Asztrológiai tudástár: a Vízöntő

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Következő jegyünk a VÍZÖNTŐ jegy, s ezt elemezzük (január 21.- február 21.)

Mottója : ÉN TUDOM!

Következő jegyünk ismét levegős elem lesz. Születési uralkodója az Uránusz, a hirtelen változások, a kiszámíthatatlanság ura.

Milyen is egy Vízöntő?

Típusát tekintve az első jegy, akit nehéz kiismerni. Zárkózott típus is meg nem is. A szélsőségek minden tekintetben igazán állnak rá. Órákat lehet beszélgetni vele anélkül, hogy magáról igazán valamit is elárulna. Legbelsőbb lényege a megközelíthetetlenség. Jelszava a függetlenség, a szabadság.

Mert imádja a szabadságot, és legnagyobb büntetés számára bármiféle korlátozás. Akár párkapcsolat, akár munka, legjobban azt szereti, ha ő dönthet mindenféle helyzetben. A végletekig makacs tud lenni, abban, amit ő akar.

Nagyvonalú, de itt is csak addig, amíg ő akarja. Mihelyst bármilyen kötelező elem felmerül visszavonulót fúj. Az életben az élni, és élni hagyni elvet követi, bár ő szereti, ha az eseményeket irányíthatja, akár a háttérből is. Rendkívül makacs tud lenni, szinte sosem ismeri el, ha nincs igaza, a saját véleményét a végletekig védi.

A váratlanság ura

Hirtelen, 180 fokos kilengései vannak, teljesen váratlanul.

Ő tulajdonképpen élvezi is azt, ha meghökkenthet másokat. Teljesen egyedi a látásmódja, szeret mindent másképp csinálni, mint ahogy azt mások tennék.
Ezzel is kilóg a sorból, amire nagyon büszke. Utálja a konformizmust, csak akkor megy bele, ha muszáj, vagy ha így elfogadott a státusza.

Szellemi jegy, inkább az elmélet síkján érzi jól magát, mint a földi élet súlyában, a gyakorlatban. Nem anyagias, illetve ami neki kell az az élet élvezetéhez illetve mindennapi szükséges dolgokhoz legyen meg, de alapvetően nem akar függeni a pénztől (sem).

Jó a szervezőkészsége, mert mindennek ellenére szeret csapatban dolgozni, illetve a csapatot koordinálni. Azt szereti, ha elismerik a kezdeményezőkészségét, a különleges ötleteit, és a váratlan, találékony megoldásait.

Jó az empatikus képessége, a szociális képessége, szívesen segít másokon. Sokszor a Vízöntő előbb segít a nagyvilágban, mint otthon. Mivel társadalmi szerepvállalással érkezik a Földre, ezért működik így.

Erényei: előre mutatás, újító ötletek, segítőkészség, jó intuíció, társadalmi szerepvállalás

Negatívumok: hirtelen haragú, túlzott szabadságvágy, végletes makacsság

Egészség vonatkozásában a láb, a lábszár, a boka, sípcsont veszélyeztetettek. Idegfeszültségre hajlamos, így számára a lazító technikák fontosak lennének, keringési zavarok.

Személyre szabott elemzést szeretnél? Itt megteheted. Kattints a linkre, és jelentkezz a űrlapon!

2 thoughts on “Asztrológiai tudástár: a Vízöntő”

  1. Pingback: 2021 évének energiái - a változás éve - Ronikulcsa

  2. Pingback: A helyzet az asztrológia szemüvegén keresztül - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top