Asztrológia tudástár – a mérleg

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

Tovább kalandozva csillagösvényen az Mérleg állatövi jegyet nézzük meg (szeptember 23- október 22)

Mottója: ÉN EGYENSÚLYOZOM!

Eleme: levegő; Színe: rózsaszín, kék; Uralkodó bolygója: Vénusz

A mérleg két karja

Minden, ami eddig történt a típusok tapasztalatai során; minden élmény, élethelyzet, gondolat most meg kell, hogy méressen. A mérleg egyensúlyában, mérlegében minden helyet foglalhat. Az eddig megélt esemény, tudás, gondolat kavalkádja most egy levegős, kardinális jegyben azt kéri: mutasd, mid van, megmérem! A mérleg batyujában sok minden elfér. Sok mindent lenyel, megért, hogy azt saját életében felhasználhassa, és abban harmóniát teremtsen. Így ebben az egyensúlykeresésben leli meg az élete értelmét.

A legszebb emberek, a Mérleg jegyének képviselői közül kerülnek ki. A vénuszi hatások alatt született emberek sajátja a szépség, finomság, és kecsesség (hacsak más a képletben lévő vonás nem rontja ezt). Elérkezünk a nagy asztrológiai kör 2. feléhez, a Kos még az ÉN-t képviseli, a Mérleg már a Te lesz.

Jellemzően minden jegyet több szinten élhetünk: magas és alacsony megélési formában, de a Mérlegeknél ez a szint elég markánsan jelenik meg: az egyik fele a határozott, már sokat élt –tanult Mérleg, a másik pedig a határozatlan, önmagát még nem ismerő egyéniség. Mindkettő a harmóniára törekszik, és ez alá rendeli egyéniségét. A harmónia ugyanis kiemelkedően fontos a számára, semmilyen légkörben nem tud tartósan létezni, ahol konfliktus, harc, harag és durva hangnem uralkodik. Szüksége van a nyugalomra és a békére. Így jellemét is ennek rendeli alá: sokáig tűr, és mindent elvisel azoktól, akiket szeret. Egy pontig. Ha megtörténik az a pont, ahol visszaélnek a türelmével, a lojalitásával, kardinálisan és véglegesen pontot tesz a kapcsolat végére. Ezt persze különösen hosszas dilemma és szenvedés előzi meg, lévén, hogy a kapcsolatok nélkül partra vetett halnak érzi magát. Hiú, fontos számára hogy mit gondolnak mások róla, így ezért is dönt nehezen. Más jegyek is dönthetnek nehezen, de egy Mérleg számára különösen nagy terhet ró ennek felvállalása. Kapcsolatfüggő, mind a szerelmi, mind a baráti viszonyaiban. Fontos számára a mások véleménye, ezért a hízelgésnek könnyen áldozatul esik.

Szépség és művészet

A vénuszi hatás másik jelölője a szépség, a művészet iránti fogékonyság. Legyen szó akár divatról, vagy irodalomról, színházról, lakberendezésről, valamelyik művészeti ág egészen biztosan vonzani fogja.  Jó ízlése van, ösztönösen a jó darabokat választja ki.  A művészi vénát segíti az is, hogy széles kapcsolatrendszeréből, és az emberi megfigyeléseiből sokat megért, tanul és beilleszti a saját gondolatvilágába.

Mivel a mérleg két serpenyője ingadozik, ezért negatív tulajdonsága a hangulatingadozásában teljesedik ki. Sokszor libikókázik: vagy jó kedve van és szárnyal, vagy épp letört és senki ne szóljon hozzá. Az életében csúcspontok és mélypontok váltják egymást. Ahogy idősödik, úgy tudja egyre jobban kezelni ezeket a hangulatváltozásokat.

A mérleg jegye címszavakban

Erényei: harmóniára való törekvés, szépség, ízlés, művészeti érzék

Negatív tulajdonságai: határozatlanság, hangulatingadozás, halogatás

Mérleg betegséghajlamai: alsó hát, rekeszizom  

Személyre szabott elemzést szeretnél? Katt a linkre és megrendelheted! (díja az asztrológia menüpont alatt)

1 thought on “Asztrológia tudástár – a mérleg”

  1. Nagyon érdekes, amit ír, ugyanis nem tanítunk ilyent, és komoly asztrológus nem is állít hasonló dolgokat. Egy-egy jegy tulajdonságát mutatom be a sorozatban, és még így is is jelzem, hogy ez csak a töredéke egy ember képletének.

    Nem tudom hol olvasott a fenti kérdés kapcsán, de egész biztos nem képzett és etikus asztrológus volt.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top