A Tarotban rejlő önismereti lehetőség

A Tarot, mint egy téma önismereti útmutatója

A Tarot kártyát a legtöbben ma is a jóslással azonosítják.  Kétségtelen, hogy erre is alkalmas, hiszen megmutatja a jövően rejlő eseményeket és lehetőségeket; valódi célja azonban nem a válaszadás, hanem a bennünk lévő tudatalatti folyamatok megvilágítása. Ezen segít az önismereti tanácsadás a Tarot segítségével.

A Tarot és az önismeret

A legfontosabb az, hogy kérdezéskor kiindulópontként önmagunkra kérdezzünk. Egy helyzet tisztázását, oldását, eredményeit csakis befelé nézéssel tehetjük világossá. Hiába vágyunk ugyanis egy bizonyos szituáció számunkra eredményes végkimenetelére, ha annak teljesülése saját magunk miatt nem következik be.  Amíg nem látjuk teljesen tisztán a bennünk lévő blokkokat, akadályokat, addig nem várhatunk másféle – gyökeres – megoldást a problémáinkra sem.  Az első lépés tehát a saját motivációk, mélyen rejlő, nem tudatosult hozzáállást feltérképezni. Előfordul, hogy a kirakott kártya nem illik bele a kliens magáról alkotott elképzelésébe, és első reakció a tagadás. Ha azonban mélyére ásunk, felszámoljuk az ellenállást, akkor meglátjuk ezt a mélyen működő mintát az életünkben, ami meghatározza az egyes eseményekre adott választ és annak kimenetelét!

Hogyan használjuk a legjobban a Tarot önismereti tanácsadás folyamatát?

 • Kötelezzük el magunkat egy folyamat mellett
 • Válasszunk egy témát, amellyel dolgozunk a folyamat során, és egy folymatkezelés alatt egy témát hozzunk fel!
 •  A Tarot tanácsadás ezáltal több lépcsős folyamat. Ha pontosítjuk a dolgokat, akkor jöhet a kérdés maga, amire választ vár a kérdező. Fontos, hogy közösen ismerjük fel a megoldásokat. Mindenképp együttműködés a cél, mert hiába bármely jó, pozitív, sikeres lap, ha azért nem tesz a kérdező.

  Hogyan épül fel tehát a tanácsadás?

  • első alkalommal pontosítunk. Mit szeretnénk, miért vagyunk itt? Mi a valódi kérdés? A kártyák segítségével megnézzük a tudattalanban zajló folyamatokat, ezek tisztázását viszi a kérdező magával, feladatokat kap a következő ülésig
  • következő alkalommal a házi feladatok értékelésekor, újra feltesszük a kérdésünket, új vetületet ismerünk meg a kérdésről, mélyebben belemegyünk a problémába
  • harmadik alkalommal megnézzük változott-e valami a kiindulóponthoz képest?

  Fontos, hogy felmerülhet több alkalom szükségessége is az önismereti tanácsadás során!

  Miért jó a lapok segítségével dolgozni? Kutatások igazolják, hogy a képek sokkal erősebben hatnak ránk, mint a szavak. A képekkel való gyógyítás, kommunikáció megnyitja a jobb agyféltekét. Intuitívvá teszi az ülést és segítséget nyújt az előrelépésben. Ezek a képek a tudatalattit mozgósítják. Felismerést adnak, hogy minden, ami történik, nem véletlenül van.

  Mire van szükség egy tanácsadás alkalmával?

  Nyitottságra, bátorságra valamint arra, hogy a kliens hajlandó legyen változni és tenni Önmagáért.

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Shopping Cart
  Scroll to Top