Asztrológia tudástár – A Kos

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Az első megélési módként a KOS állatövi jegyet nézzük meg (március 21-április 20)

A Kossal indul az állatövi besorolás. A tavaszpont, a kezdet, a kibontakozás analógiáit köthetjük hozzá. Innen indul az élet, a virágok, a természet sarjadzása. Semmi nem létezik vagy él e nélkül az indító és kibontakozó erő nélkül.

Mottója : ÉN VAGYOK!

Eleme: a tűz, Színe: a vörös, Uralkodó bolygója: Mars

Jellemzői

Tevékeny, felfedező jegy a Kos, mivel ő az első a sorban, ezért a mottónak megfelelően az ego kiteljesedését éli. Az Én vagyok parancsa erős, így intenzív és erős kisugárzása van. Szeret központban lenni, és szereti, ha felfigyelnek különleges egyéniségére. Mindent meg is tesz azért, hogy látszódjon: ha nő, akkor a Kos hölgyeknek remek ízlésük van az öltözködés terén, ha férfi, akkor igyekszik a testedzést beiktatni a napjaiba. (sok Kos versenysportolóként szerez hírnevet).

Mint elsőként „megszülető” a világ felfedezését tanulja. Hogyan érvényesüljek a legjobban? Mivel hagyom a legtöbb nyomot a környezetemben? Ezt leginkább a határozottságával, a vélemény nyilvánításával éri el. A Kos hangja nagyobb sokszor, mint ami mögötte van. A fellépése intézi el döntően az első benyomást, amelyet sikeresen visz véghez az impozáns és határozott kiállásával. Egy igazi Kos kézfogása is jellegzetes.

Az erő bajnoka

A Kos lendülete legendás. Róla írhatjuk a „fejjel rohan a falnak” kifejezést. Az azonnali cselekvés, az azonnali válasz híve bármilyen felmerülő problémának. A Kos nagyra tör, ez a nagyra törés viszont nála a lendülettel ki is tud hunyni. Így számára az apró lépések művészetét kell megtanítani, mert a kis részeredményekből – annak sikeres véghez viteléből születik meg az önbizalma. Kihívás ez, hiszen a fejében már a legnagyszerűbb vízió születik meg, amelyet lehetőség szerint azonnal el akar érni. A rögtönzés, a spontaneitás viszi előre, és bár sok bukását köszönheti hirtelen döntéseinek, azért szép számmal akadnak ott sikerek is. Mivel a felmerülő pillanatra reagál, ezért a helyzeti előny mindenképp nála van.

A Kosok sikeresek mindenhol, ahol új elképzeléseket kell kivitelezni. Általában nem javasolják a Kosok számára az egyhangú, monoton munkát, számára létfontosságú, hogy egy napja változatos, dinamikus és cselekvéssel teli legyen. Vezetőnek születik, de kezdetekben nem mindig jó vezető. Ha csak annyiban nem, hogy valóban mutatja, az utat a cél felé nem csak a főnöki székből dirigál. Vezetővé akkor válik, ha megtanulja a stratégiai tervezést, és a hosszú távú kivitelezést. Ekkor viszont valódi vezető válik belőle.

A Kos egyenes jellem, gyorsan gerjed haragra, de nem haragtartó és nem bosszúálló. Ha bocsánatát kérik, könnyen megbocsát. Igaz, csak egy határig – ha az egójába az énképébe gázolnak, vagy becstelenséget követnek el, számára véget ér a barátság és a kapcsolat is.

A Kos nem lát messzebb önmagánál, így csak saját maga a mérce. Sokszor bántanak meg embereket, de bocsánatot nem tudnak kérni.

Címszavakban

Erényei: lendület, életkedv, nagylelkűség, küzdeni tudás, impulzus, energia, becsület, egyenesség.

Negatív tulajdonságai: hirtelenség, dühroham, akarnokság, önigazolás, makacsság, önzőség

Kos betegséghajlamai: fej, fejfájás, fejsérülések, vágás, szúrás, égési sérülés, vérzések.

1 thought on “Asztrológia tudástár – A Kos”

  1. Pingback: Intenzív tavasz kezdet - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top