Asztrológiai tudástár – az Oroszlán

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Következő jegyünk az OROSZLÁN állatövi jegy, s ezt elemezzük (július 22-augusztus 22)

Mottója : ÉN IRÁNYÍTOM!

Eleme: a tűz, Színe: arany, aranysárga, Uralkodó bolygója: a NAP

Jellemzői:

A vizes, visszahúzódó Rák után ismét kifelé nyilvánulás jön: a tűz jegyében való megélési módot kapunk. A Kossal már megismertünk tüzes jegyet, azonban az Oroszlán tüzessége egészen más módon nyilvánul meg. Az Oroszlán, nevéből is adódóan királyi, uralkodói sarj, így megjelenésében, kisugárzásában ezt látjuk, legtöbbször ez nagyon is szembeszökő! Egyenes derék, járásában is van valami fennköltség. Nem rohan, méltóságteljesen vonul. Az Oroszlán jegy szülötte büszke, nyugodt, kiegyensúlyozott. Míg a Kos fürge, gyors és azonnal reagál minden felmerülő eseményre, az Oroszlán már képes önmérsékletet tanúsítani, és méltóságteljesen reagálni, bármi is történik körülötte. Alapesetben nehéz kihozni a sodrából. Mivel méltóságán alulinak tartja a vitát, a veszekedést, a kisszerű dolgokat, ezért lehetőség szerint el is kerüli ezeket. Csak akkor „üvölt”, ha számára a helyzet már megalázó vagy méltóságába tipornak.

Szereti, ha felnéznek rá. Ő a Nap, a központi elem, körülötte vannak a csillagok. Tudattalan elvárása is, hogy Ő maga legyen az, aki vezeti a közösséget. Véleményét mérvadónak tartja, és szereti, ha igazodnak hozzá. Ha felnéznek rá és elismerik az elsőségét, akkor nagyon nagyvonalú és kedves.  Örömre termett, szeret vidámságot vinni a körülötte élők életébe. Ha lelkes, akkor lelkesedése ragadós. Könnyen meg tud győzni másokat az igazáról, mert mindent belead érzelmi síkon is.

Amiért nehéz vele élni, az a fix jellege: nehezen meggyőzhető, csak neki lehet igaza. Az elveiből, a világnézetéből nagyon nehezen ad le, vagy egyáltalán nem lehet vele kompromisszumot kötni.

Egyébként viszont alapesetben igazán kedves és társasági ember az Oroszlán. A szeretteiért mindent megtesz, és számára a szeretet igazán egyértelmű: vagy igen, vagy nem. Nem igazán szereti a szürke dolgokat. Az életét is eszerint éli: olyan dolgokkal tölti meg, amely lelkesedést és színt visz az életébe. Míg egy Bak mondjuk, elviseli a rutint, az Oroszlán számára ez maga a „halál”. Munka szintjén is az érdekes, változatos, izgalmas dolgokat kedveli. Egy igazi Oroszlán számára a vezetői pozíció a megfelelő hely. Mivel nem szereti, ha utasítják, ezért élete során törekedni fog arra, hogy ő irányítson.

Címszavakban

Rendkívül pozitív jellemvonása az egyenesség. Nem fog neked hazudni. Ha nem tetszik neki, amit csinálsz/teszel/ gondolsz, meg fogja neked mondani. Nem fog jólesni, de mindig tudni lehet, hogy az a dicséret az valódi. Világunkban ez az őszinteség üdítő lehet.

Erényei: nagylelkű, optimista, lelkes, egyenes, szenvedélyes

Negatív tulajdonságai: egoizmus, önfejűség, makacsság, önzőség

Oroszlán betegséghajlamai: gerinc, szív, szem betegségei

2 thoughts on “Asztrológiai tudástár – az Oroszlán”

    1. Ez természetes, a nyitó szövegben írom is, hogy senkire nem igaz 100%-ban az alap elemzés. Hiszen ahhoz egy teljes kiértékelés szükséges. 🙂
      Roni

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top