Telihold a Szűzben

A telihold mindig nehéz, mert Nap-Hold szembenállás az aktív cselekvő én, és a passzív befogadó én kettészakítottságát jelképezi. Mondhatjuk úgy is, hogy belelendülnél valamibe és nem is. Pihennél is, meg nem is. A szembenállás mindig egyensúlyra tanít.

A Szűz telihold aztán még annyira sem könnyű, mert a Szűz energiája a kritikát, a túlzott alaposságot, a „sosem elég jó semmi” érzésállapotát adja. Ha feszültebbek vagytok, mert úgy érzitek, hogy nem haladtok, nem ott tartotok, ahol szeretnétek, akkor a Szűz állandó elégedetlenségét érzitek.

Ugyanakkor viszont képesek lesztek elemezni, analizálni, és rá tudtok látni az életetekre ( persze, csak ha akartok).

Visszanézés

A Teliholdas este alkalmas a visszanézésre, egy jó kis analízisre: innen indultam, ide tartok, és ennyi mindent megtettem már az út folyamán. Képes lehetsz a tervezésre, a jövő lépéseinek meghatározására. Ha ez írásban történik, akkor még jobb. A belső út most nagyon fontos, nem kell feltétlen kivinni a világba. Elég, ha belül megéled, és belül párbeszédet folytatsz magaddal.

Életmódváltás kezdetére remek időszak, hiszen a Szűz nagyon szereti az egészséget. Tisztítókúrákat lehet ehhez időzíteni, hiszen a tavasz kezdetével ez jogos vágy és lépés is lehet.

A lakásunk, belő terek rendezettsége éppilyen fontos. A lakásod szelektálása, tisztítására alkalmas időszak ez. Szánj erre is energiát, a Szűz időszak megadja az alaplöketet, és a következő két hétben dolgozhatsz ezen a szinten is.

Minél nagyobb a rend kívül, annál nagyobb rend költözik beléd is. Itt jegyzem meg, hogy én nem hiszek a teljes minimalizmusban a KonMari rendszerben. Olyan dolgoktól válj meg, amik valóban semmit nem jelentenek neked. Én szeretem az emlékektől hangos otthonokat. Olyan tárgyakat viszont, amelyek rossz vagy nyomasztó emléket idéznek, inkább szelektálj ki.

A Szűz a szolgálat időszaka is: áldozz önzetlenül az idődből, a pénzedből, az energiádból valakinek, aki rászorul. Tedd ezt névtelenül!

A belső rendrakásban segíthet egy tudatos folyamat: csatlakozz a Belső Fejlődés csoporthoz. Itt célzottan törődünk a belső renddel: Fejlődés Csoport

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top