Hogyan működnek a tarot lapok?

Kép mint üzenet

A vizualitás, a látvány mindig előbb van, mint maga a szó. A képeken látható jelentés sokkal többet ad vissza és mutat meg az ember belsejéből, mintha szavakkal mondana el bármi leírhatót. Ha az ősi barlangrajzokra gondolunk, akkor ott is megnyilvánul az, hogy a képi elemben ábrázolt történet milyen mélységes mély lelki tartalmat képes visszaadni. a későbbi korok művészetében pedig egyértelműen látjuk, hogy az alkotás (kifejezés) módja jellemzi az embert is. A tarot lapok ennek egy válfaját képezik.

Csak egy kis szórakozás?

Hogyan kapcsolódnak ide a Tarot kártyalapok? Hiszen azok csak gagyi jóskártyák, nincs további értelmezésük. Sokak fejében megfordul ez a gondolat. Nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ha a kártyákkal dolgozunk minden esetben a képi elemre hagyatkozunk. A tudatalatti fogalmával mindenki tisztában van, igaz? Így tehát ha a lapokat hívjuk segítségül, gyakorlatilag a képi elemek segítségével merülünk le önmagunk mélységeibe. Persze megtehető ez másképp is: lehet pszichológushoz járni, lehet drámafoglalkozásra járni, lehet asztrológiával foglalkozni (erről írok majd később). Sokféleképp megközelíthető a lélek.

Egyetlen kérdés van bármilyen módszer használata során: bajban vagyok, hogyan tovább?

Hogyan működnek a tarot lapok?

A kérdés megválaszolásakor a Tarot esetében a képi elemet hívjuk segítségül. Legtöbben tudjuk, hogy kapcsolatban vagyunk mindennel  – és ennek a kollektív tudattalannak van közös üzenete. Egy-egy képábrázolás azonos jelentéssel bír majdnem minden kultúrkörben. Így, amikor a Tarothoz fordulunk, akkor ehhez az egyetemes tudáshoz nyúlunk vissza. Az is igaz, hogy minden tudás bennünk van. Csak elfelejtjük, nem használjuk. Ehhez kell a segítő, azaz valaki aki nemcsak a lapokat érti, hanem Téged is.

Nézzünk másképp!

Amikor segítséget kérünk a tarot lapok által, tulajdonképpen csak olyan lapkombináció jöhet létre, ami Neked szól. A Te sajátos, egyedi üzeneted nyilvánulhat csak meg, senki másé. Ha ugyanaz a kombináció létrejönne, az üzenet akkor is teljesen sajátos és egyedi. A coach kártyák erre a legjobb bizonyíték. Nincs egy azonos képkártya, amely ugyanazt a tartalmat adná vissza a húzónak, mint egy másik embernek.

A Tarot tehát a benned lévő kérdésre ad választ, és ad egyedi jelentést. Egyet viszont ne feledjünk: az üzenet befogadása és a javaslat megfogadása már teljesen egyéni téma, és független a segítőtől.

Az írás teljes egészében saját, megosztása csakis forrásmegjelöléssel lehetséges!

1 thought on “Hogyan működnek a tarot lapok?”

  1. Pingback: A Tarotban rejlő önismereti lehetőség - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top