Asztrológiai tudástár: A skorpió

12 szerepszemélyiség, 12 megélési mód, és számtalan kombináció: ez az asztrológia. Fontos tudni, hogy önmagában a Nap jegy nem 100%-os lefedettséget ad az ember jelleméhez. Mindenki egyedi feladattal, lehetőségekkel érkezik, s a képlete is ennek megfelelően egyedi lesz, árnyalva a személyiségét, jellemét.

A skorpióról röviden

Következő jegyünk a SKORPIÓ jegy, s ezt elemezzük (október 23-november 22)

Mottója : ÉN ÚJJÁALKOTOM!

Eleme: víz, Színe: vörös és fekete; Uralkodó bolygója: a Plútó

Szélsőségek útján a megváltásig

Következő jegyünk ismét Víz elem lesz. Még aki nem is hisz az asztrológiában túlzottan, az is felszisszen, ha azt hallja, hogy Skorpió. Talán maga az állat neve is visszariasztja az embereket. Holott a Skorpió jegyében született emberek is több szinten oldhatják meg a feladataikat. Vannak alacsony rezgésű Skorpiók, akik hozzák a szélsőséges elemet: bosszúállás, kicsinyesség, rendkívül sok ego, akaratátvitel, és elnyomás. Valójában a Skorpiók rendkívül mély érzésűek, és inkább magukat bántják elsősorban nem mást. Senki, aki nem jártas a Skorpió lelkében, nem tudja, hogy mennyi belső munka, harc, és önostorozás van a lelkében. Mielőtt találkozik valaki a megnyilvánulással, biztos lehet benne, hogy azt belső csata előzte meg (magas szintű megélés esetén).

Nem véletlen, hogy a jelük, a mitológiai állatuk a Főnixmadár, aki hamvaiból kel újra és újra életre. A Plútó bolygó pontosan ezt az analógiát adja hozzá: életében többször is lerombolja, megsemmisíti önmagát, hogy aztán egy teljesen új, erősebb oldalát építse fel. Ez az önmegsemmisítés számára a fejlődés kulcsa. Minden olyan szokást, embereket, jelmezeket, történeteket képes megsemmisíteni, amire nincs már szüksége.

Saját magának a legnehezebb

A végletesség mítosza is igaz. Élethosszig tartó feladat egy Skorpió számára, hogy árnyalatokat lásson. Kategóriákba rendezve könnyebb számára eligazodni: ez jó, ez rossz, ez sikeres, ez nem, ez szép, ez csúnya… Így megkönnyíti a lelkében amúgy is rendre jelentkező lelki viharokat. Az élet azért gondoskodik arról, hogy ez a lecke megtanulható legyen.

A féltékenység is jellemző tulajdonság: a Bikával együtt párban járnak féltékenység terén. Minden, ami az „övék” makacsul maguk mellett tartanák, és örökké magukhoz láncolnák. Vannak jó kis nyomozó skorpiók, akik mindent tudnak a másikról és irányítás alatt tartják a párjukat. Nem könnyű ezzel együtt élni. De meg lehet tanulni irányítani. Ha semlegességet, közömbösséget tapasztalunk egy skorpió részéről, biztosak lehetünk benne, hogy jottányira sem érdekeljük.

A magas szintű megélésű Skorpiók példaképek is. Hogy miért mondom ezt? Munkájukban precízek, szenvedélyesen dolgoznak, nem elméleti megoldásokat adnak, hanem gyakorlatban mutatják az utat arra nézve, hogy kell megcsinálni valamit. Elkötelezettek és kitartóak a célt tekintve. Addig gyakorolnak valamit amíg nem tudják, és nem adják fel.  

Mivel az érzelmek terén otthon vannak, nemcsak maguk, hanem mások érzelmei terén is, képesek felismerni az emberi játszmák mozgatórugóit. Pszichológiai képességüknek köszönhetően egészen különleges módon tudnak belelátni a másik emberbe. Innentől kezdve rendkívül jól tudnak manipulálni, Így vagy úgy, de a Skorpiók valahogy elérik a céljukat. Egyébként is irányításmániások, így mindent meg is tesznek azért, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy ők szeretnék. Az hogy milyen áron? Nem számít, megfizetik.

címszavakban

Erényei: vesébe látás, kitartás, céltudatosság, mély érzelmek, változásra való képesség

Negatív tulajdonságai: bosszúállás, féltékenység, haragtartás

A Skorpió betegséghajlamai: nemi szervek betegségei

Személyre szabott elemzést szeretnél? Itt megteheted:

http://ronikulcsa.hu/ajanlat-keres-teljes-koru-asztrologiai-elemzes/

1 thought on “Asztrológiai tudástár: A skorpió”

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top