A Coaching – mi az egyáltalán és miért hasznos?

Tamara teljesen összezavarodva érkezett hozzám. Maximalizmusa megakadályozta abban, hogy élvezze az életet. Nem tudta épp hogy merre tovább. Csak azt érezte, hogy valami nem jó. Hiába törekszik a tökéletességre, mégis kudarcot vall. Lépésről-lépésre vettük át az elképzeléseit, a vágyait – amelyekről kiderült, hogy nem is a saját vágyai voltak – maximalizmusát megértve és transzformálva csökkentettük, így már nem vállal többet magára, mint amennyit elbír. A végeredmény egy kiegyensúlyozott, hivatásában beérkezett hölgy. Kell ennél több?

Számodra is ismerős a helyzet? Voltál már úgy a saját életedben, a saját életeddel, mintha csak egy marionett bábu lennél, és nem találtad a helyed, mások mozgatták a szálakat?

Tamara esete is azt mutatja, ez gyakori eset. Számomra pedig azt, hogy ilyenkor nagyon fontos, milyen eszközhöz nyúl a segítő.

Hatékony és elismert

Számos módszerem közül (asztrológia, tarot, számmisztika stb.) a kedvencem a coaching. Hallottál róla, vagy ismered már a módszert?

Azért szeretem, mert személyes és rendkívül hatékony, hogy egyszerűen jó vele dolgozni. Az ügyfél számára – azaz számodra – annál is inkább értékes, hiszen a coaching során jobban megismered önmagad, felfedezed, hogy milyen erőforrásaid vannak, segítséget kapsz ahhoz, hogy ezeket az erőforrásokat ki is tudd használni a mindennapok során.

Nagyon szeretem, amikor AHA élményt tudok adni, amikor felismered a korlátaidat, és azt, hogy ezeknek a korlátoknak a ledöntéséhez megvan a hatalmad.

A coaching megoldást ad arra, hogy felismerd a saját valódi vágyaid, és az ehhez vezető út eléréséhez kapsz tőlem támogatást.

Minden coachnak más a stílusa, másképp tud segíteni. Van, aki a hűvös, tárgyilagosságot igényli, én a szeretetteljességben és a feltétel nélküli elfogadásban hiszek. A megértésben és a támogatásban, ez jelenik meg a coaching során.

A témák, amelyeket ezzel a módszerrel fel lehet dolgozni széles körűen alkalmazhatóak, íme, pár élethelyzet, amiben sikerrel alkalmazható:

 • Személyiséged, az önismereted fejlesztése
 • Érzelmi intelligencia fejlesztése
 • Önbizalom, önérvényesítés növelése
 • Kommunikációs készségek fejlesztése
 • Konfliktuskezelési készségek fejlesztése
 • Tisztánlátás az életkörülményeidben
 • Célkitűzés, és megvalósítás lépésről-lépésre
 • Változás támogatása, sikerterv kialakítása
 • Párkapcsolati problémák kezelése
 • Családi problémák
 • Anyaság és én – azaz hogyan maradjunk önmagunk anyaként is
 • Életközépi válság kezelése

Mit kell tudni még a coachingról? Nem egy alkalmas folyamat, bár olyan is van, amikor egy alkalom során megvan a kulcs – sikerélménnyel zárul az ülés. De általában ez egy meghatározott számú ülésszakasz, amiben nagy szerepe van az indításnak és a befejezésnek is. A változáshoz idő kell, s ezzel az idővel segítesz magadnak egy új gondolkodás, viselkedésmódot következetesen alkalmazni az életedben, amely után azt mondják: mi van veled? Annyira megváltoztál! – mindez pedig pozitív kicsengéssel.

Ha ezt a visszajelzést szeretnéd megtapasztalni te is, a saját életed végre kezedbe venni, akkor szeretettel várlak. E-mail cím: info@ronikulcsa.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top