Számmisztika-sorozat: az ötös szám

A számmisztika, azaz a numerológia két fontos adattal dolgozik: a születés dátumával és a név elemzésével az alfanumerikus számsor segítségével. Mi most csak a születési dátum napszáma szerinti besorolást nézzük végig.  Ez az egyéniség száma, ez mutatja meg, hogy viselkedsz, milyen a külvilág felé mutatott értékeid és belső motivációd.

AZ ÖTÖS SZÁM

Mindenki magán viseli az ötös szám energiáját, aki 5-én, 14-án vagy 23-án született.

 Az ötös számmal megszületik a központ, a számsor középpontja. Jó, ha a számsorban vagy a névsorban van 5-ös, mert jótékony hatással van az erők egyensúlyára.  A Jupiter, a szerencse száma. A Tarotban a Főpap, a tanító analógiájával kapcsolódik össze.

Jellemzői

Mindig szerencsés, akkor is, ha épp úgy érzi, hogy nem mennek a dolgai, váratlanul mégis kap a sorstól lehetőséget.  A szabadság száma. Aki az 5-ös alatt született, imádja a szabadságot, és gyűlöli, ha bárki korlátozni szeretné benne. Kapcsolataiban akkor boldog, akkor van elemében, (és viszonozza is a társának), ha megadják neki a szabadságához szükséges teret.

A jólét száma, és itt nem csak az anyagiakra gondolok. Az ötös tudja élvezni az életet annak minden ízében: a jó ételeket, a jó italokat, a kirándulást, a művészetet, az érzékiséget, egyszóval mindent együtt. Az élet akkor jó, ha teljes – ez a mottója, s mindent el is követ azért, hogy ez így legyen. Azonban sosem önző, nemcsak saját magának szeretné megteremteni, hanem a világ számára is.

ÉS innen jön a következő tulajdonsága a tanítás. Ő a tanító, aki megtapasztalja, majd életével tovább adja a megtanult, megtapasztalt tudást. Tanítja továbbá a szabadságot, ami a lételeme, hozzásegít az individualitás megértésééhez és eléréséhez, mondván: ne másolj, gondolkodj egyedül – szabadon. Valamint tanítja, hogy az élet maga a változás. A változás se nem jó, se nem rossz, mindenképp csak a mi reagálásunk teszi valamilyenné. Az ötös személyiség megmutatja, hogy hogyan kovácsoljunk erőt a változásból.

A barátság száma is egyúttal. Fontosak számára a barátai, hozzátartozói, kapcsolataiban hűséges, amennyiben számára is megadjak azt a szabadságot, amit kér.

Címszavakban

Pozitív tulajdonságai közé tartozik az optimizmusa, a kitartása, a lelkesedése, a rugalmassága az élet kihívásai közepette, az élethosszig tartó tanulás és munka is ide tartozik.

A negatívumai közé a türelmetlenséget hozza, valamint, a hirtelen haragját. Ha nem fogadják el a számára fontos igazságokat, a kompetenciáját a saját kérdéseiben, akkor visszavonul s egy zárt falat húz maga köré. Büszke a tudására, s erre kényes is.

A szám energiája legtisztábban az 5-ös napon született személyes esetében mutatkozik meg. A többi esetben kicsit árnyaltabb lesz a mellette lévő szám energiájával.

 

2 thoughts on “Számmisztika-sorozat: az ötös szám”

  1. Pingback: Számok és szerelmek – a szerelmes hármas szám - Ronikulcsa

  2. Pingback: Számsorok összesítése egy blogbejegyzésben – Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top