Asztrológia tudástár – A Bika

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

A következő megélési mód a BIKA állatövi jegye: (április 21-május 22)

A Bikával folytatódik állatövi besorolás. Az indítás után, a növekedés, a bőség, a gondozás időszaka jön. A türelmes Bika figyel arra, hogy amit megteremt a Kos, azt megszaporítsa, gondozza, és fialtassa.

Mottója : ÉN BIRTOKLOM!

Eleme: a föld, Színe: a halványzöld, Uralkodó bolygója: Vénusz

Jellemzői

A birtoklás, mint jelző nagyon fontos a Bika esetében, hiszen számára ez az elsődleges motiváció az életében. Ennek a birtoklásnak az élménye mindenre kiterjed: a létrehozott, megszerzett, megteremtett anyagi javaktól kezdve a családig, s benne pedig a társáig.  A kitartásából azonban hiányzik a hajlékonyság, a rugalmasság, a Bika tűzön – vízen át küzd, azért amit kigondol, eltervez, s azért, amit magának akar tudni. Ebből fakad a következő tulajdonsága a makacsság. Minden egyes gondolatához, elvéhez is éppúgy ragaszkodik, mint tárgyaihoz. Ebből fakadóan viták során is merev, és hajthatatlan tud lenni.

Tehát adva van a szerzés vágya, a szerzés maga az örömből fakad. A Kossal kezdődő zodiákus, amely azt mondja: én létrehozom, a Bika folytatja ezt: „én megőrzöm”! A létrehozás folytatása van a Bika részéről, amelyet nemcsak megőrzésre vesz át, de gyarapodásra is. A semmiből való teremtés része az, ami könnyen megy számára. Minden, amit ő ért el, különösen becsessé teszi. A nyugalmához szüksége van stabil jólétre, ha nincs meg a megfelelő összeg, szenved a hiánytól.

Kiemelkedő még életében a szexualitás, számára nagyon fontos motívum. Mindazonáltal a Bika hűséges jellem és ezt várja el a társától is. Féltékeny típus, itt is jellemző az én birtoklom jelige. A társát a magáénak tekinti és feltétel nélküli lojalitást vár. A Bika családcentrikus, mindent megtenne a szeretteiért. Legyen szó itt akár anyagi, akár érzelmi jellemzőkről. Igaz, sokszor csak az anyagi vonatkozásban tudja kifejezni a szeretetet, tehát mindent megad, de a szavakkal már bajban van és a kimutatással is küszködik. Azonban akit szeret, az minden vonatkozásban számíthat rá, tenyerén hordozza azokat, akiknek a szívét odaadta.Jellemző vonása a Bikának a munkabírása. Szorgalmas, kitartó és gyakorlatias. Ha kitűz egy célt, azt tűzön –vízen át eléri.

Címszavakban

Erényei: szorgalom, kitartás, állhatatosság, hűség, nyugodtság, élet élvezete, megfontoltság

Negatív tulajdonságai: konokság, hajthatatlanság, lassúság, lustaság.

A Bika betegséghajlamai: nyak, állkapocs, garat, gége, torok

Szeretnél többet tudni? Egyéni elemzést kérnél? Az alábbi menüpontban a teljes asztrológiai elemzést válaszd 🙂

http://ronikulcsa.hu/arak/

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top