2021 évének energiái – a változás éve

2020 a maga 4-es korlátozó energiáival alaposan felbolygatta mindenki életét. A 4-es számmal tudtuk, hogy a fegyelmezettség, a korlátozás, a szilárdító hatások életbe lépnek, de azt senki nem gondolta, hogy ilyen mértékben fogjuk érezni. A 4-es a határokat kérte számon, a hármas bőségével szemben. Az 5-ös évében kicsit fellélegezhetünk. Az alábbiakban a 2021- évének elemzése következik.

AZ ÖTÖS SZÁM rezgése – a 2021 évének energiái

Most, az 5-ös szám évébe érve lassan érezzük majd ezeknek a korlátozásoknak a feloldását. Az 5-ös jupiteri szám, a szerencse hordozója. Azért ne bízzuk el magunkat, mert a Jupiter növel, és sokszor olyan dolgot is növel, amit nem kellene, de alapvetően pozitív változásokat hoz az életünkbe. Izgalmat, kalandot is kaphatunk, amely ránk fér a 2020-as év után.

Az 5-ös szám a számsor középpontja és picit ellentétesen viselkedik. Egyrészt kiegyensúlyozna, másrészt viszont keresi az ehhez tartozó központot. Az év így meglehetősen hektikus lehet.

Az események csak áradnak, de nem állnak meg, mert mire egy-egy dolog felbukkanna és megnyugodnánk, már a másik esemény érkezik megélésre és átélésre. Ezzel nem akar rosszat, sokkal inkább azt akarja megmutatni, hogy a változás is lehet jó, sőt szükséges a megújulás időről-időre.

Ráadásul ez az 5-ös év a Vízöntő jegyé nek hatásait is mutatja: kiszámíthatatlan, változó, önfejű és szabadelvű. Az biztos, hogy a 4-es korlátozásait nem viseli el. Mintája még nincs hozzá, hogy mi lenne a jó az eddig megszokott keretek helyett, ezért keresi a jó megoldásokat. A szabadság most nagyon fontos számára, kutatja is a lehetőséget hogyan lehet teljesen szabad. Talán még több ember szeretne majd megszabadulni a városi kötöttségektől, és vállalják inkább a vidéki életformát. Vagy még többen kipróbálják magukat a vállalkozásban a fix munkahelyi keretek helyett. 2021 év energiái a mozgást kérik, a változást kéri.

Alapvetően jóindulatú év akar ez lenni, segíteni szeretne abban, hogy a társadalmi változások elinduljanak, és az emberiség egy jobb/másfajta viselkedési struktúrát alakítson ki.

Még sokan nem fogják érezni/érteni, hogy a régihez nem lehet visszatérni, új szerepeket kell tanulni.

Apropó, szerepek. A Főpap lapja képviseli a Tarotban az 5–ös számot. A tudás, a tanulás, a megismerés lapja ez, és ezzel együtt pedig a szerepek megismerése, felvállalása. Ha mindig ugyanazt a szerepet játsszuk, akkor nincs fejlődés.

Mindig újabb és újabb dolgokat kell tanulnunk ahhoz, hogy magasabb szintre lépjünk, akár az iskolában. Az 5-ös év ezt akarja megtanítani nekünk. Optimista, lelkes, és jóindulatú hatásokat várhatunk az év folyamán.

SZEMÉLYES hatások 2021 évének energiája segítségével

Szakmailag: a változás, változékonyság egész biztosan szót kér majd. Nehezen lehet tervezni, és jobb is, ha most nem ragaszkodunk mereven az álláspontunkhoz. A rugalmasság, a reziliencia elsajátítása mondhatni az év tanítása. Lesznek lehetőségek, jön segítség, támogatás (Jupiter), de nem mindig úgy, és ott, ahol mi szeretnénk, vagy elterveztük. Sikerek és kudarcnak érzékelt hatások egyaránt jelen lesznek. Tanács: engedni most magunkat sodortatni, a jelenben lenni, és tanulni minden felbukkanó eseményből. Lehetséges munkahelyváltás, karrierváltás, vagy épp a pozíció váltása. Ne aggodalmaskodunk emiatt, sokkal inkább örüljünk a lehetőségnek. Később kamatoztathatjuk az így szerzett tapasztalatot.

Magánélet, szórakozás: kellemes, lelkes év ez, kedvez a kapcsolatépítésnek. Mivel túl lelkes, lehet, hogy minden érdeklődés most szalmaláng is lehet. Nem biztos, hogy a most fellelt, megismert kapcsolatok örökké tartanak. A bezártság éve után egész biztosan szórakozhatunk majd, de legalábbis sokkal nyitottabbá válik a külvilág is. Mivel a mértéket keresi, lehetséges a túlzásba esés, a túl sok a jóból megélése a kapcsolatokban, a szórakozásban is.

Tanulásra viszont nagyon is alkalmas év ez!

Anyagilag: nem ebben az évben tudunk gyűjtögetni. A pénz jön, de megy is, nehezebb megtartani, mint más években. A pénzek érkezhetnek váratlanul is (szerencse), de megtartani sokkal nehezebb, mert az ember könnyedebben költ.

AZ 5-ÖS ÉV ÖSSZEGZÉSE

2021 évének rezgése tehát alapvetően hozza magával az optimizmust, a nyitást, a kapcsolódások lehetőségét. A változások beindulnak, és minden új, váratlan esemény valamilyen tanítást hordoz számunkra. Megbirkózunk ezekkel a tanításokkal, mert bennünk van a hit, a remény, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak. Árnyoldala az évnek a türelmetlenség, a kitartás hiányából fakadó pesszimizmus és negatív látásmód. Az 5-ös év új szerepeket akar megmutatni, magasabb szintre léptetni . Mindenki egyéni vállalása, hogy mennyit enged ebből megélni önmaga számára. 2021 évének energiái így mutatkoznak meg.

1 thought on “2021 évének energiái – a változás éve”

  1. Pingback: Év vége - új év kezdete – melyik a valódi újévi időpont? - Ronikulcsa

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shopping Cart
Scroll to Top