Szabad akarat vagy eleve elrendelés?

A hét végén kaptam ezt a kérdést, elhatároztam, hogy írok egy blogposztot belőle, mert sokakat érdekel a kérdés.

A tömör válasz az is-is. Mindkettő jelen van az életünkben. Nézzük, hogyan.

Reinkarnáció

A földi születések célja a tapasztalás. A reinkarnáció rendszerében az ok-okozat és az abból fakadó folyamatos megélés létezik. Tehát a leszületés mindig okkal történik. A fizikai testbe való érkezés azért van, hogy a 3 dimenziós keretek között éljük meg a kapcsolódást. Az egyéb dimenziókban a tudás jelen van fizikai megvalósulás nélkül. A tudás ott elméleti, így valódi megtapasztalásról nem beszélhetünk.

A lélek azonban érezni és tudni akar. Elviekben elég lenne pár élet is, azonban a cselekedetek révén óhatatlanul mozgásba hozza a karma törvényét, és így azt is, hogy milyen tapasztalást kell megélni ahhoz, hogy cselekedeteinket teljes mértékben feldolgozzuk, megoldjuk.

Feladatok

Az asztrológiai képletben látszanak ezek a feladatok. Szükségképpen hozunk egy korlátot magunkkal, amelyben helyt kell állni. Ez lesz az eleve elrendelés, hiszen azért jövünk, mert egy bizonyos eseményt, helyzetet, állapotot abban a helyzetben kell átélni, amiből a leckét gyanítjuk.

Az, hogy ebben a keretrendszerben HOGYAN oldjuk meg, az már teljes egészében szabad akaratos lesz. Megoldhatod magas szinten is a feladatot, de választhatod az alacsony szintű megélést is.

Magas szintű megélésnél az ember elfogadja a sorsát, és megpróbálja kihozni a legtöbbet az életéből, alacsony szintű megélésnél másokat hibáztató, keserű, áldozatszerepet viselő ember lesz. Ez a szabad akarat. Hogyan éled meg, azt, ami adott neked.

Bár én nem vagyok kifejezetten keresztény, de illik ide a mondás: mindenki a saját keresztjét cipeli. A kereszt léte nem választható. Még akkor is van kereszt, ha úgy tűnik, az egyén szerencsés és boldog életet él. Nem láthatunk bele más emberek valódi életébe. De ennek felvállalása adja a megváltást.

Tehát a szabad akarat és az eleve elrendelés is szerepet játszik, egyik sem független a másiktól. Az élet célja ennek a játéknak a legjobb kihasználása.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top