Karma vs. szabad akarat

A legtöbbször a karma és szabad akarat a kérdésébe futok bele, amikor tanácsadásra jönnek, és/vagy beszélgetések során. Nehéz elfogadnunk, de nem vagyunk egy szinten! Minden ember különböző lehetőséggel, képességgel, háttérrel születik le ebbe a világba.

Választott élet

Az asztrológia pontosan ennek a keresztmetszetét mutatja meg. Vagyis az életterv megélése az kötött. Ha nincs az életfeladatunkban gazdagság, család, vagy gyerek – pusztán azért, mert mi magunk választjuk ezt a köztes létben, akkor nagy valószínűséggel nem is valósítjuk meg. A nagy valószínűség azt jelenti, hogy lehetőséged van kiszabadulni ebből, azonban a tapasztalást akkor későbbre helyezed.

Az asztrológiai képlettel le van írva, hogy milyen pályán mozogsz, és milyen tapasztalásra van szükséged. Ezen belül viszont szabad vagy.
Te határozod meg, hogy a tapasztalást magát milyen szinten éled meg. A klienseim és olvasóim közül, kevesen, de tudják, hogy az én karmám, a hallássérülésem. Ez a tény bizonyos keretek közé tesz. Elviekben bármit elérhetnék, gyakorlatban mégsem, hiszen van egy korlát, ami meghatároz. Például a teljes hallás szükségességét igénylő munkákban nem tudnék kiteljesedni. Vagyis van egy olyan tapasztalat, amely alól nem tudok kibújni. A kirekesztést és az előítéletet meg kell, hogy tapasztaljam, azért, mert valamikor, valahol ez hiányként jelentkezett nálam.

Belül tudod…

Mindannyiunknak van ilyen választása, tapasztalása, ami csak teljes elfogadással működik. Legtöbben tudtok is róla:

ez az a nyomás, amivel mindig szembesültök, ami a legjobban fáj, amit a legjobban meg akartok változtatni és nem igazán sikerül.
A karma részét itt érzitek a legerősebben.

No, mármost, ha ennek a feladatnak a tudatába kerülünk, akkor lehetséges az, hogy elfogadjuk a feladatot, és a teljes elfogadás a mellett, hogy beengedjük ezt a tapasztalást, hoz engedményt a vágyott állapotba.

Mondok egy példát: ha az álmunk a gyerek, és az élet minden eszközzel megakadályozza, hogy legyen, akkor időnként az élet nagyon is jót akar. Mert ki lehet harcolni ezt, de a büntetés jár vele. Van egy kliensem, aki kiharcolta ezt az életében, lombikkal és mindennel. Fogyatékos gyermeket kapott, így nem azt az anyaságot éli, amire a szívében vágyott. Nem lehet az az anyuka, aki szeretett volna.

Azonban ha elengedi és megérti, hogy ez számára egy tapasztalás, egy választott létforma (amelyet okkal választott a köztes létben), akkor megkapja ezt a szerepet máshonnan:
pl. egy szomszéd gyermekkel való különleges kapcsolattal, vagy óvó néni lesz, vagy nyit egy családi napközit… a lehetőségek itt is végtelenek. Nem saját a gyermek, és más a kapcsolat is, de az elfogadás behozza ezt a tapasztalást, így részlegesen megvalósulhat a vágy. A karma így ad szabad akaratot.

Mindennek oka van!

Ugyanígy okkal választunk családot, bőrszínt, hazát! Okkal olyan a szülőnk, amilyen. Tudjuk, kit akarunk. Tudjuk, milyen megélésre van szükségünk.

Fontos még azt tudni, hogy a feladatot teljesíthetjük alacsony, vagy magas szinten.
Mondjuk, vezetői feladatunk van az életben: lehetséges az, hogy egy bűnbanda vezetője leszünk, vagy az is, hogy egy vállalkozást irányítunk eredményesen. ÉS ennek a két végletnek a köztes árnyalatai is élhetnek. Vagyis az, hogy mit akarunk, az teljes egészében minket jellemez, rólunk szól. A vezetéssel lehet megélni a hatalommániát, ami a negatív szint, vagy épp a támogatást, az útmutatást az embereknek, ami a pozitív szint. Vagy ha feladatunk az anyaság megélése, akkor választható a teljesen uralkodó típusú anya szintje, aki nem hagyja élni a gyerekét, és általa lélegzik, teremt magának életet, VAGY egy támogató, segítő anya, aki elősegíti a gyereke karrierjét, mert mondjuk, viszi úszni, edzésre, vagy foglalkozik vele. Így áldásként fog visszaköszönni számára az anyaságból eredő megélés, mint siker, szinte észrevétlenül.

Tehát összegezve: van keret, amit mi választunk. A kereten belül viszont a legmagasabb szintű megélés megtapasztalása a cél. Ezt szabadon eldönthetjük, hogyan visszük végbe.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top