A helyzet az asztrológia szemüvegén keresztül

Azt tudjuk, hogy a lassú mozgású bolygók váltják ki a hosszú évekre, időkre irányt mutató eseményeket. Esetünkben most három nagy bolygó is folyamatosan tevékenykedik a változáson. Amit most élünk át, az nem új, mindig volt/van/lesz olyan váratlan esemény, amely kizökkent minket a megszokottból, a rutinból, abból, ahogy a valóságot szemléljük. Mit mutat nekünk az asztrológia?

BIZTONSÁG VAGY ILLÚZIÓ

Modern emberi aggyal azt gondoljuk, hogy az állandóság, a biztonság az adott, és alapfeltétel. Hogy ez nem így van, azt talán a mostani legidősebb generáció ismeri csak, mi már nem találkoztunk azzal, ami a létbiztonságot, az egzisztenciális biztonságot fenyegeti. Bár túléltünk egy pénzügyi válságot, de úgy tűnik, nem tanultunk belőle.

A Szaturnusz eddig a Bakban járt, segítette az egyéni előrejutást, a saját érdekeket, az én szerepét. A teljesítmény, a profit, a szigorú elszámoltathatóság, és a kőkemény célok voltak napirenden.

Azt kívánta tőlünk, hogy valósítsuk meg a céljainkat, de azért azt nem kívánta, hogy mások kárára tegyük. Rég szó van a klímaválságról, rég szó van a Föld válságos állapotáról, az állatfajok kihalásáról. Sajnos a felelősségérzetet nem sajátítottuk el, hiába jöttek jelek folyamatosan.

Holnap belép a Vízöntő jegyébe, és immáron elkezdi átalakító munkáját. A Vízöntő a társadalom, a csoportok, a közösség szinonimája. Uralkodó bolygója az Uránusz a Bikában jár. Az Uránusz kiszámíthatatlan, hirtelen reakcióira nincsenek felkészülve az emberek. Ha ismertek Vízöntő embereket, akkor láthatjátok, hogy sokszor teljesen másképp reagálnak, mint amire számíthattok tőlük.

A Bika Uránusz az eddigi stabilitást fellazítja, a megszokott pénzügyi, anyagi, materiális gondolatokat teljesen más fényben mutatja meg. Ami eddig megszokott volt, ami eddig a rutint képezte, az innentől kezdve nem maradhat. Más megoldásokat kell találni, új megküzdési stratégiát kell alkalmazni. Más rendszereket kell építeni.

VÁLTOZÁS, MOST MÉG SZABADON

A Vízöntő pedig a társadalmi felelősségvállalást kéri számon. Az egyéni sorsok függnek a közösségektől. Valamikor régen éppígy volt, csak elmentünk az individualitás legszélésre, amikor már csak az egyéni érdek számít.

A vírus kapcsán pont ezt tapasztaljuk meg.

Amíg nem értjük meg azt, hogy KÖZÖSEN jutunk előre, közösen, együtt cselekedve éljük csak túl, addig a járvány nem fog csökkenni. A cél itt is az, hogy tanuljunk meg végre együtt működni. Tanuljunk meg odafigyelni a másik emberre, és összhangban éljünk, ahelyett, hogy egymást eltiporjuk.

Sokak számára kihívás lesz ez, és ellenállnak. Ehhez persze, mindenkinek joga van. De a világ folyamatosan változik…. ami természetes, hiszen az barlangoktól eljutottunk idáig, az információs társadalomig.

Szerencsére azt látom, nagyon sok emberből a jót hozza ki a helyzet. Alkalmazkodnak, támogató közösségeket hoznak létre, segítenek egymás vállalkozásának.

Az Uránuszhoz tartozik akár az informatika, az információs társadalom is. Nézzétek csak meg, hogy hirtelen váltottunk át az online térbe, nemcsak a személyes kapcsolatainkkal, de az oktatással is. A jövő erről is szólni fog: olyan dolgokat kell tanulnunk, és úgy kell tanulnunk, amelyek a közösség javára szolgálnak. Az információs társadalomnak nincs szüksége a magolásra, ellenben szüksége van a logikus gondolkodásra, a világot előrevivő dolgok feltalálásában.

ÖSSZEGZÉS az asztrológia szemüvegén keresztül

Alapozó időszak ez, muszáj, hogy megalkossuk az együttműködést, az összefogást, mert a Plútó 2023-ban aktiválódik, 2043-ban hagyja majd el a Vízöntő jegyét. Ekkor viszont már nem a mi akaratunkból lehetségesek a változások, hanem kötelesség lesz. A Plútó mindent megreformál, és átalakít majd – szinte az összes életterületen. Készüljünk fel együtt ezekre a változásokra, és engedjük, hogy az élet vezessen most, és ne az egónk. Az asztrológia ennyiben segít a mindennapi élet könnyebb elfogadásában.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top