Asztrológiai tudástár: a Bak jegye

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.Következő jegyünk a BAK jegye, s ezt elemezzük (december 22-január 21)

Mottója : ÉN MEGŐRZÖM!

Következő jegyünk ismét Föld elem lesz. Születési uralkodója a Szaturnusz az idő, a korlátozás, a tanítás ura.

Milyen is a Bak jegye?

Zárkózott típus. Első pillantásra egy megközelíthetetlen, határozott személlyel találkozunk. Nem hatolhat be bárki a magánszférájába. Barátai, ismerősei alapos szűrön át kerülhetnek csak be az életébe. A bratyizás kizárt, a Bak jegye a kapcsolatait legtöbbször komoly értékeken alapulva köti meg.

Elsősorban szellemi értékrenddel rendelkező kapcsolatokat keres. Ha valaki átment a szűrőjén és bizonyított, akkor Ő a legjobb barát, személyében hűséges és kitartó embert ismernek meg.
Ha megbántják, nem egykönnyen bocsát meg. Sértéseket elraktároz, és bár nem úgy szúr vissza, mint pl. egy Skorpió, de nem felejt.

Előbb a kötelesség, aztán az öröm. Szívesen tanul, képezi magát és az erre költött tőkét soha nem tartja kidobott pénznek. Azt, hogy mire költ, viszont nagyon megválogatja. Inkább kevesebbet vásárol, az, amit megvesz, az minőségi legyen. Ha meggazdagszik, sem pazarol.

A kötelesség ura

Szigorú. Nemcsak önmagával, de másokkal szemben is. Az a szigor azonban nem kérlelhetetlen. A Szaturnusz érintettsége folytán sokszor önmagának adja a legtöbb feladatot, szinte keresi a nehézségeket. Minden egyes legyőzött akadály megerősítést, örömet és nyugalmat ad számára. A nehézségek, illetve a feladatok jelentik életének egyik mozgatórugóját. Nélküle céltalannak érezheti a mindennapokat, illetve a strukturális kereteket keresi a folyamatos feladatok gyártásával.

Kitartó és szívós alkat. Munkában fáradhatatlan.

Ő az, aki képes végsőkig kizsigerelni önmagát egy feladat érdekében. Ő akar csinálni mindent, s bár morog, hogy minden rá hárul, a feladatokból nem enged át semmit. Így érzi magát hasznosnak és szükségesnek.
És ebből fakadóan elégedettnek. Negatív aspektusban így lehet belőle „morgós ember”. Mivel a kemény tempó önmaga számára alap, sokszor elvárja másoktól is. Véleményét az abszolútnak tekinti. Sajnos környezete szenvedhet ettől, mert nem veszi észre, hogy másnak ez nem alap.

Bár a Szaturnuszt hátráltató és negatív kontextusba helyezi az asztrológia, valójában az általa kapott adományok igencsak kedvezőek. Aki elfogadja a Szaturnusz leckéjét, az sokat kap: megtanulja a rendszert, a fegyelmet, az önmegtagadást, az időnkénti áldozatok meghozását, így cserébe megadja neki a sikert, és a bőséget is.

A Szaturnusz gyermekei sokszor úgy érzik, szenvednek, de ha rájönnek, hogy maguknak okozzák a szenvedést, akkor ez az érzés feloldódik bennük.
Ha megértik, és elfogadják, hogy számukra a folyamatos küzdelem a belső jellem fejlesztésének eszköze, akkor szintén könnyebben elfogadják a Szaturnusz által adott korlátokat.

Összefoglaló

Egészség vonatkozásában a csontrendszer, a térdek, és a fogak veszélyeztetettek. Érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokra járnia.

Erényei: kitartás, jellemszilárdság, analitikus gondolkodás, racionalitás, tettek embere, megbízhatóság

Negatív tulajdonságai: szigor, ridegség, könyörtelenség, pesszimizmus, borúlátás

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top