Számmisztika-sorozat: A hetes szám

A számmisztika, azaz a numerológia két fontos adattal dolgozik: a születés dátumával és a név elemzésével az alfanumerikus számsor segítségével. Mi most csak a születési dátum napszáma szerinti besorolást nézzük végig.  Ez az egyéniség száma, ez mutatja meg, hogy viselkedsz, milyen a külvilág felé mutatott értékeid és belső motivációd.

A HETES SZÁM

Mindenki magán viseli a hetes szám energiáját, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.  

A 7-es számú ember a Szaturnusz bolygó fennhatósága alá tartozik. Korlátozás, rend, fegyelem, tudás, munka, szilárdság – ezekkel az analógiákkal foglalkozunk a 7-esek kapcsán. Szent misztikus szám.

A kötelességtudó

A 7-es számára a kulcsszó a kötelesség. Szeretetét is ennek rendeli alá. Nagyon tud szeretni, de nem meri, vagy nem tudja érzelmes, látható módon kimutatni. Nála praktikus, és kézzel fogható módon jelentkezik a szeretet. Gondolok itt a gondoskodásra, ápolásra, a maximális figyelemre a másik iránt. A 7-es például a 6-ossal és a 3-assal szemben nem egykönnyen megközelíthető. Nem lehet levenni a lábáról trécseléssel, ölelgetéssel, sőt, kifejezetten zavarja, ha az intim szférájába hívatlanul lépnek be. Nem tűri az indokolatlan bizalmaskodást, haverkodást. Erős szűrőt alkalmaz az emberekkel kapcsolatban, és ez a szűrő gyakran kritikus felhanggal születik meg.

Rendkívül gyakorlatias. Ha baj van nem veszti el a fejét, nem esik pánikba, hanem határozottan és gyorsan cselekszik. A körülötte élők számítanak is a talpraesettségére, erejére. Fontos számára az egészség, a tisztaság, ezekért erején felül is képes tenni. Családja iránt rendkívül elkötelezett, bármikor számíthatnak rá.

Zárkózott, néha hideg, megközelíthetetlen. Szaturnuszi számként szereti a rendet, a szabályokat, s igyekszik ennek megfelelni. Szükségük van az egyedüllétre! Időnként visszavonulnak, s remetei életet élnek, mert lételemük az, hogy feltöltsék belülről önmagukat.

Jellemzése

Erényei: határozottság, szorgalom, kitartás, precizitás, alkotóerő

Negatív aspektusban: hidegség, sznobizmus, számító, karrierista, bizalmatlan

A szám energiája legtisztábban az 7-én született személyes esetében mutatkozik meg. A többi esetben kicsit árnyaltabb lesz a mellette lévő szám energiájával.

 

3 thoughts on “Számmisztika-sorozat: A hetes szám”

  1. Pingback: 2023 – a feladatok és tapasztalások éve - Ronikulcsa

  2. Pingback: Számok és szerelmek – a szerelmes hetes szám - Ronikulcsa

  3. Pingback: Számok és szerelmek – a szerelmes négyes szám - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top