Ön-ítélkezés

Közted és magad között nem áll semmi más csak a saját magad által felállított hitrendszerek. Az életemben tapasztalt legfontosabbról írok most, a másokkal való összehasonlításról.
Hogyan tudod a legjobban elvetni, elforgácsolni erődet, energiádat, motivációdat?

Csak nézd meg, alaposan, hogyan címkézel, és látsz el bizonyos embereket valamiféle jelzővel – ez sikeres, ez nem; ez jól csinálja, ez nem; ez spirituális, ez nem, a sor végtelen – és ezen keresztül ítélkezel önmagadról.

Az ítélet nem más, mint hogy hol tartasz: a másikhoz képest. Mennyivel vagy rosszabb, butább, mennyivel vagy lemaradva, esetleg teljes sikertelenségre ítélve. A mérce nem saját magad, hanem minden esetben a másik ember. Így persze nem meglepő, hogy elkedvetlenedsz, feszült leszel és legszívesebben feladnád az egészet.
Sose feledjük: a másik füve mindig zöldebb.

Minden ember máshonnan kezdi az alapokat, más készségekkel, más életúttal rendelkezik. Ebből következően a ritmusuk is teljesen eltérő. A feladat a következő: számba venni, hogy Te magad honnan indultál, mik azok az eredmények, amiket a saját életedben véghezvittél.
Fontos, h nem kell ezeknek az eredményeknek feltétlen mások számára láthatónak lenni.
Írd össze magadnak a legkisebb eredményeket is, és akárhányszor elbizonytalanodsz, nyúlj vissza ide erőt merítve, esetleg további sikereket belevésve.

kulcs5

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top