Asztrológia tudástár – a Rák

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Tovább kalandozva csillagösvényen az Rák állatövi jegyet nézzük meg (június 21-július 22)

Megteremtették, gyarapították, hírül adták, hogy létezik, s most következik a táplálásnak az az egyéni és utánozhatatlan módja, ahogy a Rákok teszik: nemcsak érzelmi de fizikai táplálás is a sajátjuk.

Mottója : ÉN ÉRZEM!

Eleme: víz; Színe: fehér, zöld; Uralkodó bolygója: Hold

Visszavonulva

Ahogy egymásba fonódva egyik jegytől a másikig jutunk, úgy vesszük észre, hogy a nyitás-zárás szisztematikusan ismétlődik. Ahol egy jegy kinyit, utána a másik jegy összezár. Az élet szépséges forgása és kettőssége – dualizmusa nyilvánul ebben meg.  Ahogy az Ikrek szétárad, úgy húzódik vissza a Rák a saját, biztonságos közegébe. A Rák számára a külvilág elsősorban fenyegető jellegű, a sokféleség zűrzavart okoz a rendben. Mármint az általa felállított rendben.

Jellemzők

Érzelmi jegy, elsősorban érzelmi szinten rezonál minden felmerülő eseményre, dologra. A Rák szemlélődő jegy, nem áll bele az eseményekbe, csak mint kívülálló szereti megvizsgálni a körülötte folyó kirakatot, amit életnek neveznek. Ő maga csak óvatosan engedi bele magát.   Ezt azért teszi, mert számára a biztonság az első, leginkább az érzelmi biztonság. Olyan nagy mértekben fél, hogy megbántják, hogy kihasználják, hogy szinte semmilyen kockázatot nem vállal az életében. Így elég sok mindenről lemarad. Sokan vetik a szemére, hogy hideg, és nem szenvedélyes, ám ez csak látszólag van így. Ha valaki képes feloldani benne azt a mélyen gyökerező félelmet, hogy nem csapják be, nem árulják el, akkor képes megnyílni, és előtör a legszebb oldala a gondoskodás. Mert a Rák vérbeli gondoskodó, családszerető ember, a tyúkanyó kifejezés a Rákhoz kötődik. Hátránya, hogy a túlaggódásával a családja agyára tud menni. Bár a Bikára mondják, hogy a családját magáénak tekinti, a Rák még inkább így van vele. Mint élete célját, a családot utolsó leheletével is védelmezi. Nehezen is lehet ezért vele szakítani, aki pedig megpróbálja, a Rák kemény páncéljával találja szembe magát. Ha elveszik tőle a biztonságos fészket, képes támadni.

Mint Hold – ember, erősek a megérzései, intuíciója. És mint a Hold éppúgy havonta átmegy egy teljes érzelmi átalakuláson, az érzelmi szélsőségek megélése alap az esetében. Ez által gazdag belső lelki élete van, s ezt képes is megjeleníteni, átadni. Erős nyelvi érzékkel rendelkezik, amelyet megfelelő képzéssel magas szintre tud emelni. Mivel a fantáziája, az érzései, a gondolatai mélyek, ő maga pedig visszavonuló, zárkózott figyelő alkat, az írásban ki tudja teljesíteni önmagát és álmait. De éppígy mindenhol helyt áll ahol szolgálni és másokat támogatni szükséges.

Címszavakban

Erényei: nyugalom, gondoskodás, megbízhatóság, megérzések, álmok, hűség, családszeretet

Negatív tulajdonságai: önbizalomhiány, túlérzékenység, mártíromság, bizalmatlanság, bosszúállásra való hajlam

Rák betegséghajlamai: gyomor, emésztőszervek, emlők

Szeretnél többet tudni? Egyénre szabott elemzést kérnél? Az alábbi menüpontban a teljes asztrológiai elemzést válaszd 🙂

http://ronikulcsa.hu/arak/

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top