Asztrológia tudástár – az Ikrek

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Tovább kalandozva csillagösvényen az IKREK állatövi jegyet nézzük meg (május 21-június 21-22)

Megteremtették, gyarapították, s most nincs más teendő, mint hírül adni a világnak hogy létezik.

Mottója : ÉN GONDOLOM!

Eleme: levegő Színe: az üde színek, narancsszínek, Uralkodó bolygója: Merkúr

Ismét lendületes, tevékeny jeggyel folytatódik a megismerés. A Kos alkotása és a Bika gyarapítása után meg kell ismertetni a nagy művet a világgal. Szétszóródás, szellemiség, gondolatiság a legfőbb jellemzőjük.

Szellemi jegy, s mint ilyen a kommunikáció, a közlés, a kapcsolatok éltetik. Alapesetben igazán nyitott, barátságos és könnyed személyiséget ismerünk meg általa.  De mivel nem véletlenül kapják a képek a nevüket, az Ikreket is jellemezi a neve; két arca van, és ennek megfelelően két oldala: hol megfontolt, hol zabolátlan. Hol szétárasztja az információt, hol meg visszatartja. Hol barátságos, hol zárkózott. Soha nem lehet igazán kiismerni egy Ikrek jegyű embert. Mindig van egy újabb és újabb vonása, amit még nem mutatott meg, és épp felfedezi magában.  Minden megélés érvényes és fontos azonban nála.  

A kommunikáció történhet szóban, de írásban is. A lényeg, hogy valamilyen módon megnyilvánulhasson ő és a gondolatai. Szeret középpontban lenni, alapvetően társasági ember. Imádja az újdonságokat. Kíváncsi és lelkes típus. Érzelmeiben nem stabil, jellemző rá a változékonyság, a mozgékonyság és a folytonos újdonság keresése. Számára az életnek mindig izgalmasnak kell lennie, vagy legalábbis változatosnak. Az elköteleződés tehát ezért nehéz egy Ikrek számára. A stabilitás nála egyenlő az unalommal. Aki egy Ikrekkel él, sokszor érezheti, hogy a Partnere nem is igazán az „övé” . A külvilág, a mások mindig fontosabbak, mint a Társ vagy a család. Ezeket remekül meg tudja indokolni, általában a munkával fedésbe hozni.

Az érzelmek kimutatása tehát nem erőssége. Elsősorban logikusan gondolkodik, és a kapcsolatait is a logika mentén építi fel. Azért is köt későn házasságot, hogy amíg lehet, addig részt vehessen az életben. Sokat tanul, de felületesen tud. Imád utazni, ha teheti, az utazásai során szerzett élményeit szívesen megosztja, rögzíti.

Címszavakban

Erényei: kommunikációs képessége, kíváncsisága, tanulásvágy, rugalmasság

Negatív tulajdonságai: kitartás hiánya, monogámia hiánya, egoizmus, felületesség

Ikrek  betegséghajlamai: allergia, idegpanaszok, felső légutak megbetegedései

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top