Kapcsolati szerepeink workshop – személyes

Mindenki használ egy  szerepet a kapcsolataiban, amely könnyű számára. Élete során felépítve ezt a maszkot, ebben a szerepben  biztonságban érzi magát, védelmet jelent még akkor is, ha az illető számára nem ez a legjobb döntés.

Honnan érkeznek a szerepek? Elsősorban a családi mintákból származnak. Egy gyermek nem rendelkezik kritikus szemléletmóddal, ő azt fogadja el, amit lát. Ez a tapasztalat megtanítja őt egy sor mindenre: a női szerepre, a férfi szerepre, az ebben elfoglalt sajátos dinamikára. Amit lát, azt megtanulja. Még nem tudja eldönteni hogy ez jó-e vagy rossz-e, de azt igen, hogy valamilyen módon ez működött. Öntudatlanul nyúlik ehhez vissza az ember. Mindaddig történik ez, amíg fel nem ismerjük, nem tudatosul.

Az első mondat legtöbbször hasonlóan hangzik: „Olyanná váltam a párkapcsolatban, amilyen sohasem szerettem volna lenni!”

A kapcsolati szerepeink workshopon azt keressük, mi a te kapcsolatrendszer elemed? Hogyan kapcsolódsz? Jó-e neked ez a szerep? Változtatnál, de hogyan?

A szerepek természetesek, szükség van rájuk a túlélés tekintetében. Meg kell tanulnunk elfogadtatni magunkat. A gyermeki kiszolgáltatottság állapotában nem marad más, mint megtanulni alkalmazkodni, beilleszkedni. Ennek is különböző megoldásai vannak.

Fontos lépés, hogy a kapcsolatainkban társként akarjunk funkcionálni, és ne azért kötődjünk, hogy legyen mellettünk valaki, akárki, bárki – csak hogy ne legyünk egyedül.

Kapcsolati szerepeink felismerése

Mire törekszünk?

  • a szerepek felismerése
  • a kapcsolati mintáid felismerése
  • a kötődési stílusod megismerése
  • egy kis személyiség elemzéssel, további pontosítást végzünk
  • gyakorlatias lépéseket tervezünk neked.

Tudnivalók a workshop kapcsán

Mikor? – 2022.11.26. szombat 10:00-17:00 –ig

Hol? – 1148 Bp. Bolgárkertész u. 2. 1/5

Díja – 19 900 Ft

Jelentkezési határidő: 2022.11. 20.

Maximális létszám: 5 fő

A jelentkezést 5000 Ft előleggel lehetséges megtenni.