2020-as év energiái

2020 a 4-es szám jegyében indul el. A Föld száma ez, így kulcsszavai közé az anyag, a munka, a szilárdság, a gyakorlatiasság, a tervezés, és a kitartás tartozik. A Tarotban a Császár lapja alá rendelődik, amely szintén hasonló analógiákat követve a korlátokat, a rendet, az anyagon való uralkodást jelképezi.

A megbízható 4-es szám

A négyes évében folytatnunk kell azt a munkát, amit az egyes és a kettes évében megalapoztunk, a hármas évében pedig megteremtettünk. Egy kis kitekintés arra, hogy hogy is keletkezik a 4-as szám: az 1 a teremtés maga, a kiáradás, a VAGYOK életérzés. A 2 már a dualitás, itt a „VAGYOK”, az egyes megtalálta a párját. Ebből lesz a 3, a kettő násza eredményeképpen. A 3-as évében bővültünk, váltottunk, vállalkozásokat, gyermekeket hoztunk létre, terveket csíráztattunk ki. Kapcsolatokat teremtettünk magunk köré.

A 4-es évében a feladat mindezen dolgok megtartása, gondozása, ápolása lesz. Elindított terveink akkor lesznek maradandóak, ha kitartóan és rendszeresen gondozzuk azt, amit megteremtettünk.

Szakmailag:

A létrehozott célokat most keretbe, rendszerbe kell foglalni. A könnyed teremtés éve után most bizonyítanunk kell szakmai hozzáértésünket. Az eddig megszokott könnyed kommunikációval elért sikerekkel szemben most a precizitás kap szót.

Helyezzük a hangsúlyt az alaposságra, a bizonyíthatóságra. Mutassuk meg, hogy a céljaink reális alapot képeznek.

A növekedés most nem a szerencsén, hanem a kitartó, precíz munkán múlik.

Előnyben lesznek azok, akik vérében van a stratégiai tervezés. Az év folyamán akkor fogunk révbe érni, ha a szilárd logika mentén visszük a dolgainkat. S bár jelen sorok írója ezt annyira nem szereti, de a mérések nagyon fontosak lesznek. Számok, kimutatások, bizonyítékok alapján alkotnak képet rólunk: munkánkat elsősorban a tettek, és a látható nyomok alapján fogják megítélni. (míg a hármas évben elég volt a jónak látszani, elég volt kommunikálni magunkról).

Tervezni, rendszerezni akarunk!

Tehát összegezve: sokkal több kitartásra és rendszerre lesz szükség. Az időmenedzsment, a feladatok rendszerbe ágyazása lesz fókuszban. A felesleges körök futtatása, és az időrabló folyamatok leépítése szükségessé válik. A 3-as évben a kommunikáció kívánatos volt. Most ezt az eszközt sokkal tudatosabban kell használni! A kommunikáció ideje/helye fontosabb lesz, és persze a stílusa is. A könnyed stílus helyett megfontolt, határozott cselekedetekkel érhetünk el sikereket.

Munkánkban most a látható eredményeket várják el, ehhez pedig az összeszedettség, a komolyság, a megbízhatóság attitűdjeit kell felhasználnunk.

Fontos, hogy sokszor ütközünk majd akadályokba, legalábbis az előző évekhez képest ez lesz a benyomásunk. Ne essünk kétségbe és ne adjuk fel hamar a dolgainkat! Az apró lépések művészetének gyakorlatba való átültetését, ennek megtanulását kapjuk feladatul. Tesztelve leszünk, hogy mennyire vagyunk képesek megdolgozni a jutalomért: hajlandóak vagyunk-e az ajándékba kapott lehetőségekért tenni is.

Válogatott közösségek

Magánélet, szórakozás:

Míg az előző évben könnyen kapcsolódtunk, és sok új ismeretségre tettünk szert, bővelkedtünk a szórakozási lehetőségekben, a 4-es év a visszavonulást, a mennyiségből a minőségbe való átkapcsolást kéri.

Rendet teszünk a viszonyainkban, kapcsolatainkban. Leépítésre kerülnek a felszínes viszonyaink, és előtérbe hozzuk az értékes, az előre mutató kapcsolatokat.

Nagy közösségek helyett a kisebb, meghittebb társulásokat választjuk, ahol inkább lehetünk önmagunk, és ahol nagyobb biztonságban nyilvánulhatunk meg. Olyan embereket keresünk, akikkel kölcsönösen támogatjuk és megtartjuk egymást.

A szórakozás terén is a minőség keresése lép életbe. Talán több kedvünk lesz az olvasáshoz, a színházba járáshoz. A felszínesség leépítése itt is igaz lesz. A kevesebb több! – mottóval megválogatjuk a programjainkat.

Értékek nyomán

Tanulás:

Ez az év is kedvez a tanulásnak: mivel koncentráltabbak, és figyelmesebbek vagyunk, ezért hajlandóak leszünk a lényegre figyelni. A tanulás szempontjából válogatunk: a 3-as évben hajlamosak voltunk mindenbe belekapni, mert minden érdekesnek tűnt. A 4-es év a gyakorlatiasság éve, ezért olyan tudásanyagokat keresünk, amelyek hasznosak számunkra.

Pénzügyek:

Pénzügyeinket megfontoltabb módon kezeljük. Tudatosabban és óvatosabban költünk, és ez mindenképp ajánlatos is!

A pénzünket nem dobjuk ki felelőtlenül, hanem átgondoljuk, hogy szükségünk van-e az adott dologra, avagy le lehet mondani róla.

Jó időszak tartalékot képezni, és ajánlatos is erre törekedni.

Összegzés

Összességében most sem kell lemondanunk a kellemes és jó energiákról, hiszen a 4-es év mindenkit támogat, aki hajlandó a kitartó munkára, hajlandó energiát belefektetni azért, hogy az év végén learathassa a babérokat. Ha jól dolgoztunk, akkor 2021-ben magasabb szintre léphetünk, immár olyan készségekkel felszerelkezve, mint: tűrőképesség, állhatatosság, kitartás, és alaposság.

Ps: lesznek olyan értelmezések, amelyek a 2020-at dupla kettesként fogják elemezni, mintha kettes szám megnövekedett energiája lenne. Vagy olyan értelmezésre is számíthatunk, ahol 22-es mesterszámként közelítik meg. Mindenben lehet igazság, én az addikció módszerével és az évek egymás utáni linearitásának szemléletmódjával dolgozom. Arra alapozok, hogy az évek hatásai egymásra épülnek. Így nem lenne helyes 3-as év után visszaugrani a kettesre.

Köszönöm, hogy elolvastátok, ha tetszett, megköszönöm, hogy forrással megosztjátok!

1 thought on “2020-as év energiái”

  1. Pingback: Személyes év számmisztikai sorozat – 4-es év - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top