Számmisztika-sorozat: a kilences szám

A számmisztika, azaz a numerológia két fontos adattal dolgozik: a születés dátumával és a név elemzésével az alfanumerikus számsor segítségével. Mi most csak a születési dátum napszáma szerinti besorolást nézzük végig.  Ez az egyéniség száma, ez mutatja meg, hogy viselkedsz, milyen a külvilág felé mutatott értékeid és belső motivációd.

A KILENCES SZÁM

Mindenki magán viseli a kilences szám energiáját, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

  A 9-es a JÓ, a jóság száma. Tartalmazza az 1-8 számok kvintesszenciáját, a számsor végén létezve a fejlődési skála végén tartózkodik, így minden megtalálható benne az előbbiek keverékéből. A tisztán 9-es ember, így magas szintű megértéssel van a világ felé. Azonban van egyedi sajátossága is, mégpedig az idealizmusa. Megálmodik egy világot, amilyennek lennie kéne, s ha nem olyan, akkor mélyen csalódik. Az élete során tanulja azt, hogy nézzen a felszín alá, s értse meg az emberek mögöttes mozgatórugóit, s e megértés által ő maga is fejlődik – az idealizmusa a valóság felé közeledik. Szeretné, ha egy tökéletes világban élnénk, ahol mindenki szeret mindenkit és minden rendben van.

A 9-es segítő szám. Akár cselekedetekben, akár lelkiekben, ő a megértés, és ő az a harcos, aki azért született, hogy az embertársainak segítsen. Több formában is teheti ezt. Mindenhol ott van, ahol szükség van rá. Időnként túlzásba is esik, mert annyira a külvilágra összpontosít, hogy önmagára már nem marad ideje – ereje. A harcos idealista, aki mindenekelőtt mások jólétét teszi. Az egyensúly elvét kell alkalmaznia, ahhoz, hogy ne vállalja túl magát.

Szereti, ha szükség van rá, és szereti, ha ezt ki is mutatják. Ilyenkor visszanyeri a hitét a küldetésében. Érvényesülési vágya inkább szellemi, mint anyagi jellegű, nem a pénz mozgatja, hanem az elismerés, a köszönet, és a hála.

Címszavakban

Pozitív megélésben: igazságosság, idealizmus, mások segítése, jóság, áldozatkészség

Negatív tulajdonságok: mártíromság, túlzott áldozatvállalás, sértődékenység

A szám energiája legtisztábban a 9-es napon született személyes esetében mutatkozik meg. A többi esetben kicsit árnyaltabb lesz a mellette lévő szám energiájával.

3 thoughts on “Számmisztika-sorozat: a kilences szám”

  1. Kedves Roni, végigkísértem a számmisztika sorozatot, de sehol nem leltem a kisunokám születési dátumát – 28-át. Az nem az 1-es szám alá tartozik? Továbbá érdekelne a 22-es mesterszám. Lesz róla külön bejegyzés? Előre is köszönöm a választ és tovább lesem a sok érdekes bejegyzést az oldaladon…. 🙂

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top