A Tarot értelmezés – jó és rossz fogalma

Amikor akár a kártyával dolgozom, vagy akár az asztrológiai térképet fejtem, szembesülök a régi önmagammal és a kliensi körben legtöbbször elhangzott sóhajjal: – csak nehogy rossz lap legyen! Csak nehogy rossz konstelláció legyen! Nem tagadom, régebben én is így voltam, amikor elkezdtem tanulni ezeket a rendszereket. Csak nehogy valami rossz jöjjön ki! A tarot értelmezés és asztrológiai értelmezés azonban másképp működik.

Valójában nincs ilyen, nincs megúszható dolog. A jó és rossz fogalma végletesen relatív, ami egyik pillanatban rossznak tűnik, az utóbb, az események távlatából egy csodálatos utazás kezdete. Nem lehet megúszni az életünkben zajló drámákat, korlátozó eseményeket, tanításokat. A „rossz” események legtöbbször tanítók, jellemfejlesztők, tükröt tartanak elénk, amelyeket meg kell, hogy haladjunk. Ha képesek vagyunk átadni magunkat ezeknek az eseményeknek, ha a megfelelő kérdéseket tesszük fel ezek kapcsán, többet tanulhatunk saját magunkról, mint bármely „jónak minősített életszakaszok esetén.

A jó időszakok kellemesek, simogatóak, könnyedek. ÉS persze ez is kell, és szerencsére van is, mindannyiunknak ilyen életszakasza, amikor megpihenhetünk a kihívások közepette. De csak jó, csak szerencsés, csak pozitív élet nem hoz fejlődést. Nincs közdelem, nincs kihívás. Semmi nem késztet arra, hogy változzunk, így a csak kizárólag jó lapot, eseményt, dolgokat igazából értékelni sem tudjuk, mert megszokjuk. Az jár nekünk. Ez a természetes.

A lényeg: nincs csak jó lap! Nincs csak jó konstelláció! Mindig van helyzet, amivel szembesülni kell vagy akadály, amelyet át kell ugrani. És igen, az elemzésekben esetlegesen felmutatott viszonylag negatív lap, a küzdelem olyan tanítást hordoz, aminek megéléséből gazdagabban, bölcsebben jöhetünk ki.

A tanácsadásokfolyamán nem csak a jó dolgokkal, de az általad kérdezett nehézségekkel is foglalkozunk. Ha tudod, hogy mi az, amit meg akar a sors tanítani, sokkal könnyebben szállsz bele a játékba, hiszen egy fegyvered már van: a tudás. A tarot értelmezés ebben segít.  Természetesen az asztrológiai is.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top