A megbocsátás útján

A megbocsátás kérdése merült fel a hétvége során. Megbántottak minket, megsértettek, belegázoltak a lelkünkbe, fájóan forrongunk, égünk. Legszívesebben beolvasnánk, elküldenénk melegebb éghajlatokra az illetőt, de sokszor mégsem tesszük, inkább magunkat kínozzuk a haraggal.

Átélések

Fontos tudni, hogy nem lehet mindig, mindenből azonnal kimászni. Szükség van a lélek számára arra, hogy egy-egy folyamatot teljes mélységében megértsen, és megéljen.

Ha ez fájdalmas, akkor is. Mert csak a fájdalmon keresztül lehet eljutni oda, hogy ezt nem akarom, hogy ez nekem nem jó, nem épít, csak rombol.
Igen, éljük át ezt a haragot, ne nyomjuk el! Ha nincs lehetőségünk arra, hogy megvédjük magunkat, hogy kikiabáljuk magunkat, akkor sok módszer lehetséges arra, hogy a fájdalmat kiizzadjuk magunkból. De először is nagyon fontos, hogy engedjük meg magunknak a harag érzését! Ne legyen emiatt lelkifurdalásunk. Tudatosítsuk, hogy hogy csak egy időszak, olyan, mint egy mély gyász-időszak, amely átélése után lehet hozzáfogni a munkához.

De ez a gyász időszak rendkívül fontos az ember életében. A világunk nem hagy teret a szenvedéshez, mert nem illik. Nem illik rosszul lenni, nem illik panaszkodni, nem illik bánkódni, haragudni végképp nem illik, hiszen gyerekkorunkban is ezt tanították nekünk.

Megbocsátás más szinten

Tehát ott vagyunk, hogy jól kitomboltunk magunkat, átadtuk magunkat a haragnak, megéltük, és megfogalmaztuk, hogy ez nekünk bizony fájt. Most következik a tudatosítás.

Először is: nem vagyunk különálló egységek. Higgyétek el, minden, amit teszünk, és még akkor is, ha nem személyesen tesszük, eljut a másikhoz. Ez kicsit félelmetesen hangzik, de mégis így van. ( mit gondoltok, miért működik az ima, a fohász, és az átok is? )

Nem, nem átokra hívlak benneteket. Inkább belső kimondására a fájdalomnak: Lehet ez meditációban történő megidézés: aki olvasta az Ízek, imák, szerelmek könyvet, talán emlékszik rá, hogy Elisabeth úgy bocsátott meg meditációban a férjének, hogy fizikailag nem volt jelen.

Lehet írásban. A papír sok mindent elbír, és nem véletlenül tartják az írást régóta gyógyításnak, terápiának. Hiszen mindent, amit kiadunk magunkból, lelki úton, az a papíron fizikaivá válik, élővé válik. Annak, akinek szánjuk, az energiája végig velünk van. Bátran próbáljátok ki!

Sokszor hasznos a párna módszer. A párnát felhasználva lehet az indulatáttételt kiadni sérülések nélkül. Sok esetben volt ez már hatásos elengedő technika.

Ne fél szívvel!

Bármit választotok, tegyétek teljes szívvel. A kiadás az, ami megszabadít attól, hogy magatok ellen forduljon a harag.

Ne feledjétek, mindig legyetek fontosak magatok számára!
Ezt egy olyan ember írja, aki évekig, elnyomta önmagát, hogy másoknak jó legyen. Tökre unom. Szóval legyetek fontosak magatok számára, és önmagatok érdekében lépjetek túl rajta – akkor, ha átéltétek a bánatot.

Ne feledjétek azt sem, hogy mi hányszor bánthattunk meg embereket, amikről nem is tudunk talán. És azt se, hogy mindenki a jelenlegi tudatállapotát éli, és aszerint cselekszik. A mi feladatunk egy lehet:

  • – olyan emberekkel kapcsolódni, akikkel kölcsönösen értéket adunk egymás számára ( egy ilyen emberrel meg is lehet beszélni a konfliktust is, feloldozás is kérhető-adható);
  • – eldönteni, hogy kinek adom az életenergiám? A harag nagyon lecsapol. És mivel az időnk korlátozott, egy olyan ember, aki megbántott, nem érdemli meg a véges energiám. A harag energiát gerjeszt, tőled el, és a másikhoz távozik.

Remélem, hasznos volt, várom a visszajelzéseket!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top