Kérdés-válasz a Coach munkámról

Érdekes beszélgetésem volt a hét végén egy érdeklődővel, aki feltett az általam végzett coaching munkáról pár kérdést, s erről szeretnék írni nektek, mert talán bennetek is megfogalmazódott az, hogy hogyan dolgozom, mi a munka lényege, és milyen eredmények várhatóak?

Mi a coaching?

Íme a leggyakoribb kérdések:

No és mindenkinek használ a coaching?  –   Igen, amennyiben valaki valódi döntést hoz arról, hogy tényleg változni akar. Attól, hogy elmégy egy bármilyen témakörben dolgozó terapeutához, még nem oldottad meg a problémát magát. A fizikai jelenlét nem elég, intenzív figyelem kell hozzá, s a figyelmen túl pedig elhatározás, szándék, elköteleződés a valódi változás mellett.

Mennyi idő mire jobban leszek? Sokáig kell csinálni?  – A sokáig relatív fogalom, de ritkán történik egy alkalmas ülésen teljes változás. Hiszen évekig maradtál egyazon gondolatnál, és ezen változtatni szeretnél. Ez pedig idő függvénye is. Ha mindent ugyanúgy csinálsz, hogyan változhatna bármi is? Bele kell tenned az időd a türelmed, és a munkád, az önfegyelmed. A folyamat sikeréért legalább annyira felelős vagy Te magad, mint a segítőd.

Sokszor abban a mintában lehet elbukni, hogy önmagunktól a tökéletességet várjuk el. Ha nem leszünk egyből és azonnal olyanok, amilyenekké válni szeretnénk, vagy a kívánt változás nem azonnal következik be , hajlamosak vagyunk feladni a további munkát.

Szerintem én reménytelen vagyok – ezt a mondatot meg sem szeretem hallani. Olyan sok ember van, aki nehéz, sőt reménytelen helyzetből küzdötte fel magát! Ha nem hiszed, olvass utána – bőséges szakirodalom áll rendelkezésre. Ha egyből lemondasz magadról, valóban senki nem tud változást adni neked.

Mit kell tenned?

1)      Dönts határozottan arról, hogy szeretnél jobban, boldogabban élni!

2)      Keresd meg a számodra szimpatikus embert, aki segíthet neked!

3)      Dolgozz magadon, tedd, amit kell, olvass sokat, és gyakorolj!

4)      Figyelj! Sokat és kitartóan, befelé és kifelé egyaránt!

5)      Fejezd be az áldozati mentalitást! (nekem úgysem sikerül, reménytelen vagyok, engem mindenki kihasznál)

6) Jelentkezz, és kezdjünk dolgozni!

  Szeretettel: Roni

  Leave a Comment

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Shopping Cart
  Scroll to Top