Mi az életfeladatom?

Az életfeladat kérdése a leggyakoribb téma, amivel hozzám fordulnak konzultációkon (kéz a
kézben járnak a párkapcsolati kérdésekkel).

Szakma vagy nagy ember az életfeladat?

Tegyük tisztába a dolgokat. Az életfeladat szó kapcsán sok esetben valami szakmát várnak az emberek, egy pontosan meghatározott küldetést egy adott terület kapcsán. Mintha az lenne az életfeladatom, hogy adóellenőr legyek és akkor kész, teljesítettem a küldetést.

A másik gondolat ehhez, hogy nagy embernek kell lenni. Az életfeladat valami hatalmas, nagy, olyan dolog, ami az egész földre kiható tettet foglal magában, de legalábbis, hazai szinten biztosan. A nagy ember nyomot hagy maga után.

Egyik sem feltétel az életfeladat kapcsán. Ugyanis ez inkább minőségi csomag. Mit értek ez alatt? Az életfeladat egy kulcsszó, egy minőség beteljesítése, ami nagyon széles skálán megélhető. Mielőtt még példákon keresztül mutatnák erre mintákat, lehetőségeket, nézzük meg személy szerint te hol helyezkedsz el ebben.

Feladat- tapasztalás

Az ÉF (rövidítem, mert ismétlem magam) rólad szól. Az inkarnációid tengerében megélt tapasztalataidról, és a jelen életbe behozott korrigálásokról, illetve életörömökről szól. Az ÉF-et TE határozod meg, hogy mit akarsz ebben az inkarnációban megtapasztalni, megélni. De ebben a játékban, bár a saját szemszögedből te vagy a főszereplő, mégis választasz hozzá útitársakat. Jellemzően egy lélekcsaládból választunk, ezért sok-sok ismerős vesz körül bennünket. Ritkán jön egy új lélek tag is. És a kollektívben, aki egy időben leszületik, mint egy hatalmas lélekcsaládban vannak. Na mármost ebben a játékban sokféle lehetőség van. A tapasztaló te vagy, neked kell a tapasztalás. Amit behívsz, amit meg akarsz élni, az megjelenik a képletedben. Ez lesz az életfeladat.

Példának okáéért: meg kell tanulnod lemondanod az egóról. Ilyenkor érezheted azt, hogy segítőnek születtél, támogatónak születtél, minden vágyad, hogy másokat terelgess. (Zárójelben teszem hozzá, hogy micsoda kísértésnek vagy ám kitéve így! Mert a terv az egóról való lemondás, de a segítő szakmákban sok-sok egó van ám! )

Vagy ugyanebben az aspektusban dönthetsz arról, hogy vidéken élsz, az állataiddal, a természet közelében, és egy kis közösség tagja leszel – létezel az élettel harmóniában, és a természetnek szenteled magad.

Vagy választhatsz egy igazán kemény utat, amiben úgy tűnhet, hogy TE sehol nem szerepelsz, alávetettként vagy elnyomottként élheted meg azt az életed. Sokféle minőség és választás van.

De nézzünk másik példát: az a feladatod, hogy közösséget alakíts ki. Hogy megtanítsd az embereknek azt, hogy jó az individualizmus, de még jobb, ha egymásra tudunk támaszkodni, és egymást tudjuk segíteni. Ennek is több szintje lehet a kis szervezetektől kezdve a nagyobb közösségig, de az is ott lehet, hogy teljesen mást csinálsz, de mégis a munkahelyed lelke vagy, akitől működik a cég.

De az is lehet, hogy épp most meg kell élned az egót, és vezetővé, irányítóvá kell válj. Ennek is sok szintje lehetséges.

Életfeladat minősége

Emellett pedig minden fő minőséget a saját habitusodon, karakterjellemeden keresztül valósítasz meg: 

·        tüzes energiával, lelkesen,

·        vizes energiával érzékenyen,

·        levegő energiával logikusan,

·        földies energiával gyakorlatiasan.

Tehát ahogy látod, az életfeladat egy minőség, egy kulcsszó. A munka hozzá szerencsés esetben kapcsolódik, de nem feltétel, hogy így legyen. Nem kell mindenkinek segítőnek lennie. (erről is írok még egy külön bejegyzést!)

És nem, nem feltétlen kell nagy embernek lenned ehhez. Elég, ha a közösséged számára azt nyújtod, amivel hozzájárulsz az ő jólétükhöz. ÉS az is elég, ha a családodnak vagy szerető támasza. Talán ez a legfontosabb. A szeretet a családban, a törődés, a figyelem azok fel, akik tényleg fontosak. Ha ez megvan, máris a világhoz tettél hozzá.

Hogyan kereshető meg az életfeladat kulcsszava? Sok kulcs van hozzá: asztrológia, numerológia, karakterjellemzők feltérképezése.

Szeretettel: Roni

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top