A változás-az-eletunkben

A legtöbb változás félelemmel és fájdalommal jár. Általában a változást, mint szükséges rosszat vesszük tudomásul az életünkben. Mégis, ha jól megvizsgáljuk, akkor legtöbb esetben nem negatív előjelet kap a dolog.

Persze, első blikkre legtöbbször az a reakció, hogy de, igen, ez negatív mert és hosszasan indokoljuk. Ezekben a „mert-ekben” igazán otthon vagyunk. A „DE” szócskában is otthon vagyunk. Viszont ha félelem nélkül, alaposan szembenézve megnézzük a változást magát, egészen érdekes dolgok derülnek ki.

Változás tudattalanul

Esetleg az, hogy vártuk is ezt a változást. Persze nem tudatosan, és nem pont így, de mégis. Igaz, ehhez tényleg brutális őszinteség kell. És bátorság is.

Mert ha meglátjuk azt, hogy ez egy új esély igazából, álruhában, akkor máris picit hálásabb szemmel fogadjuk a változást.
Így ez azzal is jár (jobb esetben), hogy az élet folyamán többször váltunk nézőpontot, változik az egyéniségünk, a szemléletünk. Megkeressük önmagunkban a hibát, újra és újra építjük önmagunkat, míg nem egyszerre csak ott van és megszületik az az ember, aki önmagát a világ részeként éli meg, és nem egóból, hanem szeretetből teremt.

Álruhás segítő

Meg kell érteni, hogy a változás nem mindig rossz. Nem ártani akar, hanem újra teremteni. Hogy több és tágasabb nézőpont legyen az ember sajátja. És így ő maga is több embert, szituációt és véleményt ismer meg és fogad el.

A változás befogadása

Sokkal könnyebb, ha érkezik a hullám és ellenállás helyett a tudatos együttműködés t választjuk. Mit értek ezen. A probléma/változás felismerését, annak elfogadását, és a bekövetkezendő új lehetőség, korszak, esemény átértékelését.

Fontos meglátni, hogy a hozzáálláson múlik minden. Ha a változásban lehetőséget veszel észre, ha a megoldásokra összpontosítasz, akkor könnyebben vészeled át az időszakot, mintha panaszkodsz, morogsz, zsörtölődsz.
A hullámmal való mozdulás egyenlő a sikerrel. Nem kell elhinned próbáld ki. Életed egy-egy nehezebb szakaszának indul neki pozitív szavakkal, hittel, cselekvéssel! Várd el a jót, a megszokott kudarc helyett.

Ha készen állsz a változásra, segíthetek!

2 thoughts on “A változás-az-eletunkben”

  1. Pingback: Elérni a célokat - Ronikulcsa

  2. Pingback: Változás a kapcsolatainkban | Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top