jóság helyett erőszak és önzés.

                    Ha kitekintesz a világra: a világegyetem minden szegletében szabályok működnek. A bolygók meghatározott pályán keringenek, a Nap meghatározott időben adja fényét, a növények meghatározott időben nyílnak vagy fonnyadnak el. Az állatok rendjében is van rendszer, ami megadja a csoport működésének alapjait.

                    Teendők a szaturnuszi időszakban

                    Az előttünk álló 5 hónapban önmagunkban kell rendet tenni. Egyéni szinten azon az életterületen nyilvánul meg, ahol a Szaturnusz most áthalad. Fontosak a társadalmi események, hatások, de alapvetően a legnagyobb eredményt önmagunkkal kapcsolatosan tudjuk elérni.

                    Így szükséges megvizsgálni, hogy:

                    • milyen a kapcsolatom önmagammal?
                    • hogyan viselem a korlátokat, szabályokat?
                    • mit tanultam az eddigi helyzetből, az életemből?
                    • hol kell még nagyobb önfegyelemre szoktatni önmagam?
                    • mi az, ami bennem van, akadályoz, de másokra vetítem ki?

                    Az elkövetkezendő 5 hónap a stabilitás megteremtését is szorgalmazza, támogatja. Tegyél rendet a pénzügyeidben! ÉS ugyanígy: tégy rendet a kapcsolataidban, az életteredben, a lakásodban. Takaríts, rendezz! Egyszerűsíts!

                    Vedd számba azt, hogy hol kell elszámolnod mások felé. Kell-e bocsánatot kérned, vagy kell-e lezárnod függő ügyeket, amelyek akadályozhatnak a további életedben, illetve a lelkiismereted zavarja?

                    Mindegy milyen életterületen dolgozol, a célod az legyen, hogy ezt tisztességes, egyenes módon oldd meg.

                    Amikor beleütközöl az általa felállított akadályba, akkor állj meg. Nem feltétlen a vesztedet akarja. Sokkal inkább arra törekszik, hogy nézz szembe önmagaddal! Ha ez megtörtént, akkor erősebben kerülsz ki ebből az időszakból.

                    Foglalkoznál az önismerettel? Várlak a 22 napos Tarot transzformációs eseményre! Jelentkezés: info@ronikulcsa.hu Bővebben: https://www.facebook.com/events/753896122018637/

                    Asztrológiai elemzés

                    Jupiter-Plútó együttállás, Mars a Vízöntőben

                    Ha eddig változások voltak, akkor most még inkább beindulnak a folyamatok. Az egyetlen jó dolgot a Jupiter jelenti, azzal, hogy alapvetően jótékony bolygó, jót akar. De sajnos a Plútó most szeretne alapokat átrendezni, és kicsit megbolygatni az eddigi status quo-t. Mivel a Jupiter növel, a Plútó káoszt okoz, ezért most a zűrzavar érzését fogjuk érezni fokozottabban.

                    A Mars a Vízöntőben pedig tovább erősíti ezeket a folyamatokat. A Vízöntő az eredetiség, a váratlanság, a kiszámíthatatlanság, s e mellett a társadalmat, a közösséget jelenti. A Mars pedig az akarat, energia, lendület, és sajnos az erőszak is.

                    A társadalmi folyamatokban még nem várható a rendezettség, a nyugalom, az amire vágyunk. Egyelőre még a káosz uralkodik, és ez a káoszérzés fokozódik. A helyzetet pedig a Mars a társadalmi korlátozással akarja megoldani, illetve a közösségek maguk is lázadozni kezdenek a helyzettel kapcsolatban.

                    A konszenzus, az egyetértés ebben az állásban nehéz, mert mindenki mást akar, és máshogyan akar jót. A cél jó lenne, csak az eszközök hozzá nem megfelelőek. Ráadásul a Merkúr is a Halakban van, ez sem segíti a tisztánlátást, és a gyakorlati kommunikációt sem. Április 11-én lép át a Kosba, de az sem okoz megkönnyebbülést. A heves, akaratos Kos még jobban szítja a feszültséget.

                    Általános tanácsként, jó, ha az áprilist átvészeled, és kerülöd a konfrontációt, amennyire csak lehet. A híreket erőteljes szűrőn keresztül értelmezd, mert sok ellentmondással és álhírrel találkozhatsz majd. Az egyéni hozzáállás, a pozitív életszemlélet, a meditáció, és az olvasás sokat segít a belső egyensúly megtartásában.

                    A helyzet az asztrológia szemüvegén keresztül

                    Azt tudjuk, hogy a lassú mozgású bolygók váltják ki a hosszú évekre, időkre irányt mutató eseményeket. Esetünkben most három nagy bolygó is folyamatosan tevékenykedik a változáson. Amit most élünk át, az nem új, mindig volt/van/lesz olyan váratlan esemény, amely kizökkent minket a megszokottból, a rutinból, abból, ahogy a valóságot szemléljük. Mit mutat nekünk az asztrológia?

                    BIZTONSÁG VAGY ILLÚZIÓ

                    Modern emberi aggyal azt gondoljuk, hogy az állandóság, a biztonság az adott, és alapfeltétel. Hogy ez nem így van, azt talán a mostani legidősebb generáció ismeri csak, mi már nem találkoztunk azzal, ami a létbiztonságot, az egzisztenciális biztonságot fenyegeti. Bár túléltünk egy pénzügyi válságot, de úgy tűnik, nem tanultunk belőle.

                    A Szaturnusz eddig a Bakban járt, segítette az egyéni előrejutást, a saját érdekeket, az én szerepét. A teljesítmény, a profit, a szigorú elszámoltathatóság, és a kőkemény célok voltak napirenden.

                    Azt kívánta tőlünk, hogy valósítsuk meg a céljainkat, de azért azt nem kívánta, hogy mások kárára tegyük. Rég szó van a klímaválságról, rég szó van a Föld válságos állapotáról, az állatfajok kihalásáról. Sajnos a felelősségérzetet nem sajátítottuk el, hiába jöttek jelek folyamatosan.

                    Holnap belép a Vízöntő jegyébe, és immáron elkezdi átalakító munkáját. A Vízöntő a társadalom, a csoportok, a közösség szinonimája. Uralkodó bolygója az Uránusz a Bikában jár. Az Uránusz kiszámíthatatlan, hirtelen reakcióira nincsenek felkészülve az emberek. Ha ismertek Vízöntő embereket, akkor láthatjátok, hogy sokszor teljesen másképp reagálnak, mint amire számíthattok tőlük.

                    A Bika Uránusz az eddigi stabilitást fellazítja, a megszokott pénzügyi, anyagi, materiális gondolatokat teljesen más fényben mutatja meg. Ami eddig megszokott volt, ami eddig a rutint képezte, az innentől kezdve nem maradhat. Más megoldásokat kell találni, új megküzdési stratégiát kell alkalmazni. Más rendszereket kell építeni.

                    VÁLTOZÁS, MOST MÉG SZABADON

                    A Vízöntő pedig a társadalmi felelősségvállalást kéri számon. Az egyéni sorsok függnek a közösségektől. Valamikor régen éppígy volt, csak elmentünk az individualitás legszélésre, amikor már csak az egyéni érdek számít.

                    A vírus kapcsán pont ezt tapasztaljuk meg.

                    Amíg nem értjük meg azt, hogy KÖZÖSEN jutunk előre, közösen, együtt cselekedve éljük csak túl, addig a járvány nem fog csökkenni. A cél itt is az, hogy tanuljunk meg végre együtt működni. Tanuljunk meg odafigyelni a másik emberre, és összhangban éljünk, ahelyett, hogy egymást eltiporjuk.

                    Sokak számára kihívás lesz ez, és ellenállnak. Ehhez persze, mindenkinek joga van. De a világ folyamatosan változik…. ami természetes, hiszen az barlangoktól eljutottunk idáig, az információs társadalomig.

                    Szerencsére azt látom, nagyon sok emberből a jót hozza ki a helyzet. Alkalmazkodnak, támogató közösségeket hoznak létre, segítenek egymás vállalkozásának.

                    Az Uránuszhoz tartozik akár az informatika, az információs társadalom is. Nézzétek csak meg, hogy hirtelen váltottunk át az online térbe, nemcsak a személyes kapcsolatainkkal, de az oktatással is. A jövő erről is szólni fog: olyan dolgokat kell tanulnunk, és úgy kell tanulnunk, amelyek a közösség javára szolgálnak. Az információs társadalomnak nincs szüksége a magolásra, ellenben szüksége van a logikus gondolkodásra, a világot előrevivő dolgok feltalálásában.

                    ÖSSZEGZÉS az asztrológia szemüvegén keresztül

                    Alapozó időszak ez, muszáj, hogy megalkossuk az együttműködést, az összefogást, mert a Plútó 2023-ban aktiválódik, 2043-ban hagyja majd el a Vízöntő jegyét. Ekkor viszont már nem a mi akaratunkból lehetségesek a változások, hanem kötelesség lesz. A Plútó mindent megreformál, és átalakít majd – szinte az összes életterületen. Készüljünk fel együtt ezekre a változásokra, és engedjük, hogy az élet vezessen most, és ne az egónk. Az asztrológia ennyiben segít a mindennapi élet könnyebb elfogadásában.

                    Telihold a Szűzben

                    A telihold mindig nehéz, mert Nap-Hold szembenállás az aktív cselekvő én, és a passzív befogadó én kettészakítottságát jelképezi. Mondhatjuk úgy is, hogy belelendülnél valamibe és nem is. Pihennél is, meg nem is. A szembenállás mindig egyensúlyra tanít.

                    A Szűz telihold aztán még annyira sem könnyű, mert a Szűz energiája a kritikát, a túlzott alaposságot, a „sosem elég jó semmi” érzésállapotát adja. Ha feszültebbek vagytok, mert úgy érzitek, hogy nem haladtok, nem ott tartotok, ahol szeretnétek, akkor a Szűz állandó elégedetlenségét érzitek.

                    Ugyanakkor viszont képesek lesztek elemezni, analizálni, és rá tudtok látni az életetekre ( persze, csak ha akartok).

                    Visszanézés

                    A Teliholdas este alkalmas a visszanézésre, egy jó kis analízisre: innen indultam, ide tartok, és ennyi mindent megtettem már az út folyamán. Képes lehetsz a tervezésre, a jövő lépéseinek meghatározására. Ha ez írásban történik, akkor még jobb. A belső út most nagyon fontos, nem kell feltétlen kivinni a világba. Elég, ha belül megéled, és belül párbeszédet folytatsz magaddal.

                    Életmódváltás kezdetére remek időszak, hiszen a Szűz nagyon szereti az egészséget. Tisztítókúrákat lehet ehhez időzíteni, hiszen a tavasz kezdetével ez jogos vágy és lépés is lehet.

                    A lakásunk, belő terek rendezettsége éppilyen fontos. A lakásod szelektálása, tisztítására alkalmas időszak ez. Szánj erre is energiát, a Szűz időszak megadja az alaplöketet, és a következő két hétben dolgozhatsz ezen a szinten is.

                    Minél nagyobb a rend kívül, annál nagyobb rend költözik beléd is. Itt jegyzem meg, hogy én nem hiszek a teljes minimalizmusban a KonMari rendszerben. Olyan dolgoktól válj meg, amik valóban semmit nem jelentenek neked. Én szeretem az emlékektől hangos otthonokat. Olyan tárgyakat viszont, amelyek rossz vagy nyomasztó emléket idéznek, inkább szelektálj ki.

                    A Szűz a szolgálat időszaka is: áldozz önzetlenül az idődből, a pénzedből, az energiádból valakinek, aki rászorul. Tedd ezt névtelenül!

                    A belső rendrakásban segíthet egy tudatos folyamat: csatlakozz a Belső Fejlődés csoporthoz. Itt célzottan törődünk a belső renddel: Fejlődés Csoport

                    Szabad akarat vagy eleve elrendelés?

                    A hét végén kaptam ezt a kérdést, elhatároztam, hogy írok egy blogposztot belőle, mert sokakat érdekel a kérdés.

                    A tömör válasz az is-is. Mindkettő jelen van az életünkben. Nézzük, hogyan.

                    Reinkarnáció

                    A földi születések célja a tapasztalás. A reinkarnáció rendszerében az ok-okozat és az abból fakadó folyamatos megélés létezik. Tehát a leszületés mindig okkal történik. A fizikai testbe való érkezés azért van, hogy a 3 dimenziós keretek között éljük meg a kapcsolódást. Az egyéb dimenziókban a tudás jelen van fizikai megvalósulás nélkül. A tudás ott elméleti, így valódi megtapasztalásról nem beszélhetünk.

                    A lélek azonban érezni és tudni akar. Elviekben elég lenne pár élet is, azonban a cselekedetek révén óhatatlanul mozgásba hozza a karma törvényét, és így azt is, hogy milyen tapasztalást kell megélni ahhoz, hogy cselekedeteinket teljes mértékben feldolgozzuk, megoldjuk.

                    Feladatok

                    Az asztrológiai képletben látszanak ezek a feladatok. Szükségképpen hozunk egy korlátot magunkkal, amelyben helyt kell állni. Ez lesz az eleve elrendelés, hiszen azért jövünk, mert egy bizonyos eseményt, helyzetet, állapotot abban a helyzetben kell átélni, amiből a leckét gyanítjuk.

                    Az, hogy ebben a keretrendszerben HOGYAN oldjuk meg, az már teljes egészében szabad akaratos lesz. Megoldhatod magas szinten is a feladatot, de választhatod az alacsony szintű megélést is.

                    Magas szintű megélésnél az ember elfogadja a sorsát, és megpróbálja kihozni a legtöbbet az életéből, alacsony szintű megélésnél másokat hibáztató, keserű, áldozatszerepet viselő ember lesz. Ez a szabad akarat. Hogyan éled meg, azt, ami adott neked.

                    Bár én nem vagyok kifejezetten keresztény, de illik ide a mondás: mindenki a saját keresztjét cipeli. A kereszt léte nem választható. Még akkor is van kereszt, ha úgy tűnik, az egyén szerencsés és boldog életet él. Nem láthatunk bele más emberek valódi életébe. De ennek felvállalása adja a megváltást.

                    Tehát a szabad akarat és az eleve elrendelés is szerepet játszik, egyik sem független a másiktól. Az élet célja ennek a játéknak a legjobb kihasználása.

                    Asztrológiai tudástár: a Vízöntő

                    12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

                    Következő jegyünk a VÍZÖNTŐ jegy, s ezt elemezzük (január 21.- február 21.)

                    Mottója : ÉN TUDOM!

                    Következő jegyünk ismét levegős elem lesz. Születési uralkodója az Uránusz, a hirtelen változások, a kiszámíthatatlanság ura.

                    Milyen is egy Vízöntő?

                    Típusát tekintve az első jegy, akit nehéz kiismerni. Zárkózott típus is meg nem is. A szélsőségek minden tekintetben igazán állnak rá. Órákat lehet beszélgetni vele anélkül, hogy magáról igazán valamit is elárulna. Legbelsőbb lényege a megközelíthetetlenség. Jelszava a függetlenség, a szabadság.

                    Mert imádja a szabadságot, és legnagyobb büntetés számára bármiféle korlátozás. Akár párkapcsolat, akár munka, legjobban azt szereti, ha ő dönthet mindenféle helyzetben. A végletekig makacs tud lenni, abban, amit ő akar.

                    Nagyvonalú, de itt is csak addig, amíg ő akarja. Mihelyst bármilyen kötelező elem felmerül visszavonulót fúj. Az életben az élni, és élni hagyni elvet követi, bár ő szereti, ha az eseményeket irányíthatja, akár a háttérből is. Rendkívül makacs tud lenni, szinte sosem ismeri el, ha nincs igaza, a saját véleményét a végletekig védi.

                    A váratlanság ura

                    Hirtelen, 180 fokos kilengései vannak, teljesen váratlanul.

                    Ő tulajdonképpen élvezi is azt, ha meghökkenthet másokat. Teljesen egyedi a látásmódja, szeret mindent másképp csinálni, mint ahogy azt mások tennék.
                    Ezzel is kilóg a sorból, amire nagyon büszke. Utálja a konformizmust, csak akkor megy bele, ha muszáj, vagy ha így elfogadott a státusza.

                    Szellemi jegy, inkább az elmélet síkján érzi jól magát, mint a földi élet súlyában, a gyakorlatban. Nem anyagias, illetve ami neki kell az az élet élvezetéhez illetve mindennapi szükséges dolgokhoz legyen meg, de alapvetően nem akar függeni a pénztől (sem).

                    Jó a szervezőkészsége, mert mindennek ellenére szeret csapatban dolgozni, illetve a csapatot koordinálni. Azt szereti, ha elismerik a kezdeményezőkészségét, a különleges ötleteit, és a váratlan, találékony megoldásait.

                    Jó az empatikus képessége, a szociális képessége, szívesen segít másokon. Sokszor a Vízöntő előbb segít a nagyvilágban, mint otthon. Mivel társadalmi szerepvállalással érkezik a Földre, ezért működik így.

                    Erényei: előre mutatás, újító ötletek, segítőkészség, jó intuíció, társadalmi szerepvállalás

                    Negatívumok: hirtelen haragú, túlzott szabadságvágy, végletes makacsság

                    Egészség vonatkozásában a láb, a lábszár, a boka, sípcsont veszélyeztetettek. Idegfeszültségre hajlamos, így számára a lazító technikák fontosak lennének, keringési zavarok.

                    Személyre szabott elemzést szeretnél? Itt megteheted. Kattints a linkre, és jelentkezz a űrlapon!

                    Asztrológiai tudástár: a Bak jegye

                    12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.Következő jegyünk a BAK jegye, s ezt elemezzük (december 22-január 21)

                    Mottója : ÉN MEGŐRZÖM!

                    Következő jegyünk ismét Föld elem lesz. Születési uralkodója a Szaturnusz az idő, a korlátozás, a tanítás ura.

                    Milyen is a Bak jegye?

                    Zárkózott típus. Első pillantásra egy megközelíthetetlen, határozott személlyel találkozunk. Nem hatolhat be bárki a magánszférájába. Barátai, ismerősei alapos szűrön át kerülhetnek csak be az életébe. A bratyizás kizárt, a Bak jegye a kapcsolatait legtöbbször komoly értékeken alapulva köti meg.

                    Elsősorban szellemi értékrenddel rendelkező kapcsolatokat keres. Ha valaki átment a szűrőjén és bizonyított, akkor Ő a legjobb barát, személyében hűséges és kitartó embert ismernek meg.
                    Ha megbántják, nem egykönnyen bocsát meg. Sértéseket elraktároz, és bár nem úgy szúr vissza, mint pl. egy Skorpió, de nem felejt.

                    Előbb a kötelesség, aztán az öröm. Szívesen tanul, képezi magát és az erre költött tőkét soha nem tartja kidobott pénznek. Azt, hogy mire költ, viszont nagyon megválogatja. Inkább kevesebbet vásárol, az, amit megvesz, az minőségi legyen. Ha meggazdagszik, sem pazarol.

                    A kötelesség ura

                    Szigorú. Nemcsak önmagával, de másokkal szemben is. Az a szigor azonban nem kérlelhetetlen. A Szaturnusz érintettsége folytán sokszor önmagának adja a legtöbb feladatot, szinte keresi a nehézségeket. Minden egyes legyőzött akadály megerősítést, örömet és nyugalmat ad számára. A nehézségek, illetve a feladatok jelentik életének egyik mozgatórugóját. Nélküle céltalannak érezheti a mindennapokat, illetve a strukturális kereteket keresi a folyamatos feladatok gyártásával.

                    Kitartó és szívós alkat. Munkában fáradhatatlan.

                    Ő az, aki képes végsőkig kizsigerelni önmagát egy feladat érdekében. Ő akar csinálni mindent, s bár morog, hogy minden rá hárul, a feladatokból nem enged át semmit. Így érzi magát hasznosnak és szükségesnek.
                    És ebből fakadóan elégedettnek. Negatív aspektusban így lehet belőle „morgós ember”. Mivel a kemény tempó önmaga számára alap, sokszor elvárja másoktól is. Véleményét az abszolútnak tekinti. Sajnos környezete szenvedhet ettől, mert nem veszi észre, hogy másnak ez nem alap.

                    Bár a Szaturnuszt hátráltató és negatív kontextusba helyezi az asztrológia, valójában az általa kapott adományok igencsak kedvezőek. Aki elfogadja a Szaturnusz leckéjét, az sokat kap: megtanulja a rendszert, a fegyelmet, az önmegtagadást, az időnkénti áldozatok meghozását, így cserébe megadja neki a sikert, és a bőséget is.

                    A Szaturnusz gyermekei sokszor úgy érzik, szenvednek, de ha rájönnek, hogy maguknak okozzák a szenvedést, akkor ez az érzés feloldódik bennük.
                    Ha megértik, és elfogadják, hogy számukra a folyamatos küzdelem a belső jellem fejlesztésének eszköze, akkor szintén könnyebben elfogadják a Szaturnusz által adott korlátokat.

                    Összefoglaló

                    Egészség vonatkozásában a csontrendszer, a térdek, és a fogak veszélyeztetettek. Érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokra járnia.

                    Erényei: kitartás, jellemszilárdság, analitikus gondolkodás, racionalitás, tettek embere, megbízhatóság

                    Negatív tulajdonságai: szigor, ridegség, könyörtelenség, pesszimizmus, borúlátás

                    2020-as év energiái

                    2020 a 4-es szám jegyében indul el. A Föld száma ez, így kulcsszavai közé az anyag, a munka, a szilárdság, a gyakorlatiasság, a tervezés, és a kitartás tartozik. A Tarotban a Császár lapja alá rendelődik, amely szintén hasonló analógiákat követve a korlátokat, a rendet, az anyagon való uralkodást jelképezi.

                    A megbízható 4-es szám

                    A négyes évében folytatnunk kell azt a munkát, amit az egyes és a kettes évében megalapoztunk, a hármas évében pedig megteremtettünk. Egy kis kitekintés arra, hogy hogy is keletkezik a 4-as szám: az 1 a teremtés maga, a kiáradás, a VAGYOK életérzés. A 2 már a dualitás, itt a „VAGYOK”, az egyes megtalálta a párját. Ebből lesz a 3, a kettő násza eredményeképpen. A 3-as évében bővültünk, váltottunk, vállalkozásokat, gyermekeket hoztunk létre, terveket csíráztattunk ki. Kapcsolatokat teremtettünk magunk köré.

                    A 4-es évében a feladat mindezen dolgok megtartása, gondozása, ápolása lesz. Elindított terveink akkor lesznek maradandóak, ha kitartóan és rendszeresen gondozzuk azt, amit megteremtettünk.

                    Szakmailag:

                    A létrehozott célokat most keretbe, rendszerbe kell foglalni. A könnyed teremtés éve után most bizonyítanunk kell szakmai hozzáértésünket. Az eddig megszokott könnyed kommunikációval elért sikerekkel szemben most a precizitás kap szót.

                    Helyezzük a hangsúlyt az alaposságra, a bizonyíthatóságra. Mutassuk meg, hogy a céljaink reális alapot képeznek.

                    A növekedés most nem a szerencsén, hanem a kitartó, precíz munkán múlik.

                    Előnyben lesznek azok, akik vérében van a stratégiai tervezés. Az év folyamán akkor fogunk révbe érni, ha a szilárd logika mentén visszük a dolgainkat. S bár jelen sorok írója ezt annyira nem szereti, de a mérések nagyon fontosak lesznek. Számok, kimutatások, bizonyítékok alapján alkotnak képet rólunk: munkánkat elsősorban a tettek, és a látható nyomok alapján fogják megítélni. (míg a hármas évben elég volt a jónak látszani, elég volt kommunikálni magunkról).

                    Tervezni, rendszerezni akarunk!

                    Tehát összegezve: sokkal több kitartásra és rendszerre lesz szükség. Az időmenedzsment, a feladatok rendszerbe ágyazása lesz fókuszban. A felesleges körök futtatása, és az időrabló folyamatok leépítése szükségessé válik. A 3-as évben a kommunikáció kívánatos volt. Most ezt az eszközt sokkal tudatosabban kell használni! A kommunikáció ideje/helye fontosabb lesz, és persze a stílusa is. A könnyed stílus helyett megfontolt, határozott cselekedetekkel érhetünk el sikereket.

                    Munkánkban most a látható eredményeket várják el, ehhez pedig az összeszedettség, a komolyság, a megbízhatóság attitűdjeit kell felhasználnunk.

                    Fontos, hogy sokszor ütközünk majd akadályokba, legalábbis az előző évekhez képest ez lesz a benyomásunk. Ne essünk kétségbe és ne adjuk fel hamar a dolgainkat! Az apró lépések művészetének gyakorlatba való átültetését, ennek megtanulását kapjuk feladatul. Tesztelve leszünk, hogy mennyire vagyunk képesek megdolgozni a jutalomért: hajlandóak vagyunk-e az ajándékba kapott lehetőségekért tenni is.

                    Válogatott közösségek

                    Magánélet, szórakozás:

                    Míg az előző évben könnyen kapcsolódtunk, és sok új ismeretségre tettünk szert, bővelkedtünk a szórakozási lehetőségekben, a 4-es év a visszavonulást, a mennyiségből a minőségbe való átkapcsolást kéri.

                    Rendet teszünk a viszonyainkban, kapcsolatainkban. Leépítésre kerülnek a felszínes viszonyaink, és előtérbe hozzuk az értékes, az előre mutató kapcsolatokat.

                    Nagy közösségek helyett a kisebb, meghittebb társulásokat választjuk, ahol inkább lehetünk önmagunk, és ahol nagyobb biztonságban nyilvánulhatunk meg. Olyan embereket keresünk, akikkel kölcsönösen támogatjuk és megtartjuk egymást.

                    A szórakozás terén is a minőség keresése lép életbe. Talán több kedvünk lesz az olvasáshoz, a színházba járáshoz. A felszínesség leépítése itt is igaz lesz. A kevesebb több! – mottóval megválogatjuk a programjainkat.

                    Értékek nyomán

                    Tanulás:

                    Ez az év is kedvez a tanulásnak: mivel koncentráltabbak, és figyelmesebbek vagyunk, ezért hajlandóak leszünk a lényegre figyelni. A tanulás szempontjából válogatunk: a 3-as évben hajlamosak voltunk mindenbe belekapni, mert minden érdekesnek tűnt. A 4-es év a gyakorlatiasság éve, ezért olyan tudásanyagokat keresünk, amelyek hasznosak számunkra.

                    Pénzügyek:

                    Pénzügyeinket megfontoltabb módon kezeljük. Tudatosabban és óvatosabban költünk, és ez mindenképp ajánlatos is!

                    A pénzünket nem dobjuk ki felelőtlenül, hanem átgondoljuk, hogy szükségünk van-e az adott dologra, avagy le lehet mondani róla.

                    Jó időszak tartalékot képezni, és ajánlatos is erre törekedni.

                    Összegzés

                    Összességében most sem kell lemondanunk a kellemes és jó energiákról, hiszen a 4-es év mindenkit támogat, aki hajlandó a kitartó munkára, hajlandó energiát belefektetni azért, hogy az év végén learathassa a babérokat. Ha jól dolgoztunk, akkor 2021-ben magasabb szintre léphetünk, immár olyan készségekkel felszerelkezve, mint: tűrőképesség, állhatatosság, kitartás, és alaposság.

                    Ps: lesznek olyan értelmezések, amelyek a 2020-at dupla kettesként fogják elemezni, mintha kettes szám megnövekedett energiája lenne. Vagy olyan értelmezésre is számíthatunk, ahol 22-es mesterszámként közelítik meg. Mindenben lehet igazság, én az addikció módszerével és az évek egymás utáni linearitásának szemléletmódjával dolgozom. Arra alapozok, hogy az évek hatásai egymásra épülnek. Így nem lenne helyes 3-as év után visszaugrani a kettesre.

                    Köszönöm, hogy elolvastátok, ha tetszett, megköszönöm, hogy forrással megosztjátok!

                    Elengedés 3: Függőségből a szabadságba

                    Folytatjuk az elengedéssel kapcsolatos írás-sorozatot, mert nagyon sokan vannak párkapcsolati függésben. Ami valójában nem is párkapcsolat, de mégis egy adott személyhez kötik magukat, aminek hozadéka a kisebbségi komplexus, az örökös szenvedésérzés, és a boldogtalanság.

                    Csak Te, senki más…

                    A görcsös ragaszkodás automatikusan ellenérzést, menekülési vágyat szül. Amíg igazán görcsölsz azon, hogy a Tiéd legyen valaki vagy valami, egész egyszerűen nem tud megérkezni, sem pedig Nálad maradni.

                    A görcs ugyanis negatív teremtés. Azt sugallja, nem vagyok elég jó neked, ezért aggódom, félnem kell, mert nem vagyok jó a számodra.
                    Így aztán a kisugárzásom ezt fogja üzenni: mindenáron ragaszkodom hozzád, nem érdekes, ha Te nem akarod. Ez a kisugárzás persze a másikat taszítja, mert energiát vesz el: nem önálló lényként definiáljuk magunkat, hanem olyan embernek, aki akkor boldog, ha az a másik jelét adja annak, hogy ő létezik.

                    Amíg erőből bizonygatjuk, hogy milyen nélkülözhetetlenek vagyunk, úgy halványul el minden erényünk, minden olyan tulajdonságunk, amely valóban pozitív bennünk.

                    A „túl sok a jóból” szólást mindenki ismeri. Ha túl sokat adunk, egy idő után méreggé válik, legyen az bármilyen egészséges dolog is.
                    Így a görcs lesz a kapcsolatok halála, mert az egyensúly hiánya miatt nem tud a másik ember annyit adni, amennyit én kérnék tőle. Így megjelenik a bűntudat, aminek több fokozata is van.

                    Szeretlek vagy birtokollak?

                    Ha azon fáradozom, hogy te legyél a napom, a holdam, a csillagom, a mindenem, és téged szolgáljalak, mindezt ragaszkodásból, (mert én, látod, szeretlek!), akkor nem engedem a másiknak, hogy ő annyit adjon magából, amennyit ő szeretne. Kialakul a neheztelés, a vádaskodás is… bezzeg én…

                    Ha a másiktól várom a visszaigazolást, akkor nem szeretem, csak birtoklom.

                    Akkor az a célom, hogy Ő boldoggá tegyen engem, úgy ahogy én akarom. Ebben nincs szeretet, nincs kapcsolódás.
                    Ez csupán az az érzés, hogy ő ott van, ettől én boldog vagyok, akárha az enyém lenne a játékmackóm. Ebben az is benne van, hogy eltűröm, ha bánt, ha sérteget, ha megaláz, hiszen, ő az enyém, így bármi áron meg kell tartanom. Ha ez az ára, megfizetem.

                    Egyensúlyt teremteni

                    Ha valahol nincs egyensúly, akkor az első lépés ezt visszaállítani. Ha már nem lehetséges, akkor el kell engedni. Elengedés után, ha visszaállítod az önbecsülésed, akkor elképzelhető az is, hogy visszatér, amit elengedtél. A belső nyugalom az, ami visszaállítja a vágyott állapotot. A görcsös akarás soha.

                    A megbocsátás útján

                    A megbocsátás kérdése merült fel a hétvége során. Megbántottak minket, megsértettek, belegázoltak a lelkünkbe, fájóan forrongunk, égünk. Legszívesebben beolvasnánk, elküldenénk melegebb éghajlatokra az illetőt, de sokszor mégsem tesszük, inkább magunkat kínozzuk a haraggal.

                    Átélések

                    Fontos tudni, hogy nem lehet mindig, mindenből azonnal kimászni. Szükség van a lélek számára arra, hogy egy-egy folyamatot teljes mélységében megértsen, és megéljen.

                    Ha ez fájdalmas, akkor is. Mert csak a fájdalmon keresztül lehet eljutni oda, hogy ezt nem akarom, hogy ez nekem nem jó, nem épít, csak rombol.
                    Igen, éljük át ezt a haragot, ne nyomjuk el! Ha nincs lehetőségünk arra, hogy megvédjük magunkat, hogy kikiabáljuk magunkat, akkor sok módszer lehetséges arra, hogy a fájdalmat kiizzadjuk magunkból. De először is nagyon fontos, hogy engedjük meg magunknak a harag érzését! Ne legyen emiatt lelkifurdalásunk. Tudatosítsuk, hogy hogy csak egy időszak, olyan, mint egy mély gyász-időszak, amely átélése után lehet hozzáfogni a munkához.

                    De ez a gyász időszak rendkívül fontos az ember életében. A világunk nem hagy teret a szenvedéshez, mert nem illik. Nem illik rosszul lenni, nem illik panaszkodni, nem illik bánkódni, haragudni végképp nem illik, hiszen gyerekkorunkban is ezt tanították nekünk.

                    Megbocsátás más szinten

                    Tehát ott vagyunk, hogy jól kitomboltunk magunkat, átadtuk magunkat a haragnak, megéltük, és megfogalmaztuk, hogy ez nekünk bizony fájt. Most következik a tudatosítás.

                    Először is: nem vagyunk különálló egységek. Higgyétek el, minden, amit teszünk, és még akkor is, ha nem személyesen tesszük, eljut a másikhoz. Ez kicsit félelmetesen hangzik, de mégis így van. ( mit gondoltok, miért működik az ima, a fohász, és az átok is? )

                    Nem, nem átokra hívlak benneteket. Inkább belső kimondására a fájdalomnak: Lehet ez meditációban történő megidézés: aki olvasta az Ízek, imák, szerelmek könyvet, talán emlékszik rá, hogy Elisabeth úgy bocsátott meg meditációban a férjének, hogy fizikailag nem volt jelen.

                    Lehet írásban. A papír sok mindent elbír, és nem véletlenül tartják az írást régóta gyógyításnak, terápiának. Hiszen mindent, amit kiadunk magunkból, lelki úton, az a papíron fizikaivá válik, élővé válik. Annak, akinek szánjuk, az energiája végig velünk van. Bátran próbáljátok ki!

                    Sokszor hasznos a párna módszer. A párnát felhasználva lehet az indulatáttételt kiadni sérülések nélkül. Sok esetben volt ez már hatásos elengedő technika.

                    Ne fél szívvel!

                    Bármit választotok, tegyétek teljes szívvel. A kiadás az, ami megszabadít attól, hogy magatok ellen forduljon a harag.

                    Ne feledjétek, mindig legyetek fontosak magatok számára!
                    Ezt egy olyan ember írja, aki évekig, elnyomta önmagát, hogy másoknak jó legyen. Tökre unom. Szóval legyetek fontosak magatok számára, és önmagatok érdekében lépjetek túl rajta – akkor, ha átéltétek a bánatot.

                    Ne feledjétek azt sem, hogy mi hányszor bánthattunk meg embereket, amikről nem is tudunk talán. És azt se, hogy mindenki a jelenlegi tudatállapotát éli, és aszerint cselekszik. A mi feladatunk egy lehet:

                    • – olyan emberekkel kapcsolódni, akikkel kölcsönösen értéket adunk egymás számára ( egy ilyen emberrel meg is lehet beszélni a konfliktust is, feloldozás is kérhető-adható);
                    • – eldönteni, hogy kinek adom az életenergiám? A harag nagyon lecsapol. És mivel az időnk korlátozott, egy olyan ember, aki megbántott, nem érdemli meg a véges energiám. A harag energiát gerjeszt, tőled el, és a másikhoz távozik.

                    Remélem, hasznos volt, várom a visszajelzéseket!

                    Őszi hangulat

                    Hűvös arany szél lobog… Radnóti érzékletes, színes sorával kezdem a bejegyzésem.  Egészen a mai napig nem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy vége az általam imádott nyári időszaknak, és ismét az ősz következik, s mindez csak azért ment olyan nehezen, mert annyira kevés megélés jutott nekem idén a nyárból.

                    Új évszak kezdetén, őszi hangulat érzésével

                    De most, hogy már minden porcikámmal érzem, látom, szagolom, hogy elmúlt az érlelés, a napsütés, az élet tüzes aspektusának időszaka, átengedem magam a finom színű, hangulatú ősznek. Megváltozott a reggelek illata, íze. Az őszi hangulat kellemes érzése jár át.  A csípős levegő megcsapja az orrom, ahogy kilépek a kávémmal a teraszra. A sötétség és a fény harca már később kezdődik, s egészen szépséges színekben pompázik hajnalban az ég. Annyira más, mint nyáron, amikor a rózsás pír az uralkodó jelleg, most szép, mélykék és világoskék kontrasztban gyönyörködöm. Ahogy körbenézek a budaörsi dombok fáin, jövök rá, hogy tulajdonképpen én az őszt is szeretem. Nagyon. Nincs is szebb a szépséges meleg színekben átváltozó fák látványánál. A nyár harsánysága helyett meleg, nyugtató színekkel ölel körbe minket a természet. Lassan hívogat befelé, türelmesen vonja vissza erőinket.  

                    Nézzétek csak az ősz analógiájára választott Tarot lapot: a Lovag elfáradt, kimerült, de eredményesen harcolt, s jutalma most a betakarítás lesz. A lovas élvezi a napfényt, ami már nem éget, csak finoman simogat, s ez a kora őszi napok sajátja; megpihen, elernyed, de még nem vonul vissza. Tudja, hogy dolga van még.

                    korong

                    Befelé készülődve – nyugalmi hangulatban

                    Pontosan ezért, a szeptember-októberi hónap még nem a teljes befelé fordulás időszaka, még nem vonjuk vissza erőinket, hiszen munka vár ránk, a nyári hatások, élmények, események, történések betakarítása, aratása, feldolgozása.  A vidéki ember számára ez a betakarítás a fizikai valóságban is megjelenik. Tartalékolunk a kemény télre, elraktározzunk azt, amire szükségünk van, amiből építkezünk.

                    Pihenj meg, töltődj fel egy őszi sétával szépséges erdeinkben. Vagy ha tudsz, utazz el erdő közelbe, s idd magadba a színes fák látványát. Csak ülj csendben, és engedd át magadon a varázst. Az őszi hangulat októberben is fogva tart.

                    Teremts kapcsolatot ezzel a változással, s transzformáld át azt magadban. Tudatosítsd, hogy igazán szerencsések vagyunk, hiszen 4 évszak váltakozásának lehetünk tanúi, s sokszor valódi átélés helyett mindegyiken átsuhanunk, arra koncentrálva, hogy min lehet panaszkodni. Nyáron meleg van, télen hideg, tavasszal és ősszel esik az eső. Panaszkodás helyett, inkább add át magad az adott évszak feladatának. Nézd meg mi a szép, a pozitív az adott valóságban. A Lovag nem panaszkodik. Megkapaszkodik saját erejében, feltölti magát a színekkel, erőt merít akár egy esős napon is, mert tudja, hogy annak is megvan a szépsége. Ha megtanuljuk a jelent élvezni, akkor mindenben megláthatjuk a jó oldalt.

                    Végezetül: séta után igyál egy jó teát, tekerd be magad egy finom plédbe és végy kezedbe egy rég vágyott könyvet. Töltődj fel, és indulj neki újult erővel a napoknak, heteknek, s érezd meg belülről is az ősz csodáját.

                    autumn


                     

                    Ha Tarot tanácsadásra lenne szükséged, asztrológiai elemzésre, egy coaching segítő alkalomra, vagy Reiki kezelésre, akkor várlak szeretettel a Lélekfogadó stúdiójában.

                    Az életed értelme

                    Az életed értelme

                    Te vagy a rendezője, írója, alakítója és világosítója az életednek. van. Az életed értelme a Te kezedben Nem többet jelent ez, mint, hogy minden felelősség a Tiéd. Nem ok nélkül születtél, saját egyedi feladatokkal, képességekkel jöttél erre a világra.

                    Az életed értelme, a te meghatározásodban

                    Ha kétségeid támadnának, hogy elég jó vagy-e bármire, ha nem tudnád, hogy miért is kell itt lenned, van-e értelme bárminek is, gondolj arra: a te szerepedet csak Te játszhatod el jól. Senki más nem tudná olyan jól átadni azt, amit neked kell. Akár tudatában vagy, akár nem: létezéseddel inspirálsz másokat. Hibáid, erényeid mind szükségesek ahhoz, hogy az élet teljesebb legyen. Sehogy máshogy nem szolgálhatod az életet, csak ahogy vagy, az egyedi jellemvonásaiddal, legyen az jó vagy rossz tulajdonság. Mindig választhatsz és alakíthatsz a sorsodon, ahogy Te szeretnéd a tapasztalást megélni. Azért vagy itt, hogy segíts önmagadnak teljessé válni, és azért vagy itt, hogy segíts másoknak teljessé válni. Együtt létezve, egymásnak adva jó és rossz tapasztalatokat, megéléseket, segítjük egymást a döntésekben, választásokban. Mindig, minden arról szól: Te ki akarsz lenni. Hogyan akarsz létezni? Mi az, ami fontos neked?

                    Önmagaddá válni

                    Az életed értelme az, hogy önmagad legnagyszerűbb alakjává válj, és itt nem feltétlenül a világ szerinti elfogadásra gondolok. Nem arra, hogy sok pénzed, menő autód legyen. Nem arra gondolok, hogy igazgató, vagy bármely CÍM legyél. Arra az elégedettségre gondolok, amit akkor érzel, ha önmagadként létezel. Ha nem akarsz megfelelni a világ eszement elvárásainak. Ha mersz kiállni az érzéseid mellett, a különleges törekvéseid mellett. Önmagadként létezni könnyű: nem kell szerepet és jelmezt viselni. Ha még ezt teszed, az nem baj – sokáig mind ezt tesszük. A szerepek viszont nagyon könnyen ránk tudnak égni. Keresd meg inkább a szerepek mögött önmagad, és tarts ki következetesen mellette.

                    Hogyan? Keresd meg, mikor vagy a leginkább élő? Mikor érzed a varázslatos életenergiát? Mikor vagy a leglelkesebb? Mikor tudsz leginkább örülni? Ezekhez visszakapcsolódva keresheted meg a valódi önmagad.

                    Ha segítségre van szükséged, várlak a konzultációkon:

                     2023-as év a kártyák üzenetében

                     Ahogy minden évben szoktam, most is megkérdeztem az égieket a kártyák segítségével, mi vár ránk, mire helyezzük a fókuszt? A különbség az, hogy most Angyalkártyát is húztam egy kedves barátnőm javaslatára. Nézzük csak 2023-as évet a kártyák üzenetében:

                     2023 az új korszak szele

                     Meg sem kellene lepődnöm, mégis ámulatba ejt, hogy 2023-ra az EON lapját húztam ki. Az EON a korszakokat, a korszakváltást jelenti, amiben mi magunk eljutunk a tudatszintünknek azon fordulójához, ahol látjuk azt, honnan indultunk, hová tartunk. Látjuk, mi az, ami tarthatatlan, és mi az, amit meg kel őrizni az eljövendő időszak küszöbén. Változás van, lesz. Látjuk, érezzük, tapasztaljuk a mindennapok során, hogy a korábbi szabályok, elvek, gondolatok átalakulnak, más megvilágításba helyezkednek.

                     Minden jelentős korszakváltásban van ellenállás. Minden korszakban van az új felé egy megnevezhetetlen félelem. A struktúra felbomlik, a megszokott átalakul, a biztos pont elenyészik. Az EON segít abban, hogy ennek az átalakulásnak a lényegét megértsük, meglássuk, és ne a szokásos módon reagáljunk rá. Egy bizonyos tudatszinten itt már meglátjuk a jelenségek okát, lényegét. Ebből a nézőpontból pedig a jelenségeknek céljuk van. Ezért is említem a másik írásomban (2023 – Szaturnusz éve) a tanulás, az ismeretszerzés jelentőségét. Minél többet tudunk (sosem fogunk eleget, de törekedni mindig kell), magunkról, annál nagyobb önbizalommal fogadjuk a változásokat.

                     Mert változni kell. Fogunk. Új korszak van születőben. Mi segíthet nekünk?

                     Az Angyali lapok közül GABRIEL arkangyal segít nekünk, hogy az új korszakban eligazodjunk. Gabriel, aki a lélek gyógyítója, aki a női oldalunkat testesíti meg, megjelenik, hogy több érzékenységet, finomságot, együttérzést vigyünk a világba. A kétség, a kettősség, az egymásnak feszülés energiáját prübálja semlegesíteni az együttérzés, a támogatás, az empátia segítségével. Nézzétek csak, milyen kulcsszavak tartoznak Gabrielhez, és milyen erősen összefügg az EON lapjával:

                     remény, az anyag könnyebbé tétele, feltámadás, születés, megbocsátás, a magasabb tudatszintek felé fordulás, fájdalom és a gátak feloldása.

                     Ahogy látjátok, mindenképp a változás, a szintlépés kér szót. Ahhoz, hogy túléljen a Föld, és Mi is, át kell értékelni mindent, amit az élethez kapcsolódóan gondoltunk vagy tettünk. Gabriel ilyen értelemben a hírnök is, aki mutatja, hogyan lehetne szebb életet élni. Megmutatja, miért nem lehetséges egymás nélkül előre haladni. Gábriel nem csak üzenetet hoz, hanem erőt is ad, hogy elfogadjuk a változást, vagy mi magunk idézzük elő, segít átalakítani az Eon lapjánál már jelzett merev rendszereket, amelyek megakadályozzák a pozitív fejlődést. Mivel ő az öröm és a tisztaság is, igyekszik végig pozitív reményt adni ebben a nehéz szakaszban.

                     Az új év tehát a feltámadás, újjászületés, lehetőségek és feladatok ideje. Nem maradunk segítség és pozitív vízió nélkül. De meg kell tanulni végre együttműködni széthúzás helyett. Meg kell tanulni fenntartani az egyensúlyt a rombolás helyett.

                     Ehhez kívánok mindenkinek erőt.