Asztrológiai tudástár – a Halak

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Következő jegyünk a Halak jegy, s ezt elemezzük (február 19-20-március 20-21)

Mottója : ÉN ÁTÉRZEM!

Következő jegyünk Víz elem lesz. A víz az érzelmek, az intuíció, a spiritualitás, a közvetítés eleme. A Halak éppúgy, mint az Ikrek, kettős jegy. Labilis, érzékeny alkat. Mint az utolsó elem az állatövi sorban, kicsit tartalmazza az összes jegy esszenciáját.

A SEGÍTŐ

Ő az örök segítő. Nagyon empatikus, megértő, rendkívül jók az megérzései. Szívesen segít másoknak, és hajlamos az áldozatszerepet felvenni. Az odaadása legtöbbször önbizalomhiányból fakad. Mivel kettős jegy, kétféle Halakat ismerünk, az egyik a fentebb említett önzetlen, önfeláldozó típus, aki hisz a láthatatlanban, közvetlen kapcsolata van a spiritualitás sal. A másik pont az ellenkezője: ő a hitetlen, a kemény, a másokon átgázoló ember. Azért is ilyen, mert próbálja védeni a határait. Nagyon nehéz feladat ez egy halaknak. ÉS így önmagad védésére szélsőséges eszközökhöz folyamodik.

Érdemes asszertív kommunikációt tanulnia. Mivel nehezen mond nemet, (ekkor lelkifurdalása van), nem tudja, hogyan fejezze ki az érzéseit úgy, hogy ne bántson meg másokat.

A kommunikációs képességek fejlesztésével megoldja önmaga határainak védelmét úgy, hogy eközben nem válik sem áldozattá, sem agresszorrá.

AZ ÁLMOK SZÜLÖTTE

Uralkodó bolygója a Neptunusz, ez a ködösítés, a becsapás, az illúzók, az álmok, a vágyak bolygója. Így aztán aki ebben a jegyben született vagy felhasználja a képességeit a munkája során mások segítésére, vagy épp ellenkezőleg a keménységével megtagadja az eredeti feladatát. Ez esetben a látása elhomályosul, nem látja igazán a jó-rossz, igaz-hamis ellentétpárokat. Képes saját magának is átláthatatlan ködöt teremteni.

Rendkívül jó a művészi érzéke – és itt most nem feltétlen festményre kell gondolni. Az alkotás, elmélyülés bármely formáját űzi, az nemcsak a lelkének tesz jót, de mások számára is szépséget teremt.

Bizonytalan lelki beállítódás a miatt nehezen köteleződik el. Szüksége van a biztonság érzésére, és arra, hogy nem csapják be. Nehezen viseli a korlátokat, így számára az az ideális kapcsolat, ahol megélheti a feltétlen szabadságot, ahol szabadon áramolhat, „úszhat” a vízben. Ezt viszont felülírja az áldozati hajlama. Nem más, hanem ő maga teremti a saját korlátait, és ejti foglyul önmagát. Amíg rá nem jön erre, addig ugyanazokat a köröket futja majd.

ÖSSZEFOGLALÓ

Általában megérti az embereket, a motivációjukat. Jól érzékeli mások hangulatát, és alkalmazkodik is ehhez. Az üzleti életben ezt a képességét gyakorolva sikert zsebelhet be.

Magas szintű megélésnél az egységre törekszik, az ideális világ megteremtését szeretné megvalósulva látni. Nem bírja a konfliktust, az ellenségeskedést, a harcokat.

Erényei: empátia, művészi képesség, spirituális képesség, erős intuíció, segítőkészség, alkalmazkodóképesség

Negatív tulajdonságai: álmokba menekülés, félelem a valóságtól, függőségek, mártírszerep

Ha szeretnél személyre szabott elemzést, itt megteheted: http://ronikulcsa.hu/jelentkezes-2/

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top