Őszi hangulat

Hűvös arany szél lobog… Radnóti érzékletes, színes sorával kezdem a bejegyzésem.  Egészen a mai napig nem voltam hajlandó tudomásul venni, hogy vége az általam imádott nyári időszaknak, és ismét az ősz következik, s mindez csak azért ment olyan nehezen, mert annyira kevés megélés jutott nekem idén a nyárból.

Új évszak kezdetén, őszi hangulat érzésével

De most, hogy már minden porcikámmal érzem, látom, szagolom, hogy elmúlt az érlelés, a napsütés, az élet tüzes aspektusának időszaka, átengedem magam a finom színű, hangulatú ősznek. Megváltozott a reggelek illata, íze. Az őszi hangulat kellemes érzése jár át.  A csípős levegő megcsapja az orrom, ahogy kilépek a kávémmal a teraszra. A sötétség és a fény harca már később kezdődik, s egészen szépséges színekben pompázik hajnalban az ég. Annyira más, mint nyáron, amikor a rózsás pír az uralkodó jelleg, most szép, mélykék és világoskék kontrasztban gyönyörködöm. Ahogy körbenézek a budaörsi dombok fáin, jövök rá, hogy tulajdonképpen én az őszt is szeretem. Nagyon. Nincs is szebb a szépséges meleg színekben átváltozó fák látványánál. A nyár harsánysága helyett meleg, nyugtató színekkel ölel körbe minket a természet. Lassan hívogat befelé, türelmesen vonja vissza erőinket.  

Nézzétek csak az ősz analógiájára választott Tarot lapot: a Lovag elfáradt, kimerült, de eredményesen harcolt, s jutalma most a betakarítás lesz. A lovas élvezi a napfényt, ami már nem éget, csak finoman simogat, s ez a kora őszi napok sajátja; megpihen, elernyed, de még nem vonul vissza. Tudja, hogy dolga van még.

korong

Befelé készülődve – nyugalmi hangulatban

Pontosan ezért, a szeptember-októberi hónap még nem a teljes befelé fordulás időszaka, még nem vonjuk vissza erőinket, hiszen munka vár ránk, a nyári hatások, élmények, események, történések betakarítása, aratása, feldolgozása.  A vidéki ember számára ez a betakarítás a fizikai valóságban is megjelenik. Tartalékolunk a kemény télre, elraktározzunk azt, amire szükségünk van, amiből építkezünk.

Pihenj meg, töltődj fel egy őszi sétával szépséges erdeinkben. Vagy ha tudsz, utazz el erdő közelbe, s idd magadba a színes fák látványát. Csak ülj csendben, és engedd át magadon a varázst. Az őszi hangulat októberben is fogva tart.

Teremts kapcsolatot ezzel a változással, s transzformáld át azt magadban. Tudatosítsd, hogy igazán szerencsések vagyunk, hiszen 4 évszak váltakozásának lehetünk tanúi, s sokszor valódi átélés helyett mindegyiken átsuhanunk, arra koncentrálva, hogy min lehet panaszkodni. Nyáron meleg van, télen hideg, tavasszal és ősszel esik az eső. Panaszkodás helyett, inkább add át magad az adott évszak feladatának. Nézd meg mi a szép, a pozitív az adott valóságban. A Lovag nem panaszkodik. Megkapaszkodik saját erejében, feltölti magát a színekkel, erőt merít akár egy esős napon is, mert tudja, hogy annak is megvan a szépsége. Ha megtanuljuk a jelent élvezni, akkor mindenben megláthatjuk a jó oldalt.

Végezetül: séta után igyál egy jó teát, tekerd be magad egy finom plédbe és végy kezedbe egy rég vágyott könyvet. Töltődj fel, és indulj neki újult erővel a napoknak, heteknek, s érezd meg belülről is az ősz csodáját.

 


Ha Tarot tanácsadásra lenne szükséged, asztrológiai elemzésre, egy coaching segítő alkalomra, akkor várlak szeretettel a Ronikulcsa stúdiójában.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top